Vildt løfte fra ny browser: Få 50 procent mere ud af din bærbares batteri

Opera-browseren er klar med en ny strømspare-funktion, der skal kunne give brugerne op til 50 procents længere batteritid på den bærbare computer.

Det er kun få uger siden, at holdet bag Opera meddelte, at den næste udgave af browseren kommer med gratis VPN (virtual private network) indbygget fra starten.

Nu er Opera igen klar med en opsigtsvækkende nyhed - og samtidig lidt af et løfte:

"Vi er den første store browser, der inkluderer en dedikeret strømspare-tilstand, der er designet til at forlænge din bærbares batteritid med op til 50 procent sammenlignet med eksempelvis Google Chrome," meddeler Opera.

"Afhængig af din hardware-type kan det betyde adskillige timers ekstra browsing, før du er nødt til at oplade din bærbare," lyder det videre.

Dette er ikke bare et yderst interessant tiltag fra Operas side, men også lidt af en påstand, som naturligvis vil blive efterprøvet i de kommende måneder.

Sådan fungerer det
Nok så interessant er det dog også, hvordan strømspare-funktionen fungerer - og hvad det er, man som bruger går på kompromis med, når man slår den til.

Opera forklarer, at funktionen slås til ved, at man klikker på et bateri-ikon ved siden af søge- og adressefeltet i browseren (se billedet).

For at sikre den bedre batteritid, sker der følgende ting, når man slår funktionen til:

- Reduceret aktivitet på faner i baggrunden.
- CPU'en vækkes ikke så ofte på grund af en optimering af JavaScript-timere.
- Ikke brugte plugins sættes automatisk på pause.
- Frame raten reduceres til 30 frames per sekund.
- Video-playback parametre bliver forbedret, og der anvendes hardware accelerated video codecs.
- Animationer og browser-temaer sættes på pause.

"Vi mener, at disse optimeringer giver nogle gode besparelser for dig uden at gå på kompromis med den hastighed og funktionalitet, du forventer," skriver Opera.

Læs også:Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Selvom Opera-browseren indeholde mange interessante funktioner, så har Opera svært ved at følge med på browser-markedet, hvad angår markedsandele.

Det er især Chrome og Safari, der i dag nupper brugerne på de forskellige platforme.

Her i Danmark er det langt under en procent af webbrugerne, der anvender Opera. Se de forskellige browseres markedsandele her.

Indtil videre er den nye strømspare-funktion i Opera kun tilgængelig i udvikler-udgaven af browseren. Den kan du læse mere om og hente her.

Læs også:

Ny browser kommer med gratis VPN indbygget: Hent den her

Det vrimler med spændende browsere - men danskerne er mest til Chrome og Safari

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.