Artikel top billede

Byretten: Derfor er Uber ikke samkørsel

Ifølge Ubers advokater bedriver virksomhedens chauffører samkørsel, men byretten er ikke enig.

Uber er ikke samkørsel, men ulovlig taxikørsel.

Det har Københavns Byret netop slået fast, da den fredag fældedede dom over seks Uber-chauffører.

Under retssagen har Uber-chaufførernes advokater argumenteret for, at chaufførerne har bedrevet samkørsel og altså ikke ulovlig taxikørsel, fordi det ifølge advokaterne ikke har kunne bevises, at chaufføreren har haft overskud på deres kørsel.

Retten: Indtægter overstiger udgifter
Retten vurderer dog, at chaufførernes indtægter overstiger udgifterne.

Ifølge retten er benzinudgiften den største omkostning ved kørsel.

I dommen påpeger retten, at benzinprisen i dag ligger på omkring 10 kroner per liter og, at de fleste biler i dag kører mere end 10 km per liter.

"Den betaling, der finder sted ved Uber-kørsel, må anses for et vederlag, idet en kilometer pris på 9 kr. klart overstiger den direkte omkostning ved kørsel, hvortil kommer basisgebyret på 20 kr. og minuttaksten på 2,25 kr. Der er således ikke tale om samkørselsarrangement i bekendtgørelsen forstand, som forsvaret har gjort gældende," står der i domsresumeet.

Retten anerkender at anklagemyndigheder ikke har dokumentation for de præcise omkostninger ved kørsel i personbil, men tilføjer " at retten ikke er afskåret fra at bruge sin almindelige viden".

Læs også: 
Breaking: Uber-chauffører dømt for piratkørsel 

Så faldt dommen over Uber-chaffører - men der er meget mere på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere