Artikel top billede

Software og WiFi-controller skaber helt nye trådløse muligheder

Beyond Data 2016: Dit gamle WiFi kan bruges til helt nye formål ved hjælp af software og en WiFi-controller.

Hvis kaffeautomaten pludselig har skiftet plads, og du ikke kan finde printeren længere, er der måske en god grund.

Det kan vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, Claes Brylle Hallqvist, tale med om.

Som en del af projektet Nyt Hospital er Bispebjerg Hospitals WiFi-netwærk blevet brugt til at registrere medarbejdernes bevægelser i løbet af arbejdsdagen.

"Vi ser, hvor der er mange folk, hvornår og hvordan de bevæger sig. Så vi antager, at vi kan optimere rummene i det nye byggeri, hvis det, man bruger mest, ligger tæt," forklarer vicedirektøren.

Gammelt udstyr med nye muligheder

Sporingen af medarbejdernes bevægelser kræver meget lidt  nyt udstyr, fordi næsten hele processen kan klares med det eksisterende WiFi-netværk.

"Mange virksomheder tror, at det ikke kan lade sig gøre, men det kan det. Vi er måske 95 procent af vejen med det gamle udstyr," lyder det fra Claes Brylle Hallqvist.

"Det, vi bruger, er vores standard it-installation, som er næsten 10 år gammel. Vi har bare installeret software og en WiFi-controller, så mange virksomheder kan det allerede i dag."

Det nye udstyr består af en bunke RTLS-tags, som medarbejderne lægger i lommen, når arbejdsdagen begynder.

RTLS står for Real Time Location System, og de små tags sender oplysninger om deres position i realtid via hospitalets WiFi.

Tid er penge

For hvis de vigtige punkter i din arbejdsgang står de rigtige steder, er der arbejdstid at hente. Og tid er som bekendt penge.

"Hvis vi optimerer den måde, vi har vores rum på, kan vi i bedste tilfælde reducere gangafstand med 7-12 procent. Løn er firs procent af vores omkostning, og da afstand er tid, og tid er penge, kan vi spare ressourcer."

De besparelser er ikke kun mulige for hospitaler, understreger Claes Brylle Hallqvist.

"Det er interessant i alle serviceerhverv, men også i kontorbyggeri. Hvor skal kaffe og printer ligge, og hvor skal transportruterne gå på en fabrik?"

"Ved at se hvor folk bevæger sig, kan vi se, hvor meget et rum bliver belastet. Så eksempelvis kan man undlade rengøring i et lokale, som ikke er blevet brugt og fokusere på et, som har været travlt benyttet," forklarer Claes Brylle Hallqvist.

Hør ham og mange andre spændende oplægsholdere på den store Beyond Data-konference torsdag 12. maj i København.

Her kan du også høre erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), Danfoss' CEO Niels B. Christiansen og mange andre.

Som Computerworld-læser har du mulighed for et særligt tilbud: Tast BEYONDFREE ind i rabatfeltet, når du tilmelder dig og kom gratis med.

Læs mere om det omfattende program og tilmeld dig konferencen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere