Franskmænd i dansk storage-opkøb

Den franske distributør Logix køber den danske storage-distributør Four Leaf Technologies med cirka 100 ansatte for omkring 34 millioner kroner. Franskmændene har også købt Citrix-distributøren Comentor, som bliver lagt ind under Four Leaf.

Den franske it-distributør Logix stormer ind på det danske marked med to opkøb, som ejeren, Groupe Open, offentliggør som en samlet, strategisk satsning.

Franskmændene sætter sig på Aalborg-selskabet Comentor, som distribuerer Citrix-software, og på den langt større storage-distributør Four Leaf Technologies.

Prisen for at købe Comentor er ikke offentliggjort, men ifølge en meddelelse fra Groupe Open koster det franskmændene omkring 34 millioner kroner at overtage 76 procent af aktierne i Four Leaf.

Ifølge Jørgen Winther er det dog ikke hele sandheden om prisen for Four Leaf, men han afviser selv at give flere detaljer.

Four Leaf gik selv på jagt

Ifølge stifteren indledte Four Leaf med omkring 100 medarbejdere, heraf de 65 Danmark, selv jagten på en udenlandsk partner.

- Hvis vi gerne vil fortsætte med at vokse, så er vi nødt til at skaffe noget kapital og skabe en større slagkraft, end vi har alene, forklarer Jørgen Winther.

Seneste regnskab, der sluttede 30. juni sidste år, viser dog ikke vækst, men et lille dyk i Århus-distributørens omsætning til 560 millioner kroner. Også overskuddet var dengang på skrump, men Jørgen Winther understreger, at det er gået bedre i det nuværende regnskabsår. Han afviser derfor, at han følte sig presset til at sælge, og han lægger vægt på, at han fortsætter i spidsen for den danske virksomhed.

Avancerede systemer

Dermed bliver han også chef for de syv medarbejdere fra Citrix-distributøren i Aalborg, der skal lægges sammen med Four Leaf.

- Vi har ikke selv Citrix i dag, men det er et af de områder, vi gerne vil ekspandere i, fortæller Jørgen Winther.

Four Leaf distribuerer avancerede it-systemer inden for server og storage fra blandt andre IBM, HP og Veritas. Logix har mange af de samme agenturer, oplyser Jørgen Winther.

- Vi sælger ikke bare vores varer hen over disken, men som integrerede løsninger. Vi har også presales-funktioner og service, og det samme gælder vores nye ejer. Derfor passer vi så godt sammen, mener Jørgen Winther.

Det lykkedes ikke umiddelbart at få en kommentar til opkøbene fra Logix.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere