Artikel top billede

Uber-chauffører dømt for piratkørsel

Seks mænd fik i dag rettens ord for, at de har brudt loven ved at arbejde som Uber-chauffører

Seks Uber-chauffører er ved Københavns Byret blevet dømt for at køre piratkørsel, og de skal efter dagens dom betale bøder på mellem 2.000 og 6.000 kroner for deres forseelse. 

Dommer Grethe Jørgensen og de to domsmænd har med afgørelsen givet Ubers danske forretning et alvorligt skud for boven.

Dommen slår nemlig fast, at Uber-chauffører bryder loven, hver eneste gang de samler passagerer op.

På den baggrund kan det blive endog meget svært at lokke nye chauffører til Uber, der ifølge flere af de dømte mænd, har forsikret dem om, at Uber-kørsel var lovligt.

Sagen kan ankes endnu

De sigtede kan stadig anke sagerne, selvom det kræver en særlig tilladelse at anke bøder 3.000 koner.

Det kan hurtigt blive en meget dyr oplevelse for Uber-chaufførerne, der oprindeligt hver især kunne se frem til en enkelt time i Københavns byret men indtil videre har fået to fulde dage med retsmøder.

Salæret for en beskikket advokat er fastsat af domstolene, og med en timepris på 1.650 kroner og en dagstakst på 13.700 kroner, skal Uber-chaufførerne være ganske sikre i deres sag for at se en økonomisk fordel i at anke bøderne.

Det er dog ikke et område, som forsvarer Bettina Hald Engmark vil kommentere nærmere.

"Nogle ting er principielle, og jeg mener ikke, at økonomi skal afgøre, om en sag skal afprøves," er hendes eneste bemærkning til den potentielt langt større omkostning, hvis hendes klienter taber en ankesag.

Læs også: Klokken 13 falder dommen over Uber-chaffører - men der er meget mere på spil

Nu kører retssagen igen - Uber Partner Foreningen ikke i tvivl: "Hvis chaufførerne bliver dømt, må loven laves om"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere