Artikel top billede

Her er de seks vigtigste nyheder fra Googles store konference

Her er de seks største nyheder fra Googles store udviklerkonferencen, der finder sted i disse dage i USA.

Google store udviklerkonference, Google I/O, finder sted i disse dage i USA. 

Her er de seks største nyheder, som Google har præsenteret på konferencen.

1. Ny intelligent assistent

Overskriften for teknologiåret 2016 kunne være: "De digitale assistenter kommer."

Amazon, Microsoft og Facebook har i løbet af det seneste halve år fået opmærksomhed med deres digitale assistenter og bots, og i sidste uge introducerede grundlæggerne af Apples assistent, Siri, deres helt nye digitale assistent, Viv. 

Læs også: Bots er de nye lækre apps: Du skal bare tale til dem

Nu er det så Googles tur. Google-chefen Sundar Pichai indledte I/O-konference med at introducere den næste generation af Googles intelligente assistent, Google Assistent.

Den nye Google-assistent adskiller sig fra sin forgænger, Google Now, ved, at den er blevet endnu bedre til at forstå den kontekst, som spørgsmål og kommandoer bliver stillet i. 

Eksempelvis kan du stå foran en seværdighed og stille Google Assistant spørgsmålet "Hvem designede den?"

Herefter vil Google Assistant ud fra din lokation kunne regne ud, hvor du står og dermed, hvad du henviser til, når du siger "den".

Sundar Pichai demonstrerede også, hvordan den nye digitale assistent kan bruges til at bestille biograf-billetter. 

Ifølge Google er Google Assistant "en samtale-baseret assistent."

Det vil sige, at du ikke bare kan stille spørgsmål til den. I stedet er det ifølge Google ambitionen, at du som bruger skal kunne føre en relativ meningsfuld samtale med den.

Den nye Google Assistent bliver integreret i en hel ny chat-app, der får navnet Allo, som ligeledes blev lanceret ved Google I/O. 

Allo er en besked-app i stil med eksempelvis WhatsApp, men brugerne kan også bruge den til at kommunikere med Google Assistant.

2. Google Home - ny intelligent Google-højtaler skal erobre hjemmet 
Gennem det seneste års tid har Amazons intelligente Echo-højtaler gået sin sejrgang i USA, hvor den indtil videre er blevet solgt i tre millioner eksemplarer og har fået stor ros fra anmelderne.

Onsdag aften introducerede Google en konkurrent til Amazons Echo-højtaler. Googles højtaler får navnet Google Home. 

Google Home er ligeledes udstyret med Googles intelligente digitale assistent, Google Assistant. Akkurat som Amazon Echo, der er udstyret med Amazons digitale assistent, Alexa.

Takket være Google Assistant kan du stille spørgsmål til Google Home, bede den foretage Google-søgninger eller bruge den til stemmestyring af eksempelvis din musik. 

En særlig sensitiv mikrofon sikrer, at Google Home er i stand til at afkode dine kommandoer, selvom du befinder i den anden ende af rummet. 

Google har endnu ikke oplyst, hvor meget Google Home kommer til at koste, hvornår den vil blive sat til salg eller hvilke sprog, stemmestyringen vil understøtte. 

3. Nyt VR-headset 
Ved Google I/O for to år siden blev Google Cardboard-lanceret. Det var et ultra-simpelt virtual reality-headset lavet af pap, der gjorde det muligt at bruge en Android-telefon som virtual reality-headset. 

Men nu har Google dog lanceret Google Daydream, der er en betydeligt mere avanceret udgave af Cardboard. 

Daydream er en virtual reality-platform, der kommer til at virke i samspil med den næste generation af Googles mobile styresystem, Android N. 

Det endelige design af de nye Daydream-headset er endnu ukendt, men ligesom med Google Cardboard er det ikke så meget selve headsettet, der er interessant.

Det interessante er de telefoner, som headsettet anvendes sammen med. For det er dem, der er den drivende kraft bag virtual reality-oplevelsen. 

Det forventes, at der til efteråret vil komme en stribe telefoner, der har specs, der er så gode, at de kan få prædikatet "Daydream ready." 

Google kunne desuden berette, at virksomheden samarbejder med streamtingtjenesten HBO, den amerikanske basketball-liga NBA samt spilproducenten Ubisoft om at udvikle apps til Daydream.

Læs også: Ekspert er bekymret: Derfor er virtual reality farlig

4. Nyt styresystem giver bedre smartwatches 
Google annoncerede ligeledes den næste udgave sit styresystem til smartwatches, Android Wear 2. 

Den opdaterede styresystem vil blandt andet få en ny brugerflade med et mørkere design samt et nyt qwerty-tastatur, der gør det mulig at skrive beskeder på skærmen på dit smartwatch. 

Derudover får Android Wear også forbedrede fitness-funktioner.

Det betyder, at ure med Android Wear 2 nu selv kan registrere, hvis du eksempelvis løfter vægte i fitness-centeret, og du behøver således ikke selv manuelt at aktivere et særligt fitness-program på uret, hvis du ønsker at have en præcis udregning af din kalorie-forbrænding. 

5. Android bliver bedre i bilen

På Google I/O var der ligeledes interessante nyheder til dig, hvis du har en bil, der udstyret med Googles styresystem til biler, Android Auto. 

I fremtiden bliver navigations-appen Waze, der især er populær i USA, nu bygget ind i Android Auto, hvilket bør give bilister forbedre oplysninger om den aktuelle trafiksituation på den rute, som de kører på. 

Samtidig kan du også tilslutte din telefon trådløst til Android Auto, og du behøver således ikke længere at anvende et USB-kabel. 

Google fremviste desuden en Maserati Ghbili udstyret med en koncept-udgave af Android Auto, der gør den i stand til at styre bilens aircondition-anlæg, sædevarmere og de elektriske vinduer.

Ifølge det amerikanske medie The Verge oplyser Google dog, at det ikke er funktioner, som vi skal forvente at se i den næste udgave af Android Auto, men at det snarere er et koncept, der viser, hvad der bliver muligt i løbet af de kommende år. 

Læs også: Google og Fiat tæt på aftale: Nye Fiat'er kan blive styret af Google-teknologi

6. Nyheder til Android 
Google fremviste naturligvis også den kommende udgave af Android, Android N.

Google løftede dog allerede sløret for mange af nyhederne i Android N i marts, da udviklerudgaven af Android blev frigivet. Det kan du læse mere om her

Google har dog efterfølgende lanceret en ny udvikler-udgave af Android N, der især udmærker sig ved forbedringer i ydeevnen.

Derudover er de største nyheder i Android N en ny splitscreen-funktion samt bedre strømudnyttede, der sikrer bedre batteritid på enhederne. 

Du kan se hele keynoten fra Google I/O her: 

Læs også:
Her er de første vilde spil og apps til Microsofts Hololens

Inden 2020 vil én af disse teknologier forandre dit liv totalt

Alle advarede om kritiske Stagefright-sårbarheder i Android: Her afsløres antallet af reelle ofre