Artikel top billede

Krakket gadget-distributør efterlader to-cifret milliongæld

Den københavnske distributør Playground er genopstået efter en hurtig konkursmanøvre, der efterlader kreditorer med ubetalte regninger for mere end ti millioner kroner.

Efter hvad der ligner en klassisk "Fugl Føniks"-manøvre har det københavnske gadget-firma Playground Distribution Aps været igennem en konkurs, der efterlader kreditorerne med en lang næse.

Manøvren betyder, at en stribe kreditorer står tilbage med tilgodehavender, som tilsammen løber op i mere end ti millioner kroner.

Ifølge advokat Christian Elmer, der er kurator for konkursen, lukkede Jyske Bank i slutningen af sidste måned Playgrounds kredit. Dermed var pengekassen tom, og selskabet måtte derfor den 30. juni bede Sø- og Handelsretten om at begære selskabet konkurs.

Kun godt en uge efter konkursen har en række nye investorer købt aktiviteterne i Playground Distribution ud af konkursboet og fortsætter nu forretningen befriet fra den tyngende gæld - nu med nyt CVR-nummer under navnet Playground Aps.

Hovedparten af de gamle medarbejdere fortsætter i det nye selskab, hvor den tidligere direktør i det konkursramte selskab, Frederik Scheibel er medejer, og hvor tidligere daglig leder Anders Bjørndahl har fået titel som direktør.

Onsdag i sidste uge udsendte det nye firma en mail til de gamle kunder i Playground Distribution, hvor man forklarer, at man gerne vil være "på forkant med udviklingen", og at man i løbet af foråret 2016 har "gennemført en række strategiske tiltag", som har "sorteret ud i vores brandportefølje og derved frigivet teamets ressourcer til vores vigtigste kunder".

"Som følge af omstruktureringen har Playground fået nyt CVR-nummer, men adressen er den samme. Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde sammen med jer i vores fokuserede og optimerede setup," hedder det videre i mailen, som ikke nævner konkursen kun seks dage tidligere.

Kurator kræver en forklaring

Mailen fra Playground blev udsendt på et tidspunkt, hvor overdragelsen af aktiviteterne til det nye selskab ikke var endeligt på plads, og det fik da også kurator i konkursboet, Christian Elmer, til at løfte et øjenbryn eller to.

"Jeg er blevet bekendt med at selskabet efter konkursdekretet har udsendt en mail, hvor man blandt andet omtaler en række såkaldt strategiske tiltag, som jeg ikke tidligere er blevet gjort bekendt med. Det har jeg bedt om en nærmere redegørelse for," siger Christian Elmer til Computerworld.

Kreditorerne må bagerst i køen

Krakket i det gamle Playground-slelskab har efterladt flere kreditorer med store tilgodehavender, som ifølge Computerworlds oplysninger løber op i mere end ti millioner kroner.

Dertil kommer gæld til Jyske Bank, som via et såkaldt virksomhedspant står forrest i køen, når kurator på et tidspunkt har gjort boet op.

Blandt kreditorerne finder man distributøren Tura Scandinavia, som ifølge nordisk direktør Stefan Eriksson risikerer et tab på flere millioner kroner. Penge, som skulle betale for et lager af hovedtelefoner fra Skullcandy, som Playground tidligere i år overtog fra netop Tura Scandinavia.

Ifølge Stefan Eriksson har også Skullcandy et millionstort tilgodehavende i konkursboet efter Playground Distribution.

Frederik Scheibel fra Playground har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Computerworld.

Læs også:

Konsolidering i markedet: Nordisk distributør køber konkurrent

Krakket softwarefirma reddet på målstregen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere