Artikel top billede

Stor dansk fiber-fusion godkendt: Nu begynder jagten på nye bredbåndskunder

Syd Energi (SE) og Nyfors er klar til at smelte sammen. Det nye selskab går efter at hente endnu flere fiber-kunder.

Alle sten er nu ryddet af vejen, og planerne om at fusionere Syd Energi (SE) og Nyfors, som blev annonceret sidste år, kan realiseres.

"Energi- og telekoncernen Syd Energi a.m.b.a.'s fusion med Nyfors a.m.b.a. er nu endelig underskrevet og godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen," meddeler SE i en pressemeddelelse.

Det nye selskab ejes af 316.000 andelshavere, har 1.500 ansatte og 725.000 kunder og bliver således en ganske stor spiller på det danske bredbåndsmarked med udgangspunkt i SE's i forvejen markante position.

"Vores nye samlede selskab står langt stærkere på det danske marked, end vi ville have gjort som to selvstændige enheder. Den nye SE-koncern er en særdeles stærk muskel, der kan investere både regionalt og nationalt," udtaler administrerende direktør i SE, Niels Duedahl.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Han pointerer samtidig, at kundebasen på 725.000 skal vokse i det nye selskab.

"Det kundeantal skal fremover øges - ikke mindst ved at sætte endnu mere fart på udrulningen af højhastighedsbredbånd i Nordjylland samt ved fremover, at søge yderligere fusioner og partnerskaber."

Omsætning på fem milliarder kroner

Det nye, større SE vil få en årlig omsætning på cirka fem milliarder kroner og en årlig investeringsevne på omkring en milliard kroner, oplyses det.

Selv om SE er langt den største part i fusionen, er der udsigt til en markant udvikling også i Nyfors' nordjyske bagland.

"Vi ser frem til at vokse sammen med SE og skabe et nordjysk kraftcenter. SE og Nyfors er en stærk kombination, og nu starter rejsen mod at tilbyde kunderne nye, innovative produkter og ydelser i det samlede selskab," lyder det fra den anden part i fusionen, administrerende direktør Henrik Mentz fra Nyfors.

Med fusionen skal SE's lokationer i Hjørring og Aalborg afvikles, og aktiviteter svarende til 120 stillinger bliver flyttet til Brønderslev. Fremover vil cirka 200 medarbejdere være beskæftiget i Brønderslev, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er tidligere meldt ud, at det er planen, at fiberudrulningen hos nordjyske Nyfors øges til helt op til 95 procent af området over de kommende fem år mod de nuværende cirka 56 procent.

Læs også:

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber - men det kniber med tilslutningerne

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiber-udrulningen

Vejen banet for stor dansk fiber-fusion
IT-JOB

Visma Enterprise A/S

API Udvikler

Brødrene A & O Johansen A/S

Systemadministrator søges til AO

CGI Danmark A/S

Operation Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere