Artikel top billede

Snowden taber retssag: Ingen garanti imod udlevering

Retten i Norge vil ikke garantere for Snowdens sikkerhed i Norge, før han er i landet.

7.000 kroner ud af vinduet og en lang næse. Det er alt, hvad whistlebloweren Edward Snowden har fået ud af sit forsøg på at sagsøge Norge. 

Målet med sagen var ellers at vinde en garanti fra den norske regering om, at Edward Snowden ikke ville blive udleveret til USA, hvis han besøger Norge.

Men den plan er skudt i sænk af byretten i Oslo, som afviste sagen 27. juni, skriver Reuters.

Byretten afviser nemlig  at føre sagen, fordi den ikke kan tage stilling til udlevering af folk, som ikke befinder sig i Norge.

I stedet for en garanti mod udlevering får Edward Snowden derfor en regning på 7.000 norske kroner for den norske stats udgifter til sagen.

Indstillet til norsk frihedspris

Edward Snowdens sagsanlæg kommer ikke ud af den blå luft.

Whistlebloweren er nemlig inviteret til Norge for at modtage den såkaldte Ossietzky pris for sit arbejde for ytringsfrihed fra den norske afdeling af forfatterforeningen PEN den 18. november.

Foreningen har reageret kraftigt på afvisningen af Edward Snowdens retssag og lover at anke sagen.

"Hvis ikke Edward Snowden får prøvet sin udleveringssag, vil det være et politisk og juridisk nederlag," udtaler William Nygaard, leder af den norske afdeling af PEN i en pressemeddelelse.

Læs også: Top-sikker Google-app får kritik af Edward Snowden - derfor er der et problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere