Artikel top billede

Foto: Anders Engelbøl.

Bredbånds-drama i Ringkøbing-Skjern: Borgmester politianmeldt for at snage i kritiske mails

Det omdiskuterede fiber-projekt i Ringkøbing-Skjern tager nu en dramatisk drejning: Borgmesteren, kommunaldirektøren og kommunens jurist er blevet politianmeldt.

Det stort anlagte bredbåndsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune, der med EnergiMidt som leverandør skal give kommunens 8.000 virksomheder, 10.000 sommerhuse og 21.000 husstande højhastighedsinternet, tager nu en højst dramatisk drejning.

Borgmester Iver Enevoldsen fra Venstre er netop blevet politianmeldt sammen med kommunaldirektøren og en jurist.

Det sker med anklager om at have snaget en mail-korrespondance vedrørende bredbånds-projektet. 

"Otte byrådsmedlemmer, herunder undertegnede, samt seks embedsmænd har fået gennemlæst al deres mailkorrespondance med teleanalytikeren John Strand, der om nogen har kritiseret kommunen for at begå ulovligheder. Det er i strid med loven om brevhemmelighed, som er omfattet af både Grundlovens § 77 og Straffelovens § 263."

Sådan skriver Niels Rasmussen, der er SF-byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse, hvor han mener, at de pågældende personer har fået "ransaget deres mailbokse."

Se reaktionen fra borgmesteren: Politianmeldt borgmester frygtede læk i fiber-sag: Derfor skulle mail-korrespondance tjekkes

"Dybt rystet!"

"Det er det seneste udspil fra kommunens ledelse i forsøget på at kvæle al opposition til kommunens stærkt kritiserede udbud af bredbånds-infrastruktur. Nu er borgmester og to ledende embedsmænd politianmeldt for at krænke brevhemmeligheden," står der i pressemeddelelsen.

"Jeg er stadig rystet. Dybt rystet! Kommunens ledelse kan frikende mig nok så mange gange for at have forbrudt mig på tavshedspligten, men det ændrer ikke på, at de har handlet i strid med både Grundloven og brevhemmeligheden, når de uden otte byrådsmedlemmers tilladelse har gennemlæst og snaget i vores mails."

Læs også: Ny klage over kæmpe fiber-projekt i kommune: "De går langt over stregen"

Det er Niels Rasmussen selv, der har politianmeldeldt borgmester Niels Enevoldsen (V), kommunaldirektør Niels-Erik Kjærgaard og kommunens jurist, Erna Pilgaard.

Har gennemlæst 78 mails

Han fortæller i pressemeddelelsen, at han mandag fik besked på, at kommunens ledelse ville gennemlæse de 78 mails, som han over flere måneder har sendt til teleanalytikeren John Strand.

John Strand har været stærkt kritisk over for kommunens udbud, som han på lige fod med flere andre mener er "ulovligt i forhold til EU's statsstøtteregler og en stribe andre forordninger."

Se reaktionen fra borgmesteren: Politianmeldt borgmester frygtede læk i fiber-sag: Derfor skulle mail-korrespondance tjekkes

Når mailkorrespondancen er blevet læst, skyldes det muligvis, at man har mistænkt Niels Rasmussen for at have brudt sin tavshedspligt.

"...men kommunen har ikke haft noget konkret at hænge mistanken op på - hverken mod Niels Rasmussen eller andre," lyder det i pressemeddelelsen.

"SF'eren protesterede og krævede at blive politianmeldt for på den måde at sikre sig en ordentlig og retsgyldig behandling, men forgæves."

"Det viser sig nemlig, at syv andre byrådsmedlemmer og seks embedsmænd også har fået tjekket deres elektroniske post efter samme model. Desuden peger Niels Rasmussen på, at John Strand som borger tillige fået krænket sine rettigheder, uden at han formentlig har fået besked om det fra kommunen," forklares det.

Se reaktionen fra borgmesteren: Politianmeldt borgmester frygtede læk i fiber-sag: Derfor skulle mail-korrespondance tjekkes 

Læs også:

Ny klage over kæmpe fiber-projekt i kommune: "De går langt over stregen"

Aftale indgået: Alle borgere og virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune får lynhurtig fiberbredbånd inden 2020




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere