Boom i danskernes brug af NemID: Så meget bruger vi papkortet

Nets, der står bag danskernes NemID, skovler penge ind og meddeler i nyt årsregnskab, at NemID-løsningen bliver brugt mere og mere. Se tallene her.

Nets A/S, der blandt andet står bag danskernes NemID, Dankort og Betalingsservice, fortsætter med at have vokseværk.

I selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2015 kan man læse, at omsætningen nu er oppe på næsten 5,4 milliarder danske kroner.

Det blev til et driftsresultat på lidt over en milliard danske kroner og et endeligt resultat på 881 millioner danske kroner - 178 millioner bedre end resultatet for 2014.

Det er dermed femte år i træk, at Nets forbedrer både top- og bundlinje.

"I 2015 realiserede Nets stærke økonomiske resultater gennem omsætningsvækst og en signifikant forbedret omkostnings-struktur og fortsatte med at investere i sikker og stabil drift, fleksible og skalerbare it-srvices og -løsninger," skriver Nets i årsregsnkabet.

Så meget bruger vi NemID
Her kan man også læse, at NemID i 2015 blev anvendt til næsten 733 millioner transaktioner.

Det er en stigning på 12 procent i forhold til året før, og det svarer til, at hvert NemID nu anvendes 13,3 gange om måneden.

Læs også: Nets og flere banker advarer: Bølge af fup-beskeder rammer danskerne netop nu

En del af forklaringen på den vækst kan være, at NemID stadig oftere kommer i spil, når danskerne er i kontakt med det offentlige, eksempelvis via Digital Post.

Ikke desto mindre er det blevet en ganske udbredt løsning til digital identifikation.

I november kunne Nets således fejre, at der nu var foretaget tre milliarder NemID-transaktioner siden lanceringen i 2010.

En stor it-arbejdsplads
Nets, der har hovedsæde i Ballerup ved København, har eksisteret siden 2009.

Virksomheden har nu så godt fat i markedet med de forskellige finans- og handels-løsninger, at det også er blevet en ganske stor arbejdsplads med ikke mindst mange it-folk.

Selvom Nets brugte en smule mindre på personaleomkostninger i 2015 end 2014, er et beløb på over 1,5 milliarder kroner alligevel i den høje ende, hvad angår danske it-virksomheder.

Nets har nu et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte på 1.639 personer i Nets A/S, mens Nets-koncernen, der inkluderer alle de nordiske aktiviteter, har et gennemsnit på 2.513 ansatte ifølge det årsregnskab.

It er da også helt essientielt for, at Nets kan fortsætte væksten, fremgår det af årsregsnkabet:

"Teknoloigi hjælper også med at accelerere time-to-market og hjælper således vores forretningsenheder med at opnå stærk kunde-impact," står der blandt andet, og Nets fremhæver også flere gange til markante fokus på at sikre en sikker og stabil drift.

Læs også:

Nets og flere banker advarer: Bølge af fup-beskeder rammer danskerne netop nu

Dankort-brøler hos Nets rammer tusindvis af danske bankkonti

NemID dropper to cifre i afgangskoden

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.