Artikel top billede

Microsofts nyeste browser-løsning: Edge og Internet Explorer i tæt samspil

Microsoft erkender, at Internet Explorer stadig er en nødvendig browser i mange virksomheder. Ny løsning skal sikre et bedre samspil med den nye Edge-browser.

Det kan godt være, at det efterhånden er længe siden, at Microsoft meddelte, at Internet Explorer skulle udfases og erstattes af den nye Edge-browser, der blev født sammen med Windows 10.

Edge-browseren rummer en række smarte funktioner og kommer i et moderne design med høj sikkerhed i fokus.

Alligevel har det vist sig sværere end som så at få IE-brugerne til at tage den nye Microsoft-browser til sig.

Det gælder ikke mindst i virksomhederne, hvor der kan være mere tekniske argumenter for at holde fast i IE, da en del løsninger er designet specifikt til den browser.

Derfor kommer Microsoft nu med et nyt tiltag, der skal sikre et bedre samspil mellem Edge og Internet Explorer i erkendelsen af, at den nye browser ikke erstatter den gamle lige med det samme.

"Mens Microsoft Edge er standardbrowser i Windows 10 og er den bedste for de fleste brugere, anerkender vi, at nogle virksomhedskunder har forretningsapplikationer, der er bygget specifikt til ældre web-teknologier, der kræver Internet Explorer 11," skriver Microsoft i et blogindlæg.

Sådan fungerer det

Det er allerede i dag muligt at anvende 'Enterprise Mode' i Edge til at åbne sider i IE11, men når sommerens store Windows 10-opdatering frigives, vil der være endnu bedre muligheder for at sikre samspillet mellem Edge og IE, meddeler Microsoft.

Blandt andet bliver det muligt at bestemme på forhånd, hvilke specifikke websider Egde skal åbne i Internet Explorer 11, så man slipper for en advarsels-side som mellemled.

"IE11 vil ganske enkelt loade oven på Microsoft Edge uden ekstra indsats, hvilket hjælper brugerne med hurtigere at udføre de opgaver, de skulle løse."

Det bliver dog samtidig muligt at indstille Edge til oplyse brugerne om, hvorfor IE11 bliver åbnet.

Samtidig gør Microsoft det nu lettere for virksomhedernes it-administratorer at sikre, at IE11 kun anvendes i de tilfælde, hvor Edge ikke kan benyttes.

"Denne tilgang sikrer ikke alene, at ny udvikling finder sted på den moderne webplatform, som Microsoft Edge understøtter, men sikrer også, at jeres brugere kan køre med en browser, der er designet til bedre produktivitet, sikkerhed og rendering uden at ofte kompatibilitet med legacy-applikationer," skriver Microsoft i blogindlægget.

"Den mere sikre Microsoft Edge er standard-browser for dine daglige opgaver, og den mindre sikre Internet Explorer 11 anvendes kun til sider på din virksomheds kompatibilitets-liste," lyder konceptet nu i Microsoft-land. 

Læs også:

Microsoft klar med afgørende nyt om Edge: Nu kommer alle browser-udvidelserne

Vildt løfte fra ny browser: Få 50 procent mere ud af din bærbares batteri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere