Artikel top billede

Uber ekspanderer i Danmark: Helt ny tjeneste er på vej

Uber bekræfter at virksomheden er på vej med en helt ny tjeneste i Danmark.

Den amerikanske tjeneste Uber vil nu lancere madudbringstjenesten UberEats i København.

Det bekræfter Uber overfor Avisen.dk.

I en mail til det danske medie skriver Uber:

"UberEats har været enormt populær i alle de byer, vi har lanceret det i, så det faktum at vi undersøger vores mulighed bør ikke være en overraskelse. Vi undersøger altid hvilke andre tjenester vi kan bringe hertil, men har endnu ikke en bekræftet dato for lancering af UberEats."

UberEats er en tjeneste, hvor Uber bruger sin eksisterende platform og infrastruktur til at levere takeaway mad i stedet for persontransport.

Læs også: Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder

Jobopslag bekræfter dansk lancering

Ambition om at lancere UberEats i København bliver ligeledes bekræftet af en række jobopslag på Ubers hjemmeside.

Af jobopslagene fremgår det, at Uber søger i alt fem personer, der skal være med til at starte UberEats op i København. 

Uber søger blandt andet en såkaldt general manager, der ifølge jobopslaget får en "unik mulighed for at skalere og udvikle Ubers madplatform".

Minder om Just-Eat

UberEats minder på mange måder om den service, som blandt andet bliver tilbudt af takeaway-portalen Just-Eat. Dog med den forskel, at Ubers bestræber sig på at holde leveringstiderne nede på maksimalt 10 minutter. 

Ubers satsning på madudbringning startede oprindeligt Santa Monica ved Los Angeles under navnet UberFresh. Efterfølgende blev navnet ændret til UberEats, og blev udrullet til storbyer i hele verden. 

I dag er UberEats tilstede på 20 forskellige lokationer i hele verden. Lige fra San Francisco til Paris, Singapore og Melbourne.

Tidligere på ugen kunne det svenske erhvervsmedie Dagens Industri desuden berette, at UbersEats også er på vej til den svenske hovedstad, Stockholm.

Ikke omfattet af samme regulering

Derudover eksperimenterer Uber i øjeblikket med udbringning af pakker i flere amerikanske storbyer.  

Udbringning af mad og pakker er desuden ikke omfattet af de samme skrappe reguleringer, som det er tilfældet med persontransport. 

I øjeblikket er seks danske Uber-chauffører anklaget for at bryde loven om personstransport i en sag, hvor der fredag klokken 13 falder dom i Københavns byret. 

Læs også:
Uber vil nu levere dine pakker med ekspres-fart 

Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling 

Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi? Her er syv centrale spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere