Artikel top billede

Dansk fiberselskab jubler over masser af vækst: Nu skal TDC presses

Nianet fik et rigtig godt 2015, hvor selskabet vandt en kæmpeordre for næsen af TDC.

Fiberselskabet Nianet, der sidste år vandt opgaven med at levere bredbåndsforbindelser til statslige institutioner i fem år for næsen af TDC - for anden gang - kan juble over det netop offentliggjorte årsregnskab for 2015. 

Nianet er ejet af 14 danske energiselsaber og satser udelukkende på at levere fiber til erhvervslivet og offentlige institutioner.

Det er tilsyneladende en forretningsmodel, der giver pote hos selskabet, der nu nærmer sig en omsætning på 300 millioner kroner. 

Resultatet i 2015 blev et driftsoverskud (EBITDA) på 70 millioner kroner mod 57 millioner i 2014. Resultatet efter skat i 2015 endte på 10 millioner kroner, oplyser Nianet.

Nianet forklarer i en pressemeddelelse først og fremmest væksten med, at selskabet (gen)vandt aftalen som eneleverandør af dataforbindelser til staten frem til 2020, og at selskabet også opkøbte Zen Systems. Læs den historie her.

Nianet har ifølge CVR kørt med overskud i en række år i træk. 

De 10 millioner, der landes efter skat i 2015-regnskabet, er dog et bedre resultat end i de foregående fem år. 

Nok så vigtigt er det nok også, at både omsætningen og driftsresultatet er vokset betragteligt over de senere år.

Vil kapre kunder hos TDC

"Jeg er meget tilfreds med årets resultat, hvor vi igen i år har kraftig vækst i forretningen og er tæt på at ramme en omsætning på 300 millioner kroner i 2015," udtaler Rasmus Helmich, der er administrerende direktør i Nianet.

"Vi kan vise vores ejere i energiselskaberne, at vi de facto har succes med udbredelsen af fiberløsninger til erhvervslivet og i øjeblikket erobrer betydelige markedsandele fra vores nærmeste konkurrenter."

"Vi vil rigtig gerne ind og presse vores konkurrenter, ikke mindst TDC, der stadig forsøger at bevare en stor del af deres omsætning på det gamle kobbernetværk," siger Rasmus Helmich desuden.

Nianet, der blev etableret i maj 2003, har i dag cirka 150 ansatte. Ejerkredsen består blandt andet af EnergiMidt, Fibia, SE, Aura og Trefor.

Virksomheden har hovedkontor i Glostrup og en afdeling i Skanderborg samt fem datacentre i henholdsvis Glostrup, Taastrup, Vallensbæk, Skanderborg og Aarhus.

Læs også:

Nianet nupper - igen - stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet

Waao leder efter ny topchef: Her er selskabets to største udfordringer lige nu

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Så mange danskere har fået fiber-bredbånd i de seneste 10 år

Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber - men det kniber med tilslutningerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere