Artikel top billede

(Foto: Charlie Bibby/ Newscast)

Top-sikker Google-app får kritik af Edward Snowden - derfor er der et problem

Google er på vej med en ny app til det populære messaging marked. Allo, som appen hedder, tilbyder sikker krypteret kommunikation. Men der er lige en hage ved det hele.

Der er efterhånden et stort fokus på privatlivets fred i den elektroniske verden. Derfor har mange bidt mærke i, at Googles kommende messaging app Allo har indbygget kryptering.

Endda en kryptering så stærk, at det skulle være umuligt for statslige efterretningstjenester at bryde den.

Snowden advarer

Men på trods af det høje niveau af kryptering er der murren i krogene. For brugerne af Allo skal nemlig selv slå krypteringen til, og det kommer de ikke til, mener blandt andre Edward Snowden.

Han opfordrer direkte til at undgå appen, som han kalder 'usikker'.

Det handler om service

Ifølge Google er der dog en god grund til at brugerne selv skal slå krypteringen til i Allo.

For Allo skal samarbejde med Google Assistant, der er Googles modsvar til Apple's elektroniske assistent Siri, forklarer en talsmand for Google til Washington Post.

Hvis Google Assistant skal fungere optimalt, kræver det adgang til både Allo og Googles servere, og den adgang bliver besværliggjort af kryptering.

Så når Allo kommer på markedet, må brugerne altså beslutte, om de vil have kryptering eller en personlig assistent.

Læs også: Her er de seks vigtigste nyheder fra Googles store konference
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere