Artikel top billede

Microsoft færdig med Nokia: Sælger de sidste rester til kinesere for to milliarder kroner

Microsoft kaster håndklædet i ringen og sælger Nokia-brandet for mere end to milliarder.

Efter flere år med vigende interesse opgiver Microsoft nu helt sine planer for de såkaldte feature phones - gammeldags mobiltelefoner.

Kinesiske FIH Mobile, som ejes af industri-kæmpen Foxconn, overtager rettighederne til Nokia-brandet og 4.500 medarbejdere for 2.3 milliarder kroner.

Det skriver teknologi sitet The Verge.

Det kan virke lidt absurd at betale flere milliarder kroner for noget, som ikke tilbyder en eneste nyhed, men der er mening i galskaben.

Kæmpe sællert

For de helt basale Nokia-telefoner har et enormt marked både i den tredje verden og blandt magelige europæere, som ikke gider at få sand i deres smartphone, når de tager på stranden.

Så enormt et marked, at der sælges op til 100 Nokia telefoner i minuttet. Det er et marked, som Foxconn kan tjene ikke så få kroner hjem på i de kommende år.

Det kan du læse mere om her: Denne Nokia 105-telefon sælges der 100 af i minuttet - og den nye version kan holde strøm i 35 dage

I mellemtiden slipper Microsoft med salget fri af et marked, som firmaet ikke har nogen reel interesse i. I stedet kan folkene i Redmond fokusere deres energi på at få liv i markedet for Windows mobiler.

Læs også: Så er det officielt:  Nokia klar til smartphone-comeback
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere