Artikel top billede

Software og WiFi-controller skaber helt nye trådløse muligheder

Beyond Data 2016: Dit gamle WiFi kan bruges til helt nye formål ved hjælp af software og en WiFi-controller.

Hvis kaffeautomaten pludselig har skiftet plads, og du ikke kan finde printeren længere, er der måske en god grund.

Det kan vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, Claes Brylle Hallqvist, tale med om.

Som en del af projektet Nyt Hospital er Bispebjerg Hospitals WiFi-netwærk blevet brugt til at registrere medarbejdernes bevægelser i løbet af arbejdsdagen.

"Vi ser, hvor der er mange folk, hvornår og hvordan de bevæger sig. Så vi antager, at vi kan optimere rummene i det nye byggeri, hvis det, man bruger mest, ligger tæt," forklarer vicedirektøren.

Gammelt udstyr med nye muligheder

Sporingen af medarbejdernes bevægelser kræver meget lidt  nyt udstyr, fordi næsten hele processen kan klares med det eksisterende WiFi-netværk.

"Mange virksomheder tror, at det ikke kan lade sig gøre, men det kan det. Vi er måske 95 procent af vejen med det gamle udstyr," lyder det fra Claes Brylle Hallqvist.

"Det, vi bruger, er vores standard it-installation, som er næsten 10 år gammel. Vi har bare installeret software og en WiFi-controller, så mange virksomheder kan det allerede i dag."

Det nye udstyr består af en bunke RTLS-tags, som medarbejderne lægger i lommen, når arbejdsdagen begynder.

RTLS står for Real Time Location System, og de små tags sender oplysninger om deres position i realtid via hospitalets WiFi.

Tid er penge

For hvis de vigtige punkter i din arbejdsgang står de rigtige steder, er der arbejdstid at hente. Og tid er som bekendt penge.

"Hvis vi optimerer den måde, vi har vores rum på, kan vi i bedste tilfælde reducere gangafstand med 7-12 procent. Løn er firs procent af vores omkostning, og da afstand er tid, og tid er penge, kan vi spare ressourcer."

De besparelser er ikke kun mulige for hospitaler, understreger Claes Brylle Hallqvist.

"Det er interessant i alle serviceerhverv, men også i kontorbyggeri. Hvor skal kaffe og printer ligge, og hvor skal transportruterne gå på en fabrik?"

"Ved at se hvor folk bevæger sig, kan vi se, hvor meget et rum bliver belastet. Så eksempelvis kan man undlade rengøring i et lokale, som ikke er blevet brugt og fokusere på et, som har været travlt benyttet," forklarer Claes Brylle Hallqvist.

Hør ham og mange andre spændende oplægsholdere på den store Beyond Data-konference torsdag 12. maj i København.

Her kan du også høre erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), Danfoss' CEO Niels B. Christiansen og mange andre.

Som Computerworld-læser har du mulighed for et særligt tilbud: Tast BEYONDFREE ind i rabatfeltet, når du tilmelder dig og kom gratis med.

Læs mere om det omfattende program og tilmeld dig konferencen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.