Artikel top billede

Uber ekspanderer i Danmark: Helt ny tjeneste er på vej

Uber bekræfter at virksomheden er på vej med en helt ny tjeneste i Danmark.

Den amerikanske tjeneste Uber vil nu lancere madudbringstjenesten UberEats i København.

Det bekræfter Uber overfor Avisen.dk.

I en mail til det danske medie skriver Uber:

"UberEats har været enormt populær i alle de byer, vi har lanceret det i, så det faktum at vi undersøger vores mulighed bør ikke være en overraskelse. Vi undersøger altid hvilke andre tjenester vi kan bringe hertil, men har endnu ikke en bekræftet dato for lancering af UberEats."

UberEats er en tjeneste, hvor Uber bruger sin eksisterende platform og infrastruktur til at levere takeaway mad i stedet for persontransport.

Læs også: Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder

Jobopslag bekræfter dansk lancering

Ambition om at lancere UberEats i København bliver ligeledes bekræftet af en række jobopslag på Ubers hjemmeside.

Af jobopslagene fremgår det, at Uber søger i alt fem personer, der skal være med til at starte UberEats op i København. 

Uber søger blandt andet en såkaldt general manager, der ifølge jobopslaget får en "unik mulighed for at skalere og udvikle Ubers madplatform".

Minder om Just-Eat

UberEats minder på mange måder om den service, som blandt andet bliver tilbudt af takeaway-portalen Just-Eat. Dog med den forskel, at Ubers bestræber sig på at holde leveringstiderne nede på maksimalt 10 minutter. 

Ubers satsning på madudbringning startede oprindeligt Santa Monica ved Los Angeles under navnet UberFresh. Efterfølgende blev navnet ændret til UberEats, og blev udrullet til storbyer i hele verden. 

I dag er UberEats tilstede på 20 forskellige lokationer i hele verden. Lige fra San Francisco til Paris, Singapore og Melbourne.

Tidligere på ugen kunne det svenske erhvervsmedie Dagens Industri desuden berette, at UbersEats også er på vej til den svenske hovedstad, Stockholm.

Ikke omfattet af samme regulering

Derudover eksperimenterer Uber i øjeblikket med udbringning af pakker i flere amerikanske storbyer.  

Udbringning af mad og pakker er desuden ikke omfattet af de samme skrappe reguleringer, som det er tilfældet med persontransport. 

I øjeblikket er seks danske Uber-chauffører anklaget for at bryde loven om personstransport i en sag, hvor der fredag klokken 13 falder dom i Københavns byret. 

Læs også:
Uber vil nu levere dine pakker med ekspres-fart 

Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling 

Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi? Her er syv centrale spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere