Microsofts nyeste browser-løsning: Edge og Internet Explorer i tæt samspil

Microsoft erkender, at Internet Explorer stadig er en nødvendig browser i mange virksomheder. Ny løsning skal sikre et bedre samspil med den nye Edge-browser.

Det kan godt være, at det efterhånden er længe siden, at Microsoft meddelte, at Internet Explorer skulle udfases og erstattes af den nye Edge-browser, der blev født sammen med Windows 10.

Edge-browseren rummer en række smarte funktioner og kommer i et moderne design med høj sikkerhed i fokus.

Alligevel har det vist sig sværere end som så at få IE-brugerne til at tage den nye Microsoft-browser til sig.

Det gælder ikke mindst i virksomhederne, hvor der kan være mere tekniske argumenter for at holde fast i IE, da en del løsninger er designet specifikt til den browser.

Derfor kommer Microsoft nu med et nyt tiltag, der skal sikre et bedre samspil mellem Edge og Internet Explorer i erkendelsen af, at den nye browser ikke erstatter den gamle lige med det samme.

"Mens Microsoft Edge er standardbrowser i Windows 10 og er den bedste for de fleste brugere, anerkender vi, at nogle virksomhedskunder har forretningsapplikationer, der er bygget specifikt til ældre web-teknologier, der kræver Internet Explorer 11," skriver Microsoft i et blogindlæg.

Sådan fungerer det
Det er allerede i dag muligt at anvende 'Enterprise Mode' i Edge til at åbne sider i IE11, men når sommerens store Windows 10-opdatering frigives, vil der være endnu bedre muligheder for at sikre samspillet mellem Edge og IE, meddeler Microsoft.

Blandt andet bliver det muligt at bestemme på forhånd, hvilke specifikke websider Egde skal åbne i Internet Explorer 11, så man slipper for en advarsels-side som mellemled.

"IE11 vil ganske enkelt loade oven på Microsoft Edge uden ekstra indsats, hvilket hjælper brugerne med hurtigere at udføre de opgaver, de skulle løse."

Det bliver dog samtidig muligt at indstille Edge til oplyse brugerne om, hvorfor IE11 bliver åbnet.

Samtidig gør Microsoft det nu lettere for virksomhedernes it-administratorer at sikre, at IE11 kun anvendes i de tilfælde, hvor Edge ikke kan benyttes.

"Denne tilgang sikrer ikke alene, at ny udvikling finder sted på den moderne webplatform, som Microsoft Edge understøtter, men sikrer også, at jeres brugere kan køre med en browser, der er designet til bedre produktivitet, sikkerhed og rendering uden at ofte kompatibilitet med legacy-applikationer," skriver Microsoft i blogindlægget.

"Den mere sikre Microsoft Edge er standard-browser for dine daglige opgaver, og den mindre sikre Internet Explorer 11 anvendes kun til sider på din virksomheds kompatibilitets-liste," lyder konceptet nu i Microsoft-land. 

Læs også:

Microsoft klar med afgørende nyt om Edge: Nu kommer alle browser-udvidelserne

Vildt løfte fra ny browser: Få 50 procent mere ud af din bærbares batteriYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.