Artikel top billede

Microsofts Surface Book er et af de produkter, der har været med til at starte kapløbet om højere opløsninger på pc-skærme.

Din næste pc kan få en ekstrem skærmopløsning: Det kan du vente dig

Skærmene på de bærbare pc'er tager et enormt spring, hvad angår opløsningen. Producenterne har nemlig brug for at øge pc-salget igen.

Pc-markedet har i flere år efterhånden været ramt af en alvorlig krise med en tilbagegang i salget, der gør ondt på selv de allerstørste spillere på markedet.

Paradoksalt nok kan netop denne krise betyde, at vi nu kan se frem til et nyt teknologi-spring, hvad angår skærmopløsningen på de bærbare pc'er.

Det skriver analysefirmaet iSuppli.

"På grund af den lave indtjening på high definition (HD) notebook pc skærmpaneler, er panel-producenterne begyndt at mindske produktionen til fordel for full HD (FHD) paneler."

"FHD paneler ventes derfor at nyde godt af høj vækst frem til 2018 og kan blive mainstream i pc'er om tre år," lyder forudsigelsen fra iSuppli, der samtidig tilføjer, at nogle producenter også er begyndt at satse på endnu mere ekstreme opløsninger i form af ultra HD (UHD).

Surface Book startede kapløbet

"Microsoft introducerede sin Surface Book med høj opløsning (3.000 x 2.000 pixels) sidste år, hvilket er en af grundene til, at skærme med højere opløsning nu bliver en nøgle til differentiering for premium notebooks," udtaler Jason Hsu, der er analytiker hos iSuppli.

Det fremhæves dog også i analysen, at det kan blive en udfordring for producenterne, at så mange forbrugere først og fremmest kigger på prisen, når de køber en ny pc.

Det handler i mindre grad end tidligere om bedre performance, når man står i butikken og skal vælge en pc, skriver iSuppli. 

"Performance er ikke længere den vigtigste motivation, når forbrugere skal erstatte gamle pc'er." 

"Spillerne i industrien ser nu på, hvad der kan være den næste drivkraft for bærbare og mener, at skærmene kan spille en større rolle."

Mens langt de fleste pc'er, der sælges i 2016, har en HD-skærm, ventes det i 2018 at være FHD, der er den dominerende opløsning, vurderer iSuppli. 

Læs også: 

Fire dage med Surface Book: Det er en vild computer - men på flere områder fejler den alligevel

Salget vender: Pc'en er ikke død alligevel

Test: Ny iPad Pro på 9,7-tommer er den bedste tablet - men måske skal du købe en anden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere