Artikel top billede

Arkivfoto: Jens Hasse/Chili foto

Her er årsagen: Fejlramt router standsede tog-trafikken på hele Sjælland

En router gik fredag formiddag ned hos BaneDanmark, hvilket betød, at samtlige tog på Sjælland holdt stille i flere timer.

Siden fredag formiddag har DSB's tog holdt stille på Sjælland, og de begyndte først ved middagstid så småt at rulle igen.

DSB er dog ikke direkte impliceret i nedbruddet, som har ramt tusindvis af rejsende op til weekenden.

For det store tog-koks skyldtes en fejl på en BaneDanmark-router, der er placeret ved Kalvebod Brygge i København, fortæller BaneDanmark til Computerworld.

"Alarmen gik lidt i klokken 10:00, og så fik vi sendt en tekniker afsted. Teknikeren fik lokaliseret den fejlramte router. Herefter blev en ny router konfigureret. Det tog noget tid, og så var vi oppe at køre igen lige over middag," forklarer teknisk direktør i BaneDanmark, Søren Boysen, til Computerworld.

Han forklarer, at BaneDanmark sendte folk ud på de stationer, hvor opgaver som signal- og sporskifte normalt er fjernstyret fra København, mens redningsaktionen stod på.

"Det gjorde vi, så vi kunne få lidt gang i driften igen, når nu fjernstyringen på vores transmissionsnet er nede," siger Søren Boysen.

Hvordan kan fejlen ske?
Endnu er det uvist, hvad der var skyld i, at den centrale router hos BaneDanmark gik i sort.

"Det skal vi naturligvis have undersøgt," forklarer Søren Boysen til Computerworld.

Han fortæller, at dele af transmissionsnettet er redundant, mens andre dele ikke er det.

Computerworld vil gerne vide, hvorfor hele netværksmiljøet ikke er redundant, så BaneDanmark, DSB og ikke mindst passagerne kan skånes for it-bøvl på skinnerne. 

"Konfigurationerne i routerne bliver hele tiden ændret med små fejlretninger på det fysiske transportnet. Vi er dog i gang med at finde ud af, om vi kan køre med spejlede routere," lyder det fra BaneDanmarks tekniske direktør.

Husk at stå af og på i Roskilde
Selv om togdriften langsomt er ved at være oppe i omdrejninger igen stort set alle steder, oplyser DSB til Computerworld, at togpassagerne på Sjælland resten af dagen skal forvente færre tog på skinnerne, færre siddepladser samt flere forsinkelser.

S-togene i Københavnsområdet har ikke været omfattet af nedbruddet, mens der i skrivende stund stadig er visse udfordringer på distancen mellem København og Kalundborg.

Derfor er der indsat togbusser mellem Roskilde og Kalundborg.

Ligeledes er der også problemer med tog til og fra Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn. DSB opfordrer alle passagerer til og fra lufthavnen til at tage metroen.

DSB oplyser på sin hjemmeside blandt andet, at alle berørt af forsinkelserne er omfattet af Rejsetidsgarantifonden, som du kan læse mere om her.

Dette er ikke første gang, at en fejlramt router har stoppet hele togtrafikken på Sjælland, hvilket du kan læse mere om her: Ødelagt router fik DSB-tog til at holde stille.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere