Artikel top billede

Her er de syv forskellige versioner af Windows 10

Microsoft har offentliggjort navnene på de forskellige versioner af Windows 10, og der bliver syv forskellige versioner af Windows 10. Blandt andet kommer Windows Phone igen til at hedde "Mobile".

Windows 10 er på vej til din computer, spillekonsoller og din telefon, hvis du har en Windows Phone.

Og der kommer i alt syv forskellige versioner af windows 10. Det har Microsoft offentliggjort i et blog-indlæg, og har du fulgt med i udviklingen af Windows 10, så kommer de syv forskellige versioner af Windows 10 nok ikke som den store overraskelse.

Windows 10 Home bliver versionen for forbrugere til desktops, bærbare pc'er, 2-i-1 og tablets over otte tommer. Det er den version, som nok de fleste vil modtage på deres enheder, og vil indeholde den nye Edge-browser, Continuum til at gå fra skrivebord- til tablet-funktioner og den nye Windows Hello-sikkerhedsfunktion.

Microsofts digitale assistent Cortana følger også med, men det er endnu uvist, hvornår - hvis overhovedet - vi kommer til at se en dansk Cortana.

Windows 10 Pro er Windows 10-versionen for proffesionelle brugere - specielt rettet mod små virksomheder. Den indeholder de samme funktioner som 10 Home, men har også funktioner som device-managing, fjernsupport og lignende.

Windows 10 Pro tillader også computeren at tage brug af Windows Store for Business, en butik rettet mod virksomheder, hvor IT-chefen kan udvælge og håndtere patches og installationer.

Windows Phones får nyt navn. Eller... Det kommer igen til at hedde Mobile.

Windows 10 Mobile er navnet på den version af Windows, som skal køre på telefoner og tablets på under otte tommer. Systemet er optimeret til touch, og der vil ikke være adgang til det klassiske skrivebord.

Der kommer også en Windows 10 Mobile Enterprise-version, som er udviklet til store virksomheder, der skal håndtere mange Windows 10 Mobile-enheder.

Windows 10 Enterprise er navnet på den Windows 10-version, som skal bruges i mellemstore og store virksomheder. Det er en udvidet version af Windows 10 Pro, hvor der er lagt endnu mere fokus på datasikkerhed og identifikation. 10 Enterprise får desuden også udvidede features til device-management.

Windows 10 Education er en speciel version af Windows 10 rettet mod uddannelsesinstitutioner. Der er endnu ikke kommet yderligere information vedrørende Windows 10 Education.

Til syvende og sidst er der Windows 10 IoT Core, som skal bruges til små Internet of Things-computere.

De fleste versioner af Windows kommer til sommer, men en officiel dato har Microsoft endnu ikke leveret. Windows 10 Mobile vil ikke blive lanceret samtidig med Windows 10 Home og Pro. Igen er det uvist, hvor længe nuværende Windows Phone-brugere skal vente på det nye styresystem.

Læs også: "Gratis" Windows 10 nærmer sig: Og det kan blive dyrt for virksomhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11: Derfor bør du (måske) lade være med at opgradere lige nu
Microsoft er om få uger klar med Windows 11. Men meget taler for, at du lader helt være med at opgradere din nuværende Windows 10-maskine, konkluderer Computerworlds amerikanske søstermedie.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.