Artikel top billede

Microsofts Surface Book er et af de produkter, der har været med til at starte kapløbet om højere opløsninger på pc-skærme.

Din næste pc kan få en ekstrem skærmopløsning: Det kan du vente dig

Skærmene på de bærbare pc'er tager et enormt spring, hvad angår opløsningen. Producenterne har nemlig brug for at øge pc-salget igen.

Pc-markedet har i flere år efterhånden været ramt af en alvorlig krise med en tilbagegang i salget, der gør ondt på selv de allerstørste spillere på markedet.

Paradoksalt nok kan netop denne krise betyde, at vi nu kan se frem til et nyt teknologi-spring, hvad angår skærmopløsningen på de bærbare pc'er.

Det skriver analysefirmaet iSuppli.

"På grund af den lave indtjening på high definition (HD) notebook pc skærmpaneler, er panel-producenterne begyndt at mindske produktionen til fordel for full HD (FHD) paneler."

"FHD paneler ventes derfor at nyde godt af høj vækst frem til 2018 og kan blive mainstream i pc'er om tre år," lyder forudsigelsen fra iSuppli, der samtidig tilføjer, at nogle producenter også er begyndt at satse på endnu mere ekstreme opløsninger i form af ultra HD (UHD).

Surface Book startede kapløbet

"Microsoft introducerede sin Surface Book med høj opløsning (3.000 x 2.000 pixels) sidste år, hvilket er en af grundene til, at skærme med højere opløsning nu bliver en nøgle til differentiering for premium notebooks," udtaler Jason Hsu, der er analytiker hos iSuppli.

Det fremhæves dog også i analysen, at det kan blive en udfordring for producenterne, at så mange forbrugere først og fremmest kigger på prisen, når de køber en ny pc.

Det handler i mindre grad end tidligere om bedre performance, når man står i butikken og skal vælge en pc, skriver iSuppli. 

"Performance er ikke længere den vigtigste motivation, når forbrugere skal erstatte gamle pc'er." 

"Spillerne i industrien ser nu på, hvad der kan være den næste drivkraft for bærbare og mener, at skærmene kan spille en større rolle."

Mens langt de fleste pc'er, der sælges i 2016, har en HD-skærm, ventes det i 2018 at være FHD, der er den dominerende opløsning, vurderer iSuppli. 

Læs også: 

Fire dage med Surface Book: Det er en vild computer - men på flere områder fejler den alligevel

Salget vender: Pc'en er ikke død alligevel

Test: Ny iPad Pro på 9,7-tommer er den bedste tablet - men måske skal du købe en anden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere