Artikel top billede

Her er de syv forskellige versioner af Windows 10

Microsoft har offentliggjort navnene på de forskellige versioner af Windows 10, og der bliver syv forskellige versioner af Windows 10. Blandt andet kommer Windows Phone igen til at hedde "Mobile".

Windows 10 er på vej til din computer, spillekonsoller og din telefon, hvis du har en Windows Phone.

Og der kommer i alt syv forskellige versioner af windows 10. Det har Microsoft offentliggjort i et blog-indlæg, og har du fulgt med i udviklingen af Windows 10, så kommer de syv forskellige versioner af Windows 10 nok ikke som den store overraskelse.

Windows 10 Home bliver versionen for forbrugere til desktops, bærbare pc'er, 2-i-1 og tablets over otte tommer. Det er den version, som nok de fleste vil modtage på deres enheder, og vil indeholde den nye Edge-browser, Continuum til at gå fra skrivebord- til tablet-funktioner og den nye Windows Hello-sikkerhedsfunktion.

Microsofts digitale assistent Cortana følger også med, men det er endnu uvist, hvornår - hvis overhovedet - vi kommer til at se en dansk Cortana.

Windows 10 Pro er Windows 10-versionen for proffesionelle brugere - specielt rettet mod små virksomheder. Den indeholder de samme funktioner som 10 Home, men har også funktioner som device-managing, fjernsupport og lignende.

Windows 10 Pro tillader også computeren at tage brug af Windows Store for Business, en butik rettet mod virksomheder, hvor IT-chefen kan udvælge og håndtere patches og installationer.

Windows Phones får nyt navn. Eller... Det kommer igen til at hedde Mobile.

Windows 10 Mobile er navnet på den version af Windows, som skal køre på telefoner og tablets på under otte tommer. Systemet er optimeret til touch, og der vil ikke være adgang til det klassiske skrivebord.

Der kommer også en Windows 10 Mobile Enterprise-version, som er udviklet til store virksomheder, der skal håndtere mange Windows 10 Mobile-enheder.

Windows 10 Enterprise er navnet på den Windows 10-version, som skal bruges i mellemstore og store virksomheder. Det er en udvidet version af Windows 10 Pro, hvor der er lagt endnu mere fokus på datasikkerhed og identifikation. 10 Enterprise får desuden også udvidede features til device-management.

Windows 10 Education er en speciel version af Windows 10 rettet mod uddannelsesinstitutioner. Der er endnu ikke kommet yderligere information vedrørende Windows 10 Education.

Til syvende og sidst er der Windows 10 IoT Core, som skal bruges til små Internet of Things-computere.

De fleste versioner af Windows kommer til sommer, men en officiel dato har Microsoft endnu ikke leveret. Windows 10 Mobile vil ikke blive lanceret samtidig med Windows 10 Home og Pro. Igen er det uvist, hvor længe nuværende Windows Phone-brugere skal vente på det nye styresystem.

Læs også: "Gratis" Windows 10 nærmer sig: Og det kan blive dyrt for virksomhederne
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere