Stor dansk fiber-fusion godkendt: Nu begynder jagten på nye bredbåndskunder

Syd Energi (SE) og Nyfors er klar til at smelte sammen. Det nye selskab går efter at hente endnu flere fiber-kunder.

Alle sten er nu ryddet af vejen, og planerne om at fusionere Syd Energi (SE) og Nyfors, som blev annonceret sidste år, kan realiseres.

"Energi- og telekoncernen Syd Energi a.m.b.a.'s fusion med Nyfors a.m.b.a. er nu endelig underskrevet og godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen," meddeler SE i en pressemeddelelse.

Det nye selskab ejes af 316.000 andelshavere, har 1.500 ansatte og 725.000 kunder og bliver således en ganske stor spiller på det danske bredbåndsmarked med udgangspunkt i SE's i forvejen markante position.

"Vores nye samlede selskab står langt stærkere på det danske marked, end vi ville have gjort som to selvstændige enheder. Den nye SE-koncern er en særdeles stærk muskel, der kan investere både regionalt og nationalt," udtaler administrerende direktør i SE, Niels Duedahl.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Han pointerer samtidig, at kundebasen på 725.000 skal vokse i det nye selskab.

"Det kundeantal skal fremover øges - ikke mindst ved at sætte endnu mere fart på udrulningen af højhastighedsbredbånd i Nordjylland samt ved fremover, at søge yderligere fusioner og partnerskaber."

Omsætning på fem milliarder kroner
Det nye, større SE vil få en årlig omsætning på cirka fem milliarder kroner og en årlig investeringsevne på omkring en milliard kroner, oplyses det.

Selv om SE er langt den største part i fusionen, er der udsigt til en markant udvikling også i Nyfors' nordjyske bagland.

"Vi ser frem til at vokse sammen med SE og skabe et nordjysk kraftcenter. SE og Nyfors er en stærk kombination, og nu starter rejsen mod at tilbyde kunderne nye, innovative produkter og ydelser i det samlede selskab," lyder det fra den anden part i fusionen, administrerende direktør Henrik Mentz fra Nyfors.

Med fusionen skal SE's lokationer i Hjørring og Aalborg afvikles, og aktiviteter svarende til 120 stillinger bliver flyttet til Brønderslev. Fremover vil cirka 200 medarbejdere være beskæftiget i Brønderslev, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er tidligere meldt ud, at det er planen, at fiberudrulningen hos nordjyske Nyfors øges til helt op til 95 procent af området over de kommende fem år mod de nuværende cirka 56 procent.

Læs også:

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber - men det kniber med tilslutningerne

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiber-udrulningen

Vejen banet for stor dansk fiber-fusion

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.