Artikel top billede

Top-sikker Google-app får kritik af Edward Snowden - derfor er der et problem

Google er på vej med en ny app til det populære messaging marked. Allo, som appen hedder, tilbyder sikker krypteret kommunikation. Men der er lige en hage ved det hele.

Der er efterhånden et stort fokus på privatlivets fred i den elektroniske verden. Derfor har mange bidt mærke i, at Googles kommende messaging app Allo har indbygget kryptering.

Endda en kryptering så stærk, at det skulle være umuligt for statslige efterretningstjenester at bryde den.

Snowden advarer

Men på trods af det høje niveau af kryptering er der murren i krogene. For brugerne af Allo skal nemlig selv slå krypteringen til, og det kommer de ikke til, mener blandt andre Edward Snowden.

Han opfordrer direkte til at undgå appen, som han kalder 'usikker'.

Det handler om service

Ifølge Google er der dog en god grund til at brugerne selv skal slå krypteringen til i Allo.

For Allo skal samarbejde med Google Assistant, der er Googles modsvar til Apple's elektroniske assistent Siri, forklarer en talsmand for Google til Washington Post.

Hvis Google Assistant skal fungere optimalt, kræver det adgang til både Allo og Googles servere, og den adgang bliver besværliggjort af kryptering.

Så når Allo kommer på markedet, må brugerne altså beslutte, om de vil have kryptering eller en personlig assistent.

Læs også: Her er de seks vigtigste nyheder fra Googles store konference
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere