Artikel top billede

Byretten: Derfor er Uber ikke samkørsel

Ifølge Ubers advokater bedriver virksomhedens chauffører samkørsel, men byretten er ikke enig.

Uber er ikke samkørsel, men ulovlig taxikørsel.

Det har Københavns Byret netop slået fast, da den fredag fældedede dom over seks Uber-chauffører.

Under retssagen har Uber-chaufførernes advokater argumenteret for, at chaufførerne har bedrevet samkørsel og altså ikke ulovlig taxikørsel, fordi det ifølge advokaterne ikke har kunne bevises, at chaufføreren har haft overskud på deres kørsel.

Retten: Indtægter overstiger udgifter
Retten vurderer dog, at chaufførernes indtægter overstiger udgifterne.

Ifølge retten er benzinudgiften den største omkostning ved kørsel.

I dommen påpeger retten, at benzinprisen i dag ligger på omkring 10 kroner per liter og, at de fleste biler i dag kører mere end 10 km per liter.

"Den betaling, der finder sted ved Uber-kørsel, må anses for et vederlag, idet en kilometer pris på 9 kr. klart overstiger den direkte omkostning ved kørsel, hvortil kommer basisgebyret på 20 kr. og minuttaksten på 2,25 kr. Der er således ikke tale om samkørselsarrangement i bekendtgørelsen forstand, som forsvaret har gjort gældende," står der i domsresumeet.

Retten anerkender at anklagemyndigheder ikke har dokumentation for de præcise omkostninger ved kørsel i personbil, men tilføjer " at retten ikke er afskåret fra at bruge sin almindelige viden".

Læs også: 
Breaking: Uber-chauffører dømt for piratkørsel 

Så faldt dommen over Uber-chaffører - men der er meget mere på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere