Nyt fiberkabel til Afrika

Et nyt undersøisk fiberkabel skal forsyne det østlige og sydlige Afrika med en hurtig netforbindelse til resten af verden. Pirater har forsinket projektet.

Seacom har indviet et nyt undersøisk fiberkabel som løber langs med den afrikanske østkyst med landforbindelser i Kenya, Tanzania, Mocambique og Sydafrika. Fiberkablet har en længde på 17.000 kilometer og en kapacitet på 1,28 terabyte i sekundet. Det skal forbinde landene i det østlige og sydlige Afrika med globale netværk via Europa og Indien.

Der er allerede etableret landlinier til Kampala (Uganda), Nairobi (Kenya) og Johannesburg (Sydafrika), og der arbejdes på at etablere forbindelse til Addis Adaba (Etiopien) og Kigali (Rwanda).

»I dag er en historisk dag for Afrika og markerer en ny æra for kommunikation mellem kontinentet og resten af verden,« lyder meldingen fra Seacoms direktør Brian Herlihy.

Seacom demonstrerede den nye fiberforbindelse sammen med Cisco torsdag i en direkte videotransmission fra flere afrikanske hovedstæder. Det undersøiske kabel skal skaffe billigere og hurtigere bredbånd til de afrikanske lande, hvor mange stadig er afhængige af dyre satellit-forbindelser.

»Seacom-kablet vil forandre livet for hver eneste mand, kvinde og barn i de forbundne lande ved at gøre ny teknologi tilgængelige for alle,« siger Seacoms bestyrelsesformand Nizar Juma.

Forbindelsen skulle i henhold til den oprindelige plan være indviet allerede den 27. juni, men den stigende pirataktivitet ud for den afrikanske kyst i april og maj har forsinket projektet. For at placere det undersøiske kabel skulle skibene sejle gennem et område, der er berygtet for sin pirataktivitet. Men det lykkes alligevel at få lagt kablet uden angreb fra pirater.
 


IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.