Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Byretten: Derfor er Uber ikke samkørsel

Ifølge Ubers advokater bedriver virksomhedens chauffører samkørsel, men byretten er ikke enig.

Uber er ikke samkørsel, men ulovlig taxikørsel.

Det har Københavns Byret netop slået fast, da den fredag fældedede dom over seks Uber-chauffører.

Under retssagen har Uber-chaufførernes advokater argumenteret for, at chaufførerne har bedrevet samkørsel og altså ikke ulovlig taxikørsel, fordi det ifølge advokaterne ikke har kunne bevises, at chaufføreren har haft overskud på deres kørsel.

Retten: Indtægter overstiger udgifter
Retten vurderer dog, at chaufførernes indtægter overstiger udgifterne.

Ifølge retten er benzinudgiften den største omkostning ved kørsel.

I dommen påpeger retten, at benzinprisen i dag ligger på omkring 10 kroner per liter og, at de fleste biler i dag kører mere end 10 km per liter.

"Den betaling, der finder sted ved Uber-kørsel, må anses for et vederlag, idet en kilometer pris på 9 kr. klart overstiger den direkte omkostning ved kørsel, hvortil kommer basisgebyret på 20 kr. og minuttaksten på 2,25 kr. Der er således ikke tale om samkørselsarrangement i bekendtgørelsen forstand, som forsvaret har gjort gældende," står der i domsresumeet.

Retten anerkender at anklagemyndigheder ikke har dokumentation for de præcise omkostninger ved kørsel i personbil, men tilføjer " at retten ikke er afskåret fra at bruge sin almindelige viden".

Læs også: 
Breaking: Uber-chauffører dømt for piratkørsel 

Så faldt dommen over Uber-chaffører - men der er meget mere på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere