Artikel top billede

Stor dansk fiber-fusion godkendt: Nu begynder jagten på nye bredbåndskunder

Syd Energi (SE) og Nyfors er klar til at smelte sammen. Det nye selskab går efter at hente endnu flere fiber-kunder.

Alle sten er nu ryddet af vejen, og planerne om at fusionere Syd Energi (SE) og Nyfors, som blev annonceret sidste år, kan realiseres.

"Energi- og telekoncernen Syd Energi a.m.b.a.'s fusion med Nyfors a.m.b.a. er nu endelig underskrevet og godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen," meddeler SE i en pressemeddelelse.

Det nye selskab ejes af 316.000 andelshavere, har 1.500 ansatte og 725.000 kunder og bliver således en ganske stor spiller på det danske bredbåndsmarked med udgangspunkt i SE's i forvejen markante position.

"Vores nye samlede selskab står langt stærkere på det danske marked, end vi ville have gjort som to selvstændige enheder. Den nye SE-koncern er en særdeles stærk muskel, der kan investere både regionalt og nationalt," udtaler administrerende direktør i SE, Niels Duedahl.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Han pointerer samtidig, at kundebasen på 725.000 skal vokse i det nye selskab.

"Det kundeantal skal fremover øges - ikke mindst ved at sætte endnu mere fart på udrulningen af højhastighedsbredbånd i Nordjylland samt ved fremover, at søge yderligere fusioner og partnerskaber."

Omsætning på fem milliarder kroner

Det nye, større SE vil få en årlig omsætning på cirka fem milliarder kroner og en årlig investeringsevne på omkring en milliard kroner, oplyses det.

Selv om SE er langt den største part i fusionen, er der udsigt til en markant udvikling også i Nyfors' nordjyske bagland.

"Vi ser frem til at vokse sammen med SE og skabe et nordjysk kraftcenter. SE og Nyfors er en stærk kombination, og nu starter rejsen mod at tilbyde kunderne nye, innovative produkter og ydelser i det samlede selskab," lyder det fra den anden part i fusionen, administrerende direktør Henrik Mentz fra Nyfors.

Med fusionen skal SE's lokationer i Hjørring og Aalborg afvikles, og aktiviteter svarende til 120 stillinger bliver flyttet til Brønderslev. Fremover vil cirka 200 medarbejdere være beskæftiget i Brønderslev, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er tidligere meldt ud, at det er planen, at fiberudrulningen hos nordjyske Nyfors øges til helt op til 95 procent af området over de kommende fem år mod de nuværende cirka 56 procent.

Læs også:

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber - men det kniber med tilslutningerne

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiber-udrulningen

Vejen banet for stor dansk fiber-fusion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere