Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD outsourcer hel afdeling til indisk firma - 60 KMD-ansatte får ny arbejdsgiver

KMD outsourcer sin infrastrukturplatform til et indisk selskab. Det betyder at 60 KMD-ansatte nu får ny arbejdsgiver.

Som led i sin fortsatte effektiviseringsindsats har it-selskabet KMD outsourcet sin danske infrastrukturafdeling til det indiske outsourcing-firma Tech Mahindra.

Det oplyser KMD's pressechef Christoffer Hellmann til Computerworld.

"Vi har haft et ønske om at opgradere vores infrastrukturplatform til et større cloud-setup. Det er en forholdsvis stor investering, og vi er kommet frem til, at det gør vi bedst i samarbejde med en ekstern partner fremfor at løse det internt," siger han.

Det indiske outsourcingfirma Tech Mahindra, der nu er overtager afdelingen, er en mangeårig samarbejdspartner for KMD. 

Ifølge Christoffer Hellmann skal Tech Mahindra stå for den underliggende drift, mens applikationsudvikling og kundekontakten fortsat bliver varetaget af KMD.

"Vi kunne i princippet godt have løst opgaven selv, men vi er kort sagt kommet frem til, at vi får mere for pengene ved at samarbejde med en teknisk aktør af Tech Mahindras størrelse. Selskabet har så store muskler, at det kan opnå nogle skalafordele, som vi ikke selv kan," siger han.

Så sent som i 2014 indgik KMD et fornyet samarbejde med Tech Mahindra, som branchekilder ifølge Børsen anslog havde en værdi på cirka 250 millioner kroner.

Medarbejdere og data bliver i Danmark

KMD oplyser til Computerworld, at alle data forbliver hos KMD og ikke blive flyttet til udlandet.

Der er i alt 60 ansatte i den afdeling, der nu bliver overflyttet til Tech Mahindra. Alle medarbejderne følger med til Tech Mahindra. De vil stadigvæk have deres arbejdsplads i Danmark.

Som led i en effektiveringsindsats afskedigede KMD 120 ansatte i forbindelse med en større fyringsrunde for et år siden, men ifølge Christoffer Hellmann er der ikke blevet foretaget afskedigelser i forbindelse med outsourcingen af infrastrukturafdelingen til Tech Mahindra.

De 60 KMD-medarbejdere har første arbejdsdag hos Tech Mahindra 1. oktober.

KMD afviser med henvisning til kontraktuelle forhold at svare på, om virksomheden kan garantere, at de pågældende medarbejdere fortsat vil være ansatte hos Tech Mahindra om et år. 

Selskabet oplyser dog i en mail til Computerworld, at "der er en række punkter i aftalen, som forpligter Tech Mahindra ift medarbejdernes ansættelse."

Kontrakten mellem KMD og Tech Mahindra løber i fire år med mulighed for forlængelse. 

Læs også: 
KMD hiver den store tegnebog frem og køber softwarehus

Her er KMD-bossens plan: Sådan skal KMD trimmes til fremtiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere