Indisk it-gigant i Danmark: "Vi er ikke kommet for at stjæle jeres job"

Tech Mahindra har mere end 105.000 ansatte på verdensplan, og nu er den indiske gigant på udkig efter dansk arbejdskraft.

Den indiske it-gigant Tech Mahindra har netop overtaget 60 arbejdspladser fra den danske it-virksomhed KMD, og den indiske virksomhed åbnede for nylig et helt nyt hovedkvarter i Ballerup nordvest for København. 

Men Tech Mahindra er ikke kommet for at stjæle danske arbejdspladser.

Det slår virksomhedens landechef i Danmark, Vikash Chowdharys, fast.
"Nogle mennesker tror, at globale virksomheder som vores kommer med hensigten om at flytte lokale arbejdspladser ud af landet. Men her vil jeg gerne sende en meget klar besked: Det er langt fra altid tilfældet," siger han

Ifølge Vikash Chowdhary er det uundgåeligt, at nogle job forsvinder til lavtlønslande. Men han understreger, at det er i virksomheder som Tech Mahindras interesse at fastholde og udvide medarbejderstaben i Danmark. 

Vil ansætte flere danskere
Tech Mahindra har mere end 105.000 ansatte på verdensplan, og i dag har virksomheden 150 ansatte i Danmark, hvor af cirka halvdelen har dansk baggrund.

I fremtiden er det ifølge Vikash Chowdhary planen, at Tech Mahindra skal hyre endnu flere dansktalende medarbejdere.

For selv om Tech Mahindra er en global virksomhed med medarbejdere i mere end 51 forskellige lande, så er det helt afgørende, at virksomheden har medarbejdere med stor lokal forståelse. 

"Vi har den globale erfaring, men de løsninger, vi udvikler, skal udrulles lokalt og bygges lokalt. Derfor har vi også brug for et lokalt team, der taler det lokale sprog og forstår de lokale regler, magtstrukturer og de særlige lokale behov," siger han.

Tech Mahindra har gennem mange år arbejdet tæt sammen med KMD om udvikling af offentlige it-løsninger. 

Og det er især i forbindelse med de offentlige løsninger, at det er vigtigt med det lokale kendskab, som medarbejdere med dansk baggrund og dansk sprogkundskaber kan tilbyde, oplyser Vikash Chowdhary. 

Tech Mahindra laver ganske vist stadigvæk løsninger, hvor arbejdet bliver udført af medarbejdere, der ikke sidder lokalt. 

Men det er ifølge Vikash Chowdhary de mest generiske løsninger, der bliver udført af medarbejdere, der sidder fjernt fra brugerne

De såkaldte high-end-løsninger, som eksempelvis dem der bliver udført i samarbejde med KMD, kræver derimod en langt større nærhed til kunden og brugerne.

"Det er ikke outsourcing" 
Derfor understreger Vikash Chowdhary også, at han ikke ser det som outsourcing, når Tech Mahindra løser opgaver for KMD. 

Han mener, at der er en tendens til, at vi mest af alt anskuer de indiske it-virksomhed som leverandører af underbetalt arbejdskraft.

En opfattelse, som han gerne vil ændre på. Det er en del forklaringen på, at Tech Mahindra for nyligt tegnede en overenskomst med fagforeninger Prosa og HK. 

Det indbefatter, at udenlandske arbejdskraft hos Tech Mahindra er sikret samme ansættelsesvilkår som danske medarbejdere. 

"Det er vigtigt for os, at vores medarbejdere har den nødvendige tryghed og føler, at de er i trygge hænder, men når vi kæmper om offentlige kontrakter, er det også vigtigt, at vi har en overenskomst," siger han. 

Vil rekruttere fra CBS og ITU
Ifølge Vikash Chowdhary betyder det dog ikke nødvendigvis, at Tech Mahindra nu vil udbetale tårnhøje lønninger. 

"Det er mange mekanismer, der kan sikre, at du holder omkostningerne nede," forklarer Vikash Chowdhary og uddyber. 

"Eksempelvis behøver du ikke altid at ansætte de meget rutinerede medarbejdere. Jeg kan i stedet tage ud på eksempelvis DTU eller CBS og hyre en række unge, energiske studerende, som vi kan oplære og sætte på vores projekter," siger han. 

Tech Mahindra er blandt andet på jagt efter projektledere og solutions architects.

Læs også: 
KMD outsourcer hel afdeling til indisk firma - 60 KMD-ansatte får ny arbejdsgiver

KMD skiller sig af med sin mainframe-afdeling - 68 KMD-ansatte får ny arbejdsgiver

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.