Her er de syv forskellige versioner af Windows 10

Microsoft har offentliggjort navnene på de forskellige versioner af Windows 10, og der bliver syv forskellige versioner af Windows 10. Blandt andet kommer Windows Phone igen til at hedde "Mobile".

Windows 10 er på vej til din computer, spillekonsoller og din telefon, hvis du har en Windows Phone.

Og der kommer i alt syv forskellige versioner af windows 10. Det har Microsoft offentliggjort i et blog-indlæg, og har du fulgt med i udviklingen af Windows 10, så kommer de syv forskellige versioner af Windows 10 nok ikke som den store overraskelse.

Windows 10 Home bliver versionen for forbrugere til desktops, bærbare pc'er, 2-i-1 og tablets over otte tommer. Det er den version, som nok de fleste vil modtage på deres enheder, og vil indeholde den nye Edge-browser, Continuum til at gå fra skrivebord- til tablet-funktioner og den nye Windows Hello-sikkerhedsfunktion.

Microsofts digitale assistent Cortana følger også med, men det er endnu uvist, hvornår - hvis overhovedet - vi kommer til at se en dansk Cortana.

Windows 10 Pro er Windows 10-versionen for proffesionelle brugere - specielt rettet mod små virksomheder. Den indeholder de samme funktioner som 10 Home, men har også funktioner som device-managing, fjernsupport og lignende.

Windows 10 Pro tillader også computeren at tage brug af Windows Store for Business, en butik rettet mod virksomheder, hvor IT-chefen kan udvælge og håndtere patches og installationer. Windows Phones får nyt navn. Eller... Det kommer igen til at hedde Mobile.

Windows 10 Mobile
er navnet på den version af Windows, som skal køre på telefoner og tablets på under otte tommer. Systemet er optimeret til touch, og der vil ikke være adgang til det klassiske skrivebord.

Der kommer også en Windows 10 Mobile Enterprise-version, som er udviklet til store virksomheder, der skal håndtere mange Windows 10 Mobile-enheder.

Windows 10 Enterprise er navnet på den Windows 10-version, som skal bruges i mellemstore og store virksomheder. Det er en udvidet version af Windows 10 Pro, hvor der er lagt endnu mere fokus på datasikkerhed og identifikation. 10 Enterprise får desuden også udvidede features til device-management.

Windows 10 Education er en speciel version af Windows 10 rettet mod uddannelsesinstitutioner. Der er endnu ikke kommet yderligere information vedrørende Windows 10 Education.

Til syvende og sidst er der Windows 10 IoT Core, som skal bruges til små Internet of Things-computere.

De fleste versioner af Windows kommer til sommer, men en officiel dato har Microsoft endnu ikke leveret. Windows 10 Mobile vil ikke blive lanceret samtidig med Windows 10 Home og Pro. Igen er det uvist, hvor længe nuværende Windows Phone-brugere skal vente på det nye styresystem.

Læs også: "Gratis" Windows 10 nærmer sig: Og det kan blive dyrt for virksomhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.