Artikel top billede

(Foto: Charlie Bibby/ Newscast)

Top-sikker Google-app får kritik af Edward Snowden - derfor er der et problem

Google er på vej med en ny app til det populære messaging marked. Allo, som appen hedder, tilbyder sikker krypteret kommunikation. Men der er lige en hage ved det hele.

Der er efterhånden et stort fokus på privatlivets fred i den elektroniske verden. Derfor har mange bidt mærke i, at Googles kommende messaging app Allo har indbygget kryptering.

Endda en kryptering så stærk, at det skulle være umuligt for statslige efterretningstjenester at bryde den.

Snowden advarer

Men på trods af det høje niveau af kryptering er der murren i krogene. For brugerne af Allo skal nemlig selv slå krypteringen til, og det kommer de ikke til, mener blandt andre Edward Snowden.

Han opfordrer direkte til at undgå appen, som han kalder 'usikker'.

Det handler om service

Ifølge Google er der dog en god grund til at brugerne selv skal slå krypteringen til i Allo.

For Allo skal samarbejde med Google Assistant, der er Googles modsvar til Apple's elektroniske assistent Siri, forklarer en talsmand for Google til Washington Post.

Hvis Google Assistant skal fungere optimalt, kræver det adgang til både Allo og Googles servere, og den adgang bliver besværliggjort af kryptering.

Så når Allo kommer på markedet, må brugerne altså beslutte, om de vil have kryptering eller en personlig assistent.

Læs også: Her er de seks vigtigste nyheder fra Googles store konference
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere