Artikel top billede

(Foto: Kiyoshi Takahase / iStockphoto)

Nyt internetkabel på 6.600 kilometer er 16 millioner gange hurtigere end din opkobling

Hvad er det, der er 16 millioner gange hurtigere end din internetforbindelse? Det er det nye søkabel som Microsoft og Facebook vil bygge for at forbinde USA og Europa. Her skal det ligge.

Facebook og Microsoft lægger 6.600 kilometer internetkabel på tværs af Atlanterhavet - og der er fart på pakketransporten under vandet.

Projektet er blevet døbt Marea, hvilket betyder tidevand på spansk, og det skal forbinde Virginia i USA med Bilbao i Spanien med en højkapacitetsforbindelse, der kan transportere datapakker under havoverfladen.

Med en længde på 6.600 kilometer bliver kablet - i følge firmaerne -det længste højkapacitetskabel i Atlanten.

Og det er ikke bare længden, der er imponerende. Det er også hastigheden.

Båndbredden ligger på 160 terabit per sekund, hvilket svarer til omkring 16 millioner almindelige husmands-internetopkoblinger. 

Det er websiden Wired, der fortæller om kablet.

Kablet skal være en vigtig komponent i virksomhedernes infrastruktur så de kan håndtere at sende de enorme mængder af data, der bliver konsekvensen af de to firmaers ekspanderende sky-tjenester, der skal transportere indhold til datacentre rundt omkring i verden.

Facebooks skal håndtere data fra 1,6 milliarder brugere og Microsoft skal drive tjenester som Azure, Xbox Live og Office 365.

Microsoft siger i en officiel udtalelse i forbindelse med byggeriet, at det skal øge interoperabiliteten med andre netværksudrulninger, hvilket vil medføre, at "det vil sænke omkostningerne og gøre det lettere at vedligeholde og opgradere udstyr."

Google har allerede to kabler

Udlægningen af søkabler er ikke noget nyt.

Google har eksempelvis investeret i to. Et fra USA's vestkyst til Japan og et, som forgrener sig til flere dele af Asien.

Udlægningen af kablet starter til august og forventes at være udført i oktober 2017.

Læs også:
Skade på søkabel gør nettet langsomt

Nyt fiberkabel til Afrika
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere