Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Boom i danskernes brug af NemID: Så meget bruger vi papkortet

Nets, der står bag danskernes NemID, skovler penge ind og meddeler i nyt årsregnskab, at NemID-løsningen bliver brugt mere og mere. Se tallene her.

Nets A/S, der blandt andet står bag danskernes NemID, Dankort og Betalingsservice, fortsætter med at have vokseværk.

I selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2015 kan man læse, at omsætningen nu er oppe på næsten 5,4 milliarder danske kroner.

Det blev til et driftsresultat på lidt over en milliard danske kroner og et endeligt resultat på 881 millioner danske kroner - 178 millioner bedre end resultatet for 2014.

Det er dermed femte år i træk, at Nets forbedrer både top- og bundlinje.

"I 2015 realiserede Nets stærke økonomiske resultater gennem omsætningsvækst og en signifikant forbedret omkostnings-struktur og fortsatte med at investere i sikker og stabil drift, fleksible og skalerbare it-srvices og -løsninger," skriver Nets i årsregsnkabet.

Så meget bruger vi NemID

Her kan man også læse, at NemID i 2015 blev anvendt til næsten 733 millioner transaktioner.

Det er en stigning på 12 procent i forhold til året før, og det svarer til, at hvert NemID nu anvendes 13,3 gange om måneden.

Læs også: Nets og flere banker advarer: Bølge af fup-beskeder rammer danskerne netop nu

En del af forklaringen på den vækst kan være, at NemID stadig oftere kommer i spil, når danskerne er i kontakt med det offentlige, eksempelvis via Digital Post.

Ikke desto mindre er det blevet en ganske udbredt løsning til digital identifikation.

I november kunne Nets således fejre, at der nu var foretaget tre milliarder NemID-transaktioner siden lanceringen i 2010.

En stor it-arbejdsplads

Nets, der har hovedsæde i Ballerup ved København, har eksisteret siden 2009.

Virksomheden har nu så godt fat i markedet med de forskellige finans- og handels-løsninger, at det også er blevet en ganske stor arbejdsplads med ikke mindst mange it-folk.

Selvom Nets brugte en smule mindre på personaleomkostninger i 2015 end 2014, er et beløb på over 1,5 milliarder kroner alligevel i den høje ende, hvad angår danske it-virksomheder.

Nets har nu et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte på 1.639 personer i Nets A/S, mens Nets-koncernen, der inkluderer alle de nordiske aktiviteter, har et gennemsnit på 2.513 ansatte ifølge det årsregnskab.

It er da også helt essientielt for, at Nets kan fortsætte væksten, fremgår det af årsregsnkabet:

"Teknoloigi hjælper også med at accelerere time-to-market og hjælper således vores forretningsenheder med at opnå stærk kunde-impact," står der blandt andet, og Nets fremhæver også flere gange til markante fokus på at sikre en sikker og stabil drift.

Læs også:

Nets og flere banker advarer: Bølge af fup-beskeder rammer danskerne netop nu

Dankort-brøler hos Nets rammer tusindvis af danske bankkonti

NemID dropper to cifre i afgangskoden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere