Artikel top billede

(Foto: Kiyoshi Takahase / iStockphoto)

Nye særregler for internettet i Kina vil få alvorlige konsekvenser

Kina er på vej med særlige kinesiske regler for håndteringen af domæne-navne i landet. Det vil 'fragmentere internettet' og få alvorlige konsekvenser, frygter USA, der hidtil har stået for al håndtering.

Internettet risikerer at blive opdelt i forskellige fragmenter, der skal operere uafhængigt af hinanden, og det vil ødelægge hele ideen bag og styrken i internettet.

Sådan lyder det fra amerikanske myndigheder, efter Kina har barslet med planer om at indføre nye regler om at internet-domæner skal registreres særskilt i Kina via stats-godkendte providere.

Samtidig vil Kina - såfremt planerne godkendes - indføre forbud mod registrering af websites, der indeholder forskellige former for forbudt indhold defineret ud fra 'ni brede og uklart formulerede kategorier."

Det skriver to amerikanske top-embedsmænd, der i dag står i spidsen for USA's internet-administration.

Du kan læse deres statement her: "Chinas internet domain name measures and the digital economy."

Ifølge embedsmændene - Daniel Sepulveda (' Coordinator for International Communications and Information Policy at the Department of State') og Lawrence Strickling ('assistant secretary of commerce and administrator of the National Telecommunications and Information Administration') - har mere end 700 millioner mennesker i dag internet-adgang i Kina.

Det er flere end i noget som helst andet land i verden, ligesom flere af verdens allerstørste internefirma har hjemme i Kina.

Det betyder, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis Kina indfører særskilte regler og særskilte domæne-regler for kinesiske domæner.

"Det er ekstremt vigtigt, at Kina anvender landets magt og indflydelse på en måde, der understøtter den fortsatte udvikling af det globale internet og velstanden i den globale økonomi," skriver de.

Forskellige kræfter arbejder for tiden for, at USA skal afgive sin centrale rolle i håndteringen af internettet.

I stedet skal der indsættes et globalt system med deltagelse af mange forskellige lande.

Også EU har været på banen med kritik af USA's stramme kontrol af internettet.

Det kan du læse mere om her: EU efter skandale: USA skal afgive kontrollen over internettet

I dag varetages håndteringen af internettet af amerikanske ICANN - Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.

ICANNs nuværende aftale stod oprindeligt til at udløbe sidste efterår, men der er ikke sket videre, da der er opstået forvirring og tvivl om, hvad der egentlig skulle komme efter, da flere af de mulige lande eksempelvis er på politisk kant med hinanden.

"Ved at formulere sine egne regler for håndtering af domæne-navne, truer Kina med at fragmentere internettet. Det vil begrænse internettets mulighed for at fungere som en global platform til menneskelig kommunikation, handel og kreativitet," hedder det i de to embedsmænds blog-indlæg.

Læs også:

EU efter skandale: USA skal afgive kontrollen over internettet

Microsoft: Google holder os ude af markedet

Verdens lande kan ikke nå til enighed om nettets fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere