Microsoft fjerner mulighed for blokering af Windows Store-butik i Windows 10 Pro

Microsoft har ændret i administrationskontrollen til virksomhedsbrugere. Læs her, hvorfor muligheden for at blokere for Windows Store-butikken er væk for Windows Pro-brugerne.

Windows-fabrikanten Microsoft har indtil for nyligt tilladt administratorer at blokere for adgangen til Microsoft-butikken Windows Store via styresystemet Windows 10 Pro.

Blokeringsmuligheden frafalder nu for de virksomheder, som kører med Pro-versionen af Windows 10, som er målrettet små og mellemstore virksomheder.

Dermed er det nu kun de fuldfede Enterprise- og Education-versioner af Windows 10, hvor adgangen til Windows Store kan lukkes ved at konfigurere i brugerpolitiken.

Det skriver The Register.

Microsoft: Vi giver muligheder
It-nyhedsmediet har siden spurgt Microsoft, hvorfor blokeringsmuligheden for Windows 10 Pro-brugere er forsvundet for omkring en måned siden.

Microsoft indleder sit svar med at erkende, at det nu kun er Enterprise- og Education-brugere, der kan lukke for medarbejderne og de studerendes muligheder for at handle ind i Windows Store i business-versionerne.

"Microsoft er fokuseret på at hjælpe virksomheder med at administrere deres miljø, mens folk får muligheder for at vælge de apps og enheder, som de bruger til at være produktive på tværs af job og i livet," lyder det fra Microsoft.

Du skal opgradere for fuld kontrol
Samtidig bliver det understreget, at den noget mere omfattende Enterprise-version med krav om yderligere opgradering, giver it-professionelle den bedste kontrol over en virksomheds enheder.

Microsoft skriver, at Windows 10 Pro tilbyder en delmængde af de egenskaber fra Windows Pro, hvor der kun er begrænsede administrationskontroller.

"Muligheden for at blokere for adgangen til Windows Store er typisk for de organisationer, der vil have mere kontrol over virksomhedens enheder. Det passer til værdien af Windows 10 Enterprise," skriver it-giganten til The Register.

Med andre ord: hvis du vil undgå, at medarbejdere hænger ud i Windows Store i arbejdstiden med eller uden firmakreditkortet i hænderne, er du tvunget til at opgradere til Windows Enterprise.

Læs også: 

Her er de syv forskellige versioner af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.