Artikel top billede

Sådan sletter du alle dine spor: Tastatur med indbygget kryptering og Tor-browser

Et nyt tastatur med to at Edward Snowdens favoritprogrammer indbygget i plastikkassen lover dig total anonymitet og sikker surfen ligegyldig hvilken computer, du sætter dig foran.

Hvem har brug for antivirus, firewall eller krypteringsprogrammer, når man kan bygge hele cyber-forsvaret ind i tastaturet?

Det spørgsmål forsøger virksomheden Preevio at besvare i form af et produkt med navnet Silentkeys

Ved at bygge software-teknologi ind under tasterne lover producenten nemlig, at du kan surfe helt anonymt og sikkert.

I praksis er tastaturet blandt andet forsynet med en browser baseret på Tor og et styresystem baseret på Tails med navnet Satya.

Tails er et Linux-baseret operativsystem, der fokuserer på personbeskyttelse og anonymitet ved at sørge for, at brugeren ikke efterlader sig nogen form for digitale spor på computeren eller altså tastaturet i dette tilfælde.

Systemet er blevet kaldt "verdens sikreste" operativsystem, selv om der også har været stemmer fremme om, at NSA også har haft snablen inde i programmet.

Læs den historie her: Verdens sikreste styresystem er måske slet ikke så sikkert

Begge programmer er anbefalet af selveste super-whistlebloweren Edward Snowden, der selv har benyttet dem til at holde en meget lav profil på nettet.

Læs også: Fem gode råd: Sådan bliver du anonym på nettet

To funktioner i et tastatur

Når du kobler Silentkeys til din USB-port fungerer det i første omgang som et helt traditionelt tastatur, med ved et klik på en tast, kan du kalde to forskellige alternativer til øget sikkerhed frem.

Du kan enten vælge at køre en browser baseret på Tor i et virtuelt miljø, hvilket lukker din maskine af fra omverdenen.

Det andet alternativ er at starte computeren med operativsystemet Satya (Tails), der kører hvert enkelt program i en separat virtuel maskine.

Programmet afvikles direkte fra computerens hukommelse, og alt nulstilles derfor, når du genstarter.

Systemet skulle angiveligt også blokere reklamer, virus og beskytte mod identitetstyveri og meget andet.

Ligeledes kan du kryptere din kommunikation direkte fra tastaturet.

Systemkravene for at kunne anvende løsningen er to gigabyte ram og en processor på i 1,5GHz. Det fungerer med OS X, alle Windows-versioner fra XP og frem samt med Linux-distributionerne.

Den nødvendige kapital er næsten samlet ind på Kickstarter, og prisen på det endelige produkt ender i den lidt pebrede ende på 250 dollar, svarende til små 1.700 kroner.

I demo-videoen herunder kan du se hvilke sikkerhedsmuligheder, der er indbygget.

Læs også:
Verdens sikreste styresystem er måske slet ikke så sikkert

Lyn-guide: Her er de ti bedste og nemmeste Linux-distributioner

Pornbots, NSA og whistleblowers: Tag med Computerworld til krypto-konference

Fem gode råd: Sådan bliver du anonym på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere