Krakket gadget-distributør efterlader to-cifret milliongæld

Den københavnske distributør Playground er genopstået efter en hurtig konkursmanøvre, der efterlader kreditorer med ubetalte regninger for mere end ti millioner kroner.

Efter hvad der ligner en klassisk "Fugl Føniks"-manøvre har det københavnske gadget-firma Playground Distribution Aps været igennem en konkurs, der efterlader kreditorerne med en lang næse.

Manøvren betyder, at en stribe kreditorer står tilbage med tilgodehavender, som tilsammen løber op i mere end ti millioner kroner.

Ifølge advokat Christian Elmer, der er kurator for konkursen, lukkede Jyske Bank i slutningen af sidste måned Playgrounds kredit. Dermed var pengekassen tom, og selskabet måtte derfor den 30. juni bede Sø- og Handelsretten om at begære selskabet konkurs.

Kun godt en uge efter konkursen har en række nye investorer købt aktiviteterne i Playground Distribution ud af konkursboet og fortsætter nu forretningen befriet fra den tyngende gæld - nu med nyt CVR-nummer under navnet Playground Aps.

Hovedparten af de gamle medarbejdere fortsætter i det nye selskab, hvor den tidligere direktør i det konkursramte selskab, Frederik Scheibel er medejer, og hvor tidligere daglig leder Anders Bjørndahl har fået titel som direktør.

Onsdag i sidste uge udsendte det nye firma en mail til de gamle kunder i Playground Distribution, hvor man forklarer, at man gerne vil være "på forkant med udviklingen", og at man i løbet af foråret 2016 har "gennemført en række strategiske tiltag", som har "sorteret ud i vores brandportefølje og derved frigivet teamets ressourcer til vores vigtigste kunder".

"Som følge af omstruktureringen har Playground fået nyt CVR-nummer, men adressen er den samme. Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde sammen med jer i vores fokuserede og optimerede setup," hedder det videre i mailen, som ikke nævner konkursen kun seks dage tidligere.

Kurator kræver en forklaring
Mailen fra Playground blev udsendt på et tidspunkt, hvor overdragelsen af aktiviteterne til det nye selskab ikke var endeligt på plads, og det fik da også kurator i konkursboet, Christian Elmer, til at løfte et øjenbryn eller to.

"Jeg er blevet bekendt med at selskabet efter konkursdekretet har udsendt en mail, hvor man blandt andet omtaler en række såkaldt strategiske tiltag, som jeg ikke tidligere er blevet gjort bekendt med. Det har jeg bedt om en nærmere redegørelse for," siger Christian Elmer til Computerworld.

Kreditorerne må bagerst i køen
Krakket i det gamle Playground-slelskab har efterladt flere kreditorer med store tilgodehavender, som ifølge Computerworlds oplysninger løber op i mere end ti millioner kroner.

Dertil kommer gæld til Jyske Bank, som via et såkaldt virksomhedspant står forrest i køen, når kurator på et tidspunkt har gjort boet op.

Blandt kreditorerne finder man distributøren Tura Scandinavia, som ifølge nordisk direktør Stefan Eriksson risikerer et tab på flere millioner kroner. Penge, som skulle betale for et lager af hovedtelefoner fra Skullcandy, som Playground tidligere i år overtog fra netop Tura Scandinavia.

Ifølge Stefan Eriksson har også Skullcandy et millionstort tilgodehavende i konkursboet efter Playground Distribution.

Frederik Scheibel fra Playground har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Computerworld.

Læs også:

Konsolidering i markedet: Nordisk distributør køber konkurrent

Krakket softwarefirma reddet på målstregen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.