Artikel top billede

Microsoft færdig med Nokia: Sælger de sidste rester til kinesere for to milliarder kroner

Microsoft kaster håndklædet i ringen og sælger Nokia-brandet for mere end to milliarder.

Efter flere år med vigende interesse opgiver Microsoft nu helt sine planer for de såkaldte feature phones - gammeldags mobiltelefoner.

Kinesiske FIH Mobile, som ejes af industri-kæmpen Foxconn, overtager rettighederne til Nokia-brandet og 4.500 medarbejdere for 2.3 milliarder kroner.

Det skriver teknologi sitet The Verge.

Det kan virke lidt absurd at betale flere milliarder kroner for noget, som ikke tilbyder en eneste nyhed, men der er mening i galskaben.

Kæmpe sællert

For de helt basale Nokia-telefoner har et enormt marked både i den tredje verden og blandt magelige europæere, som ikke gider at få sand i deres smartphone, når de tager på stranden.

Så enormt et marked, at der sælges op til 100 Nokia telefoner i minuttet. Det er et marked, som Foxconn kan tjene ikke så få kroner hjem på i de kommende år.

Det kan du læse mere om her: Denne Nokia 105-telefon sælges der 100 af i minuttet - og den nye version kan holde strøm i 35 dage

I mellemtiden slipper Microsoft med salget fri af et marked, som firmaet ikke har nogen reel interesse i. I stedet kan folkene i Redmond fokusere deres energi på at få liv i markedet for Windows mobiler.

Læs også: Så er det officielt:  Nokia klar til smartphone-comeback
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere