Artikel top billede

Foto: Microsoft

Denne Nokia 105-telefon sælges der 100 af i minuttet - og den nye version holder strøm i 35 dage

Imens Microsoft har store problemer på smartphone-markedet, så har Nokia 105-telefonen solgt over 100 millioner enheder siden 2013. Og nu får 105 en makeover.

100 millioner siden 2013. Så mange Nokia 105-telefoner er blevet solgt på verdensplan siden lanceringen af den lille, men meget traditionelle og "nokiaske" telefon, som minder om noget, der er sluppet ud af en tidsmaskine fra midt 00'erne.

100 millioner. Det svarer til 100 i minuttet - eller cirka to hvert sekund. Vi skal altså ikke helt afskrive interessen for en klassisk mobiltelefon eller feature-phone, som de også kaldet i dag.

Der er stadig stor interesse, og interessen ligger ikke kun i Afrika og andre U-landsområder.

Blandt andet fortæller Microsoft, at 105 er meget populær i Europa - nok på grund af Nokia-mærket - som en ekstra telefon til stranden, festen, børnene og så videre.

Hvorfor? Det er en klassisk feature-phone uden et hav af smarte apps, som ud over ringe og sms'e kan gå på nettet.

Og fordi den kun koster 180 kroner.

Nu kommer der en ny version af Nokia 105, som får nyt design og en vanvittig batterilevetid.

Vildt batteri og lommelygte
Den lille feature-phone får nu en velfortjent opdatering.

Blandt andet får designet et skub opad med inspiration hentet fra de større Lumia-smartphones, og samtidig kan "kontakt"-appen have over 2.000 kontakter. Det lyder måske som en ligegyldig ting, men i udviklingslandene er sådan en feature vigtig.

Samtidig får telefonen en opdatering til batteriet, så Nokia 105 kan være på standby i op til 35 dage. Så kan de store smartphones, som bryster sig af to dages batterilevetid, godt gå hjem.

Derudover kan du skille Nokia 105 fuldstændig ad, så du kan komme ind og gøre den rent eller udskifte specifikke dele.

Til sammenligning med de 100 millioner solgte enheder på to år havde iPhone 6, den mest populære iPhone til dato, været langet over disken 54 millioner gange tilbage i perioden september '14 til januar '15.

Den nye Nokia 105 er allerede klar til at købe nu.

Læs også: Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere