Artikel top billede

Foto: Anders Engelbøl.

Bredbånds-drama i Ringkøbing-Skjern: Borgmester politianmeldt for at snage i kritiske mails

Det omdiskuterede fiber-projekt i Ringkøbing-Skjern tager nu en dramatisk drejning: Borgmesteren, kommunaldirektøren og kommunens jurist er blevet politianmeldt.

Det stort anlagte bredbåndsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune, der med EnergiMidt som leverandør skal give kommunens 8.000 virksomheder, 10.000 sommerhuse og 21.000 husstande højhastighedsinternet, tager nu en højst dramatisk drejning.

Borgmester Iver Enevoldsen fra Venstre er netop blevet politianmeldt sammen med kommunaldirektøren og en jurist.

Det sker med anklager om at have snaget en mail-korrespondance vedrørende bredbånds-projektet. 

"Otte byrådsmedlemmer, herunder undertegnede, samt seks embedsmænd har fået gennemlæst al deres mailkorrespondance med teleanalytikeren John Strand, der om nogen har kritiseret kommunen for at begå ulovligheder. Det er i strid med loven om brevhemmelighed, som er omfattet af både Grundlovens § 77 og Straffelovens § 263."

Sådan skriver Niels Rasmussen, der er SF-byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse, hvor han mener, at de pågældende personer har fået "ransaget deres mailbokse."

Se reaktionen fra borgmesteren: Politianmeldt borgmester frygtede læk i fiber-sag: Derfor skulle mail-korrespondance tjekkes

"Dybt rystet!"

"Det er det seneste udspil fra kommunens ledelse i forsøget på at kvæle al opposition til kommunens stærkt kritiserede udbud af bredbånds-infrastruktur. Nu er borgmester og to ledende embedsmænd politianmeldt for at krænke brevhemmeligheden," står der i pressemeddelelsen.

"Jeg er stadig rystet. Dybt rystet! Kommunens ledelse kan frikende mig nok så mange gange for at have forbrudt mig på tavshedspligten, men det ændrer ikke på, at de har handlet i strid med både Grundloven og brevhemmeligheden, når de uden otte byrådsmedlemmers tilladelse har gennemlæst og snaget i vores mails."

Læs også: Ny klage over kæmpe fiber-projekt i kommune: "De går langt over stregen"

Det er Niels Rasmussen selv, der har politianmeldeldt borgmester Niels Enevoldsen (V), kommunaldirektør Niels-Erik Kjærgaard og kommunens jurist, Erna Pilgaard.

Har gennemlæst 78 mails

Han fortæller i pressemeddelelsen, at han mandag fik besked på, at kommunens ledelse ville gennemlæse de 78 mails, som han over flere måneder har sendt til teleanalytikeren John Strand.

John Strand har været stærkt kritisk over for kommunens udbud, som han på lige fod med flere andre mener er "ulovligt i forhold til EU's statsstøtteregler og en stribe andre forordninger."

Se reaktionen fra borgmesteren: Politianmeldt borgmester frygtede læk i fiber-sag: Derfor skulle mail-korrespondance tjekkes

Når mailkorrespondancen er blevet læst, skyldes det muligvis, at man har mistænkt Niels Rasmussen for at have brudt sin tavshedspligt.

"...men kommunen har ikke haft noget konkret at hænge mistanken op på - hverken mod Niels Rasmussen eller andre," lyder det i pressemeddelelsen.

"SF'eren protesterede og krævede at blive politianmeldt for på den måde at sikre sig en ordentlig og retsgyldig behandling, men forgæves."

"Det viser sig nemlig, at syv andre byrådsmedlemmer og seks embedsmænd også har fået tjekket deres elektroniske post efter samme model. Desuden peger Niels Rasmussen på, at John Strand som borger tillige fået krænket sine rettigheder, uden at han formentlig har fået besked om det fra kommunen," forklares det.

Se reaktionen fra borgmesteren: Politianmeldt borgmester frygtede læk i fiber-sag: Derfor skulle mail-korrespondance tjekkes 

Læs også:

Ny klage over kæmpe fiber-projekt i kommune: "De går langt over stregen"

Aftale indgået: Alle borgere og virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune får lynhurtig fiberbredbånd inden 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere