Artikel top billede

Dansk fiberselskab jubler over masser af vækst: Nu skal TDC presses

Nianet fik et rigtig godt 2015, hvor selskabet vandt en kæmpeordre for næsen af TDC.

Fiberselskabet Nianet, der sidste år vandt opgaven med at levere bredbåndsforbindelser til statslige institutioner i fem år for næsen af TDC - for anden gang - kan juble over det netop offentliggjorte årsregnskab for 2015. 

Nianet er ejet af 14 danske energiselsaber og satser udelukkende på at levere fiber til erhvervslivet og offentlige institutioner.

Det er tilsyneladende en forretningsmodel, der giver pote hos selskabet, der nu nærmer sig en omsætning på 300 millioner kroner. 

Resultatet i 2015 blev et driftsoverskud (EBITDA) på 70 millioner kroner mod 57 millioner i 2014. Resultatet efter skat i 2015 endte på 10 millioner kroner, oplyser Nianet.

Nianet forklarer i en pressemeddelelse først og fremmest væksten med, at selskabet (gen)vandt aftalen som eneleverandør af dataforbindelser til staten frem til 2020, og at selskabet også opkøbte Zen Systems. Læs den historie her.

Nianet har ifølge CVR kørt med overskud i en række år i træk. 

De 10 millioner, der landes efter skat i 2015-regnskabet, er dog et bedre resultat end i de foregående fem år. 

Nok så vigtigt er det nok også, at både omsætningen og driftsresultatet er vokset betragteligt over de senere år.

Vil kapre kunder hos TDC

"Jeg er meget tilfreds med årets resultat, hvor vi igen i år har kraftig vækst i forretningen og er tæt på at ramme en omsætning på 300 millioner kroner i 2015," udtaler Rasmus Helmich, der er administrerende direktør i Nianet.

"Vi kan vise vores ejere i energiselskaberne, at vi de facto har succes med udbredelsen af fiberløsninger til erhvervslivet og i øjeblikket erobrer betydelige markedsandele fra vores nærmeste konkurrenter."

"Vi vil rigtig gerne ind og presse vores konkurrenter, ikke mindst TDC, der stadig forsøger at bevare en stor del af deres omsætning på det gamle kobbernetværk," siger Rasmus Helmich desuden.

Nianet, der blev etableret i maj 2003, har i dag cirka 150 ansatte. Ejerkredsen består blandt andet af EnergiMidt, Fibia, SE, Aura og Trefor.

Virksomheden har hovedkontor i Glostrup og en afdeling i Skanderborg samt fem datacentre i henholdsvis Glostrup, Taastrup, Vallensbæk, Skanderborg og Aarhus.

Læs også:

Nianet nupper - igen - stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet

Waao leder efter ny topchef: Her er selskabets to største udfordringer lige nu

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Så mange danskere har fået fiber-bredbånd i de seneste 10 år

Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber - men det kniber med tilslutningerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere