Artikel top billede

Apple taber varemærkesag i Kina: Nu kan lædertasker sælges som en 'iPhone'

I Kina kan ordet 'iPhone' både betyde en smartphone fra Apple eller en lædertaske fra Xintong Tiandi. Læs her, hvordan Apple har tabt eneretten til at benytte varemærket 'iPhone' i Kina.

It-giganten Apple har lidt noget af en juridisk tort på det lukrative kinesiske marked, som selskabet så gerne vil ind på og dominere.

For Apple har tabt en stor varemærkesag om retten til brugen af ordet 'iPhone' i Kina, hvilket åbner for, at et taskefirma nu kan sælge sine tasker, mobilcovers og andre produkter under varemærket 'iPhone'.

Det har en dommer i Beijings højeste folkedomstol afgjort til fordel for taske- og mobilcover-selskabet Xintong Tiandi Technology, skriver BBC.

Apple overhalet indenom

Allerede i 2002 ansøgte Apple om at varemærkeregistrere 'iPhone' i Kina - altså fem år før, at den nu nyklassiske smartphone blev præsenteret for verden af Apple-stifter Steve Jobs.

Men det amerikanske æbleselskab fik først godkendt sit iPhone-varemærke i 2013, og er på den måde blevet overhalet indenom af Xintong Tiandi Technology.

Det kinesiske selskab søgte om retten til varemærket i 2007, hvilket pudsigt nok er det samme år, som Apple lancerede den første iPhone i USA.

Retten til varemærket fik den kinesiske virksomhed så i 2010, hvilket altså har givet selskabet retten til at sælge sine produkter med det ikoniske smartphone-brand tilknyttet.

Apple har ellers solgt iPhone-telefoner i Kina siden 2009.

Apple slået tilbage flere gange

Tilbage i 2012 forsøgte Apple i flere omgange at stoppe det kinesiske selskab med at sælge varer mærket med 'IPHONE' og det lille R i enden som et registreret varemærke.

I alle tilfælde fik Apple vendt den juridiske tommelfinger nedad, hvilket er årsagen til, at sagen er endt i højesteretten.

Nyheden om, at Apple ikke har eneret til iPhone-brandet i Kina, kommer nogenlunde samtidig med, at Apple leverer den første tilbagegang i sit regnskab i flere år.

På sit næststørste marked efter USA har Apple i Kina haft en tilbagegang på 26 procent i det seneste kvartal.

Det kan du læse mere om her: 
Derfor har iPhone-salget ramt muren - og sådan kommer Apple tilbage på vækstsporet

Storinvestor bekymret for Apples fremtid: Sælger alle sine 53 millioner Apple-aktier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere