Artikel top billede

Snowden taber retssag: Ingen garanti imod udlevering

Retten i Norge vil ikke garantere for Snowdens sikkerhed i Norge, før han er i landet.

7.000 kroner ud af vinduet og en lang næse. Det er alt, hvad whistlebloweren Edward Snowden har fået ud af sit forsøg på at sagsøge Norge. 

Målet med sagen var ellers at vinde en garanti fra den norske regering om, at Edward Snowden ikke ville blive udleveret til USA, hvis han besøger Norge.

Men den plan er skudt i sænk af byretten i Oslo, som afviste sagen 27. juni, skriver Reuters.

Byretten afviser nemlig  at føre sagen, fordi den ikke kan tage stilling til udlevering af folk, som ikke befinder sig i Norge.

I stedet for en garanti mod udlevering får Edward Snowden derfor en regning på 7.000 norske kroner for den norske stats udgifter til sagen.

Indstillet til norsk frihedspris

Edward Snowdens sagsanlæg kommer ikke ud af den blå luft.

Whistlebloweren er nemlig inviteret til Norge for at modtage den såkaldte Ossietzky pris for sit arbejde for ytringsfrihed fra den norske afdeling af forfatterforeningen PEN den 18. november.

Foreningen har reageret kraftigt på afvisningen af Edward Snowdens retssag og lover at anke sagen.

"Hvis ikke Edward Snowden får prøvet sin udleveringssag, vil det være et politisk og juridisk nederlag," udtaler William Nygaard, leder af den norske afdeling af PEN i en pressemeddelelse.

Læs også: Top-sikker Google-app får kritik af Edward Snowden - derfor er der et problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere