Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Microsoft i tæt parløb med kinesisk smartphone-milliardær: Prisen er 1.500 Microsoft-patenter

Amerikanske Microsoft og kinesiske Xiaomi har indgået en aftale om præinstallation af Office-pakken og Skype på kinesiske smartphones. Aftaleprisen er blandt overdragelsen af 1.500 Microsoft-patenter.

En fremtidssikring og et langvarigt samarbejde.

Sådan lyder budskabet fra Microsoft og den kinesiske telefonfabrikant Xiaomi med milliardæren Lei Jun i spidsen, efter de to parter har indgået forretningsaftaler om at hjælpe hinanden fremover.

For Microsofts vedkommende betyder aftalen, at Xiaomi præinstallerer softwarekæmpens Office-pakke og Skype-videochat på sine telefoner og tablets.

For Xiaomis part vil aftalen give den kinesiske hardware et solidt rygstød til at komme sikkert ud på udenlandske markeder, da betalingen for indgåelsen af aftalen er, at Xiaomi får overdraget 1.500 Microsoft-patenter.

Præcis hvilke patenter, der er tale om, har ingen af parterne ønsket at oplyse om.

Det skriver businessmediet Forbes.

Derfor gør Xiaomi det

Xiaomi blev grundlagt i 2010 og solgte cirka 70 millioner smartphones sidste år. Microsoft-patenterne skal sikre, at den kinesiske telefonopkomling kan fortsætte sit himmelridt især i udviklingslande i Østen.

Sidste år kostede en strid om patenter dyrt, da firmaet måtte trække nogle af sine telefonmodeller ud fra det enorme indiske marked

Nicole Peng, forskningschef for analysebureauet Canalys China vurderer situationen således over for Forbes:

"Xiaomi behøver virkelig at fastholde sine vækstrater. Og selvom det ikke er specificeret, hvilke Microsoft-patenter der er tale om, vil overdragelsen betyde, at det vil være de (patenter, red), som kan hjælpe Xiaomi med at komme ind på markeder i udviklingslandene."

Udover aftalen om præinstallering af Office-pakken og Skype på Xiaomi-telefoner og overdragelsen af Microsoft-patenter til den kinesiske smartphone-fabrikant, ønsker de to parter ikke at oplyse om detaljer i aftalen.

Du kan læse mere om aftalen på Microsofts hjemmeside.

Læs også:
Har du hørt om denne smartphone-producent? Værdi er firedoblet på to år - er nu 272 milliarder kroner værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere