Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

EU vil forbyde geoblocking: Alle varer skal kunne købes i hele Europa

Det er snart slut med at opleve, at webbutikker fra andre EU-lande siger nej til at sende bestemte varer til Danmark.

Mange danskerne har gennem årene oplevet at blive afvist af net-butikker og lignende i europæiske lande uden for Danmark, når de forsøger at indkøbe varer til prismæssigt ofte fordelagtige vilkår.

Mange af de især store net-butikker - som eksempelvis Amazon - anvender nemlig såkaldt geoblocking, der gør, at butikken kun vil sælge varer eller ydelser til kunder inden for bestemte geografiske områder.

Andre anvender løsninger, hvor eksempelvis billetter koster mere i nogle lande end i andre.

Ofte skyldes dette, at produkterne kan købes i kundens hjemland via partnerer eller andre.

Nu ser det imidlertid ud til, at geoblocking er ved at nå til vejs ende i Europa.

EU er nemlig på vej med et forbud mod geoblocking, som en gang for alle skal gøre alle datapakker, varer og tjenester tilgænlgelig for alle borgere i EU - uanset hvilket land, de befinder sig i.

EU mener, at EU skal være et sammenhængende digitalt marked. Og det kræver altså, at varer, services og lignende kan flyde frit på tværs af landegrænserne.

Ikke alle er lige glade for planerne. John Higgins, direktør i interesseorganisationen Digital Europe, mener, at et forbud mod geoblocking svarer til at 'sætte et plaster på et brækket ben.'

Ifølge ham skyldes anvendelsen af geoblocking nemlig, at der fortsat er vidt forskellige vilkår for virksomheder i de forskellige EU-lande - eksempelvis inden for copyright, forbruger-regler, skat og affalds-afgifter.

"Skal vi virkelig udvikle et 'digitally powered single market' er EU nødt til at gå til problemets rod, som er årsagen til fragmenteringen i markedet," siger han til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Med de nye regler vil EU ligeledes fjerne de meget store og ofte uigennemskuelige regler, der findes for transport af pakker og lignende.

Eksempelvis kan prisen for at sende en pakke til et andet land være fem gange så høj som prisen for at sende pakken til en adresse i hjemlandet - også selv om distancen er den samme.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er prisen for at sende en pakke fra Spanien til Holland to-en-halv gange prisen for at sende en pakke den modsatte vej - fra Holland til Spanien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere