Krakket gadget-distributør efterlader to-cifret milliongæld

Den københavnske distributør Playground er genopstået efter en hurtig konkursmanøvre, der efterlader kreditorer med ubetalte regninger for mere end ti millioner kroner.

Efter hvad der ligner en klassisk "Fugl Føniks"-manøvre har det københavnske gadget-firma Playground Distribution Aps været igennem en konkurs, der efterlader kreditorerne med en lang næse.

Manøvren betyder, at en stribe kreditorer står tilbage med tilgodehavender, som tilsammen løber op i mere end ti millioner kroner.

Ifølge advokat Christian Elmer, der er kurator for konkursen, lukkede Jyske Bank i slutningen af sidste måned Playgrounds kredit. Dermed var pengekassen tom, og selskabet måtte derfor den 30. juni bede Sø- og Handelsretten om at begære selskabet konkurs.

Kun godt en uge efter konkursen har en række nye investorer købt aktiviteterne i Playground Distribution ud af konkursboet og fortsætter nu forretningen befriet fra den tyngende gæld - nu med nyt CVR-nummer under navnet Playground Aps.

Hovedparten af de gamle medarbejdere fortsætter i det nye selskab, hvor den tidligere direktør i det konkursramte selskab, Frederik Scheibel er medejer, og hvor tidligere daglig leder Anders Bjørndahl har fået titel som direktør.

Onsdag i sidste uge udsendte det nye firma en mail til de gamle kunder i Playground Distribution, hvor man forklarer, at man gerne vil være "på forkant med udviklingen", og at man i løbet af foråret 2016 har "gennemført en række strategiske tiltag", som har "sorteret ud i vores brandportefølje og derved frigivet teamets ressourcer til vores vigtigste kunder".

"Som følge af omstruktureringen har Playground fået nyt CVR-nummer, men adressen er den samme. Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde sammen med jer i vores fokuserede og optimerede setup," hedder det videre i mailen, som ikke nævner konkursen kun seks dage tidligere.

Kurator kræver en forklaring
Mailen fra Playground blev udsendt på et tidspunkt, hvor overdragelsen af aktiviteterne til det nye selskab ikke var endeligt på plads, og det fik da også kurator i konkursboet, Christian Elmer, til at løfte et øjenbryn eller to.

"Jeg er blevet bekendt med at selskabet efter konkursdekretet har udsendt en mail, hvor man blandt andet omtaler en række såkaldt strategiske tiltag, som jeg ikke tidligere er blevet gjort bekendt med. Det har jeg bedt om en nærmere redegørelse for," siger Christian Elmer til Computerworld.

Kreditorerne må bagerst i køen
Krakket i det gamle Playground-slelskab har efterladt flere kreditorer med store tilgodehavender, som ifølge Computerworlds oplysninger løber op i mere end ti millioner kroner.

Dertil kommer gæld til Jyske Bank, som via et såkaldt virksomhedspant står forrest i køen, når kurator på et tidspunkt har gjort boet op.

Blandt kreditorerne finder man distributøren Tura Scandinavia, som ifølge nordisk direktør Stefan Eriksson risikerer et tab på flere millioner kroner. Penge, som skulle betale for et lager af hovedtelefoner fra Skullcandy, som Playground tidligere i år overtog fra netop Tura Scandinavia.

Ifølge Stefan Eriksson har også Skullcandy et millionstort tilgodehavende i konkursboet efter Playground Distribution.

Frederik Scheibel fra Playground har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Computerworld.

Læs også:

Konsolidering i markedet: Nordisk distributør køber konkurrent

Krakket softwarefirma reddet på målstregen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.