Artikel top billede

Uber-chauffører dømt for piratkørsel

Seks mænd fik i dag rettens ord for, at de har brudt loven ved at arbejde som Uber-chauffører

Seks Uber-chauffører er ved Københavns Byret blevet dømt for at køre piratkørsel, og de skal efter dagens dom betale bøder på mellem 2.000 og 6.000 kroner for deres forseelse. 

Dommer Grethe Jørgensen og de to domsmænd har med afgørelsen givet Ubers danske forretning et alvorligt skud for boven.

Dommen slår nemlig fast, at Uber-chauffører bryder loven, hver eneste gang de samler passagerer op.

På den baggrund kan det blive endog meget svært at lokke nye chauffører til Uber, der ifølge flere af de dømte mænd, har forsikret dem om, at Uber-kørsel var lovligt.

Sagen kan ankes endnu

De sigtede kan stadig anke sagerne, selvom det kræver en særlig tilladelse at anke bøder 3.000 koner.

Det kan hurtigt blive en meget dyr oplevelse for Uber-chaufførerne, der oprindeligt hver især kunne se frem til en enkelt time i Københavns byret men indtil videre har fået to fulde dage med retsmøder.

Salæret for en beskikket advokat er fastsat af domstolene, og med en timepris på 1.650 kroner og en dagstakst på 13.700 kroner, skal Uber-chaufførerne være ganske sikre i deres sag for at se en økonomisk fordel i at anke bøderne.

Det er dog ikke et område, som forsvarer Bettina Hald Engmark vil kommentere nærmere.

"Nogle ting er principielle, og jeg mener ikke, at økonomi skal afgøre, om en sag skal afprøves," er hendes eneste bemærkning til den potentielt langt større omkostning, hvis hendes klienter taber en ankesag.

Læs også: Klokken 13 falder dommen over Uber-chaffører - men der er meget mere på spil

Nu kører retssagen igen - Uber Partner Foreningen ikke i tvivl: "Hvis chaufførerne bliver dømt, må loven laves om"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere