Nye særregler for internettet i Kina vil få alvorlige konsekvenser

Kina er på vej med særlige kinesiske regler for håndteringen af domæne-navne i landet. Det vil 'fragmentere internettet' og få alvorlige konsekvenser, frygter USA, der hidtil har stået for al håndtering.

Internettet risikerer at blive opdelt i forskellige fragmenter, der skal operere uafhængigt af hinanden, og det vil ødelægge hele ideen bag og styrken i internettet.

Sådan lyder det fra amerikanske myndigheder, efter Kina har barslet med planer om at indføre nye regler om at internet-domæner skal registreres særskilt i Kina via stats-godkendte providere.

Samtidig vil Kina - såfremt planerne godkendes - indføre forbud mod registrering af websites, der indeholder forskellige former for forbudt indhold defineret ud fra 'ni brede og uklart formulerede kategorier."

Det skriver to amerikanske top-embedsmænd, der i dag står i spidsen for USA's internet-administration.

Du kan læse deres statement her: "Chinas internet domain name measures and the digital economy."

Ifølge embedsmændene - Daniel Sepulveda (' Coordinator for International Communications and Information Policy at the Department of State') og Lawrence Strickling ('assistant secretary of commerce and administrator of the National Telecommunications and Information Administration') - har mere end 700 millioner mennesker i dag internet-adgang i Kina.

Det er flere end i noget som helst andet land i verden, ligesom flere af verdens allerstørste internefirma har hjemme i Kina.

Det betyder, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis Kina indfører særskilte regler og særskilte domæne-regler for kinesiske domæner.

"Det er ekstremt vigtigt, at Kina anvender landets magt og indflydelse på en måde, der understøtter den fortsatte udvikling af det globale internet og velstanden i den globale økonomi," skriver de.

Forskellige kræfter arbejder for tiden for, at USA skal afgive sin centrale rolle i håndteringen af internettet.

I stedet skal der indsættes et globalt system med deltagelse af mange forskellige lande.

Også EU har været på banen med kritik af USA's stramme kontrol af internettet.

Det kan du læse mere om her: EU efter skandale: USA skal afgive kontrollen over internettet

I dag varetages håndteringen af internettet af amerikanske ICANN - Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.

ICANNs nuværende aftale stod oprindeligt til at udløbe sidste efterår, men der er ikke sket videre, da der er opstået forvirring og tvivl om, hvad der egentlig skulle komme efter, da flere af de mulige lande eksempelvis er på politisk kant med hinanden.

"Ved at formulere sine egne regler for håndtering af domæne-navne, truer Kina med at fragmentere internettet. Det vil begrænse internettets mulighed for at fungere som en global platform til menneskelig kommunikation, handel og kreativitet," hedder det i de to embedsmænds blog-indlæg.

Læs også:

EU efter skandale: USA skal afgive kontrollen over internettet

Microsoft: Google holder os ude af markedet

Verdens lande kan ikke nå til enighed om nettets fremtidYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Aldrig før har så mange unge ansøgt en it-uddannelse på Københavns Universitet: "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet"
Datalogisk Institut på Københavns Universitet har sat en ny rekord, når det kommer til antallet af ansøgere til instituttets tre it-uddannelser, der i år stiger med 15 procent. "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet," lyder det fra institutleder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.