KMD outsourcer hel afdeling til indisk firma - 60 KMD-ansatte får ny arbejdsgiver

KMD outsourcer sin infrastrukturplatform til et indisk selskab. Det betyder at 60 KMD-ansatte nu får ny arbejdsgiver.

Som led i sin fortsatte effektiviseringsindsats har it-selskabet KMD outsourcet sin danske infrastrukturafdeling til det indiske outsourcing-firma Tech Mahindra.

Det oplyser KMD's pressechef Christoffer Hellmann til Computerworld.

"Vi har haft et ønske om at opgradere vores infrastrukturplatform til et større cloud-setup. Det er en forholdsvis stor investering, og vi er kommet frem til, at det gør vi bedst i samarbejde med en ekstern partner fremfor at løse det internt," siger han.

Det indiske outsourcingfirma Tech Mahindra, der nu er overtager afdelingen, er en mangeårig samarbejdspartner for KMD. 

Ifølge Christoffer Hellmann skal Tech Mahindra stå for den underliggende drift, mens applikationsudvikling og kundekontakten fortsat bliver varetaget af KMD.

"Vi kunne i princippet godt have løst opgaven selv, men vi er kort sagt kommet frem til, at vi får mere for pengene ved at samarbejde med en teknisk aktør af Tech Mahindras størrelse. Selskabet har så store muskler, at det kan opnå nogle skalafordele, som vi ikke selv kan," siger han.

Så sent som i 2014 indgik KMD et fornyet samarbejde med Tech Mahindra, som branchekilder ifølge Børsen anslog havde en værdi på cirka 250 millioner kroner.

Medarbejdere og data bliver i Danmark
KMD oplyser til Computerworld, at alle data forbliver hos KMD og ikke blive flyttet til udlandet.

Der er i alt 60 ansatte i den afdeling, der nu bliver overflyttet til Tech Mahindra. Alle medarbejderne følger med til Tech Mahindra. De vil stadigvæk have deres arbejdsplads i Danmark.

Som led i en effektiveringsindsats afskedigede KMD 120 ansatte i forbindelse med en større fyringsrunde for et år siden, men ifølge Christoffer Hellmann er der ikke blevet foretaget afskedigelser i forbindelse med outsourcingen af infrastrukturafdelingen til Tech Mahindra.

De 60 KMD-medarbejdere har første arbejdsdag hos Tech Mahindra 1. oktober.

KMD afviser med henvisning til kontraktuelle forhold at svare på, om virksomheden kan garantere, at de pågældende medarbejdere fortsat vil være ansatte hos Tech Mahindra om et år. 

Selskabet oplyser dog i en mail til Computerworld, at "der er en række punkter i aftalen, som forpligter Tech Mahindra ift medarbejdernes ansættelse."

Kontrakten mellem KMD og Tech Mahindra løber i fire år med mulighed for forlængelse. Læs også: 
KMD hiver den store tegnebog frem og køber softwarehus

Her er KMD-bossens plan: Sådan skal KMD trimmes til fremtiden


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske usikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende reguleringer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.