Artikel top billede

Foto: Microsoft

Denne Nokia 105-telefon sælges der 100 af i minuttet - og den nye version holder strøm i 35 dage

Imens Microsoft har store problemer på smartphone-markedet, så har Nokia 105-telefonen solgt over 100 millioner enheder siden 2013. Og nu får 105 en makeover.

100 millioner siden 2013. Så mange Nokia 105-telefoner er blevet solgt på verdensplan siden lanceringen af den lille, men meget traditionelle og "nokiaske" telefon, som minder om noget, der er sluppet ud af en tidsmaskine fra midt 00'erne.

100 millioner. Det svarer til 100 i minuttet - eller cirka to hvert sekund. Vi skal altså ikke helt afskrive interessen for en klassisk mobiltelefon eller feature-phone, som de også kaldet i dag.

Der er stadig stor interesse, og interessen ligger ikke kun i Afrika og andre U-landsområder.

Blandt andet fortæller Microsoft, at 105 er meget populær i Europa - nok på grund af Nokia-mærket - som en ekstra telefon til stranden, festen, børnene og så videre.

Hvorfor? Det er en klassisk feature-phone uden et hav af smarte apps, som ud over ringe og sms'e kan gå på nettet.

Og fordi den kun koster 180 kroner.

Nu kommer der en ny version af Nokia 105, som får nyt design og en vanvittig batterilevetid.

Vildt batteri og lommelygte
Den lille feature-phone får nu en velfortjent opdatering.

Blandt andet får designet et skub opad med inspiration hentet fra de større Lumia-smartphones, og samtidig kan "kontakt"-appen have over 2.000 kontakter. Det lyder måske som en ligegyldig ting, men i udviklingslandene er sådan en feature vigtig.

Samtidig får telefonen en opdatering til batteriet, så Nokia 105 kan være på standby i op til 35 dage. Så kan de store smartphones, som bryster sig af to dages batterilevetid, godt gå hjem.

Derudover kan du skille Nokia 105 fuldstændig ad, så du kan komme ind og gøre den rent eller udskifte specifikke dele.

Til sammenligning med de 100 millioner solgte enheder på to år havde iPhone 6, den mest populære iPhone til dato, været langet over disken 54 millioner gange tilbage i perioden september '14 til januar '15.

Den nye Nokia 105 er allerede klar til at købe nu.

Læs også: Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.