Artikel top billede

Arkivfoto: Jens Hasse/Chili foto (Foto: JH Jens Hasse)

Her er årsagen: Fejlramt router standsede tog-trafikken på hele Sjælland

En router gik fredag formiddag ned hos BaneDanmark, hvilket betød, at samtlige tog på Sjælland holdt stille i flere timer.

Siden fredag formiddag har DSB's tog holdt stille på Sjælland, og de begyndte først ved middagstid så småt at rulle igen.

DSB er dog ikke direkte impliceret i nedbruddet, som har ramt tusindvis af rejsende op til weekenden.

For det store tog-koks skyldtes en fejl på en BaneDanmark-router, der er placeret ved Kalvebod Brygge i København, fortæller BaneDanmark til Computerworld.

"Alarmen gik lidt i klokken 10:00, og så fik vi sendt en tekniker afsted. Teknikeren fik lokaliseret den fejlramte router. Herefter blev en ny router konfigureret. Det tog noget tid, og så var vi oppe at køre igen lige over middag," forklarer teknisk direktør i BaneDanmark, Søren Boysen, til Computerworld.

Han forklarer, at BaneDanmark sendte folk ud på de stationer, hvor opgaver som signal- og sporskifte normalt er fjernstyret fra København, mens redningsaktionen stod på.

"Det gjorde vi, så vi kunne få lidt gang i driften igen, når nu fjernstyringen på vores transmissionsnet er nede," siger Søren Boysen.

Hvordan kan fejlen ske?
Endnu er det uvist, hvad der var skyld i, at den centrale router hos BaneDanmark gik i sort.

"Det skal vi naturligvis have undersøgt," forklarer Søren Boysen til Computerworld.

Han fortæller, at dele af transmissionsnettet er redundant, mens andre dele ikke er det.

Computerworld vil gerne vide, hvorfor hele netværksmiljøet ikke er redundant, så BaneDanmark, DSB og ikke mindst passagerne kan skånes for it-bøvl på skinnerne. 

"Konfigurationerne i routerne bliver hele tiden ændret med små fejlretninger på det fysiske transportnet. Vi er dog i gang med at finde ud af, om vi kan køre med spejlede routere," lyder det fra BaneDanmarks tekniske direktør.

Husk at stå af og på i Roskilde
Selv om togdriften langsomt er ved at være oppe i omdrejninger igen stort set alle steder, oplyser DSB til Computerworld, at togpassagerne på Sjælland resten af dagen skal forvente færre tog på skinnerne, færre siddepladser samt flere forsinkelser.

S-togene i Københavnsområdet har ikke været omfattet af nedbruddet, mens der i skrivende stund stadig er visse udfordringer på distancen mellem København og Kalundborg.

Derfor er der indsat togbusser mellem Roskilde og Kalundborg.

Ligeledes er der også problemer med tog til og fra Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn. DSB opfordrer alle passagerer til og fra lufthavnen til at tage metroen.

DSB oplyser på sin hjemmeside blandt andet, at alle berørt af forsinkelserne er omfattet af Rejsetidsgarantifonden, som du kan læse mere om her.

Dette er ikke første gang, at en fejlramt router har stoppet hele togtrafikken på Sjælland, hvilket du kan læse mere om her: Ødelagt router fik DSB-tog til at holde stille.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere