Artikel top billede

Foto: Dan Jensen.

Microsoft i tæt parløb med kinesisk smartphone-milliardær: Prisen er 1.500 Microsoft-patenter

Amerikanske Microsoft og kinesiske Xiaomi har indgået en aftale om præinstallation af Office-pakken og Skype på kinesiske smartphones. Aftaleprisen er blandt overdragelsen af 1.500 Microsoft-patenter.

En fremtidssikring og et langvarigt samarbejde.

Sådan lyder budskabet fra Microsoft og den kinesiske telefonfabrikant Xiaomi med milliardæren Lei Jun i spidsen, efter de to parter har indgået forretningsaftaler om at hjælpe hinanden fremover.

For Microsofts vedkommende betyder aftalen, at Xiaomi præinstallerer softwarekæmpens Office-pakke og Skype-videochat på sine telefoner og tablets.

For Xiaomis part vil aftalen give den kinesiske hardware et solidt rygstød til at komme sikkert ud på udenlandske markeder, da betalingen for indgåelsen af aftalen er, at Xiaomi får overdraget 1.500 Microsoft-patenter.

Præcis hvilke patenter, der er tale om, har ingen af parterne ønsket at oplyse om.

Det skriver businessmediet Forbes.

Derfor gør Xiaomi det

Xiaomi blev grundlagt i 2010 og solgte cirka 70 millioner smartphones sidste år. Microsoft-patenterne skal sikre, at den kinesiske telefonopkomling kan fortsætte sit himmelridt især i udviklingslande i Østen.

Sidste år kostede en strid om patenter dyrt, da firmaet måtte trække nogle af sine telefonmodeller ud fra det enorme indiske marked

Nicole Peng, forskningschef for analysebureauet Canalys China vurderer situationen således over for Forbes:

"Xiaomi behøver virkelig at fastholde sine vækstrater. Og selvom det ikke er specificeret, hvilke Microsoft-patenter der er tale om, vil overdragelsen betyde, at det vil være de (patenter, red), som kan hjælpe Xiaomi med at komme ind på markeder i udviklingslandene."

Udover aftalen om præinstallering af Office-pakken og Skype på Xiaomi-telefoner og overdragelsen af Microsoft-patenter til den kinesiske smartphone-fabrikant, ønsker de to parter ikke at oplyse om detaljer i aftalen.

Du kan læse mere om aftalen på Microsofts hjemmeside.

Læs også:
Har du hørt om denne smartphone-producent? Værdi er firedoblet på to år - er nu 272 milliarder kroner værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere