Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Microsoft slået af tronen for første gang: IE er ikke længere verdens mest udbredte browser

Microsofts Internet Explorer har i mange år været verdens mest udbredte browser. Men nu er det slut.

Den 21 år gamle browser Internet Explorer er for første gang blevet overhalet af Google Chrome, der i april ifølge Net Applications rundede en markedsandel på 41,7 procent.

Chrome er i april gået 2,6 procent-point frem.

Det er nok til at overhale Internet Explorer, der efter at have tabt store markedsandele i mange måneder i træk nu er nede på en global markedsandel på 41,4 procent.

IE gik i april to procentpoint tilbage.

Marginal - men tendensen er klar
Forskellen i udbredelsen af de to store browsere er altså marginal, men tendensen er klar: Chrome har vundet frem i flere måneder, mens IE er gået støt tilbage.

Det ser heller ikke for godt ud for Mozillas Firefox, der for første gang siden 2006 er faldet til en markedsandel på under 10 procent.

Apples Safari og Opera Softwares Opera-browser ligger nogenlunde stabilt med andele på henholdsvis 4,9 procent og 1,9 procent af markedet.

Microsofts eget valg
Microsoft er på mange måder selv ansvarlig for Internet Explorers markante nedtur.

For Microsoft besluttede for et par år siden, at selskabet ikke længere ville understøtte et hav af forskellige versioner af browseren: Brugerne skulle over på IE11 eller Edge.

Skiftet 'motiverede' Microsoft ved at meddele, at selskabet ville stoppe med at udsende sikkerhedsopdateringer til ældre versioner af browseren.

De allersidste opdateringer til de ældre versioner blev således udsendt i januar.

Det kan du læse mere om her: Slut med opgraderinger til alle ældre versioner af Internet Explorer: Microsoft sender din browser på pension

Beskeden om, at deres gamle browser alligevel skulle aflives, har fået mange brugere af IE til at kigge sig bredere om efter en ny yndlings-browser. Og det har altså fået mange til at vælge Chrome fremfor IE.

Siden denne udmelding i august 2014 er Internet Explorer gået 29 procent tilbage, hvilket er den største tilbagegang, som nogen af de store browser nogensinde har været genstand for.

Herhjemme følger vi tendensen. Nye målinger viser tydeligt, at vi i Danmark hælder til Chrome - samt Apples Safari.

Det kan du læse mere om her: Det vrimler med spændende browsere - men danskerne er mest til Chrome og Safari

Læs også:

Ny browser kommer med gratis VPN indbygget: Hent den her

Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Microsoft på vej med besked til millioner af brugere: Nu skal gamle browsere fjernes

Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.