Artikel top billede

Microsoft slået af tronen for første gang: IE er ikke længere verdens mest udbredte browser

Microsofts Internet Explorer har i mange år været verdens mest udbredte browser. Men nu er det slut.

Den 21 år gamle browser Internet Explorer er for første gang blevet overhalet af Google Chrome, der i april ifølge Net Applications rundede en markedsandel på 41,7 procent.

Chrome er i april gået 2,6 procent-point frem.

Det er nok til at overhale Internet Explorer, der efter at have tabt store markedsandele i mange måneder i træk nu er nede på en global markedsandel på 41,4 procent.

IE gik i april to procentpoint tilbage.

Marginal - men tendensen er klar
Forskellen i udbredelsen af de to store browsere er altså marginal, men tendensen er klar: Chrome har vundet frem i flere måneder, mens IE er gået støt tilbage.

Det ser heller ikke for godt ud for Mozillas Firefox, der for første gang siden 2006 er faldet til en markedsandel på under 10 procent.

Apples Safari og Opera Softwares Opera-browser ligger nogenlunde stabilt med andele på henholdsvis 4,9 procent og 1,9 procent af markedet.

Microsofts eget valg
Microsoft er på mange måder selv ansvarlig for Internet Explorers markante nedtur.

For Microsoft besluttede for et par år siden, at selskabet ikke længere ville understøtte et hav af forskellige versioner af browseren: Brugerne skulle over på IE11 eller Edge.

Skiftet 'motiverede' Microsoft ved at meddele, at selskabet ville stoppe med at udsende sikkerhedsopdateringer til ældre versioner af browseren.

De allersidste opdateringer til de ældre versioner blev således udsendt i januar.

Det kan du læse mere om her: Slut med opgraderinger til alle ældre versioner af Internet Explorer: Microsoft sender din browser på pension

Beskeden om, at deres gamle browser alligevel skulle aflives, har fået mange brugere af IE til at kigge sig bredere om efter en ny yndlings-browser. Og det har altså fået mange til at vælge Chrome fremfor IE.

Siden denne udmelding i august 2014 er Internet Explorer gået 29 procent tilbage, hvilket er den største tilbagegang, som nogen af de store browser nogensinde har været genstand for.

Herhjemme følger vi tendensen. Nye målinger viser tydeligt, at vi i Danmark hælder til Chrome - samt Apples Safari.

Det kan du læse mere om her: Det vrimler med spændende browsere - men danskerne er mest til Chrome og Safari

Læs også:

Ny browser kommer med gratis VPN indbygget: Hent den her

Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Microsoft på vej med besked til millioner af brugere: Nu skal gamle browsere fjernes

Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere