Apple taber varemærkesag i Kina: Nu kan lædertasker sælges som en 'iPhone'

I Kina kan ordet 'iPhone' både betyde en smartphone fra Apple eller en lædertaske fra Xintong Tiandi. Læs her, hvordan Apple har tabt eneretten til at benytte varemærket 'iPhone' i Kina.

It-giganten Apple har lidt noget af en juridisk tort på det lukrative kinesiske marked, som selskabet så gerne vil ind på og dominere.

For Apple har tabt en stor varemærkesag om retten til brugen af ordet 'iPhone' i Kina, hvilket åbner for, at et taskefirma nu kan sælge sine tasker, mobilcovers og andre produkter under varemærket 'iPhone'.

Det har en dommer i Beijings højeste folkedomstol afgjort til fordel for taske- og mobilcover-selskabet Xintong Tiandi Technology, skriver BBC.

Apple overhalet indenom
Allerede i 2002 ansøgte Apple om at varemærkeregistrere 'iPhone' i Kina - altså fem år før, at den nu nyklassiske smartphone blev præsenteret for verden af Apple-stifter Steve Jobs.

Men det amerikanske æbleselskab fik først godkendt sit iPhone-varemærke i 2013, og er på den måde blevet overhalet indenom af Xintong Tiandi Technology.

Det kinesiske selskab søgte om retten til varemærket i 2007, hvilket pudsigt nok er det samme år, som Apple lancerede den første iPhone i USA.

Retten til varemærket fik den kinesiske virksomhed så i 2010, hvilket altså har givet selskabet retten til at sælge sine produkter med det ikoniske smartphone-brand tilknyttet.

Apple har ellers solgt iPhone-telefoner i Kina siden 2009.

Apple slået tilbage flere gange
Tilbage i 2012 forsøgte Apple i flere omgange at stoppe det kinesiske selskab med at sælge varer mærket med 'IPHONE' og det lille R i enden som et registreret varemærke.

I alle tilfælde fik Apple vendt den juridiske tommelfinger nedad, hvilket er årsagen til, at sagen er endt i højesteretten.

Nyheden om, at Apple ikke har eneret til iPhone-brandet i Kina, kommer nogenlunde samtidig med, at Apple leverer den første tilbagegang i sit regnskab i flere år.

På sit næststørste marked efter USA har Apple i Kina haft en tilbagegang på 26 procent i det seneste kvartal.

Det kan du læse mere om her: 
Derfor har iPhone-salget ramt muren - og sådan kommer Apple tilbage på vækstsporet

Storinvestor bekymret for Apples fremtid: Sælger alle sine 53 millioner Apple-aktier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Operational Data Exchange – hvorfor dog det?
Datamængden stiger med eksponentiel hast, og mange virksomheder føler sig tvunget til at vælge mellem datawarehouses- og lakes som mulige løsningsmodeller. Men begge har deres udfordringer: Et datawarehouse stiller krav om stram governance og velordnede strukturer – hvilket fungerer fint med mindre og velordnede datamængder, men knap så godt med Big Data høstet fra eksempelvis social media. Det håndterer datalakes fint, men her giver en langt mere løs struktur til gengæld en række andre udfordringer. Operational Data Exchange kombinerer det bedste af begge verdener og rummer både rå, tekniske data, opdaterede data af potentiel forretningsmæssig værdi – og fra både interne og eksterne kilder. Læs meget mere i dette whitepaper, der giver et bud på en moderne dataarkitektur.