Artikel top billede

Nyt internetkabel på 6.600 kilometer er 16 millioner gange hurtigere end din opkobling

Hvad er det, der er 16 millioner gange hurtigere end din internetforbindelse? Det er det nye søkabel som Microsoft og Facebook vil bygge for at forbinde USA og Europa. Her skal det ligge.

Facebook og Microsoft lægger 6.600 kilometer internetkabel på tværs af Atlanterhavet - og der er fart på pakketransporten under vandet.

Projektet er blevet døbt Marea, hvilket betyder tidevand på spansk, og det skal forbinde Virginia i USA med Bilbao i Spanien med en højkapacitetsforbindelse, der kan transportere datapakker under havoverfladen.

Med en længde på 6.600 kilometer bliver kablet - i følge firmaerne -det længste højkapacitetskabel i Atlanten.

Og det er ikke bare længden, der er imponerende. Det er også hastigheden.

Båndbredden ligger på 160 terabit per sekund, hvilket svarer til omkring 16 millioner almindelige husmands-internetopkoblinger. 

Det er websiden Wired, der fortæller om kablet.

Kablet skal være en vigtig komponent i virksomhedernes infrastruktur så de kan håndtere at sende de enorme mængder af data, der bliver konsekvensen af de to firmaers ekspanderende sky-tjenester, der skal transportere indhold til datacentre rundt omkring i verden.

Facebooks skal håndtere data fra 1,6 milliarder brugere og Microsoft skal drive tjenester som Azure, Xbox Live og Office 365.

Microsoft siger i en officiel udtalelse i forbindelse med byggeriet, at det skal øge interoperabiliteten med andre netværksudrulninger, hvilket vil medføre, at "det vil sænke omkostningerne og gøre det lettere at vedligeholde og opgradere udstyr."

Google har allerede to kabler

Udlægningen af søkabler er ikke noget nyt.

Google har eksempelvis investeret i to. Et fra USA's vestkyst til Japan og et, som forgrener sig til flere dele af Asien.

Udlægningen af kablet starter til august og forventes at være udført i oktober 2017.

Læs også:
Skade på søkabel gør nettet langsomt

Nyt fiberkabel til Afrika
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere