Artikel top billede

Vildt vækstmål for Power-ejer: Omsætningen skal tredobles i Danmark

Den norsk-ejede retail-koncern Expert lægger maksimalt pres på sig selv med en plan om at tredoble sin danske omsætning inden 2020. Det stigende salg skal hentes hjem gennem butikskæden Powers 25 nye megavarehuse.

Retail-koncernen Expert vil inden for de kommende fem år mangedoble sin omsætning i Danmark. Det fremgår af et internt dokument, som Computerworlds svenske søstermedie it24.se har offentliggjort.

Ifølge dokumentet regner Expert-koncernen med at øge sit salg i Danmark fra godt en milliard danske kroner i 2015 til 3,5 milliarder i 2020.

Tallene fra Expert stammer fra en intern præsentation af koncernens seneste fem års-plan.

Langt hovedparten af væksten skal givetvis komme fra den nyetablerede elektronikkæde Power, som i perioden frem til 2020 har planlagt at åbne i alt 25 nye megavarehuse rundt om i Danmark.

Læs mere her: Nu begynder Experts slagsmål med Elgiganten: Nye kæmpevarehuse åbner i Danmark

Skal Expert indfri sine ambitioner, kræver det, at Power tager store markedsandele fra sine danske konkurrenter, hvor især Elgiganten er en stærk modstander.

Dermed er der lagt op til endnu et hårdt slag i kampen om markedet for forbrugerelektronik.

Computerworld har forgæves søgt at få en kommentar til tallene fra direktør i Power-kæden, Jesper Boysen, og Experts norske koncernchef, Ronny Blomseth.

Kamp om markedsandele

Expert/Power vilde vækstplaner får dog flere kendere af det danske marked for forbrugerelektronik til at spærre øjnene op.

"Det lyder som en aggressiv plan," lyder en tør kommentar fra en kilde hos en af Experts leverandører, som samtidig lader det skinne igennem, at de ambitiøse vækstplaner nemt kan lide skibbrud i et marked, som er præget af stagnerende salg af mobiltelefoner, pc'er og tablets, plus at forbrugerne generelt er tilbageholdende med trække tegnebogen op ad lommen.

Ekspert i detailhandel, Dorte Wimmer fra Retail Institute Scandinavia, er dog ikke overrasket over de store ambitioner i Expert-koncernen.

Hun mener, at Experts satsning på Power-kæden først og fremmest er rettet mod Elgiganten. Men krigen mellem de mastodonter kan også blive hård for de mindre spillere i markedet, siger hun.

"Når Power går ind så massivt, er der ingen tvivl om, at selskabet vil tage fra de eksisterende spillere. Og det interessante er, hvor meget Power vil tage fra Elgiganten og hvor meget selskabet vil tage fra andre," siger Dorte Wimmer.

Hun peger dog samtidig på, at Expert endnu ikke har fundet en klar strategi for, hvad man vil stille op med de traditionelle og mindre Expert-butikker, hvoraf mange er drevet via franchise-tagere.

"Experts stærkeste kort er Power. Ser man på Power-butikkerne, er der ingen tvivl om, hvor inspirationen kommer fra. Smertensbarnet bliver de eksisterende Expert-butikker. Power skal gentænke, hvad selslabet skal med de butikker," siger Dorte Wimmer.

Læs også:

Elgiganten skovler penge ind: Pengekassen fyldes til kommende krig mod Power-kæden

Presset og desperat: Derfor er Expert tvunget til at åbne masser af nye butikker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere