Artikel top billede

Krakket gadget-distributør efterlader to-cifret milliongæld

Den københavnske distributør Playground er genopstået efter en hurtig konkursmanøvre, der efterlader kreditorer med ubetalte regninger for mere end ti millioner kroner.

Efter hvad der ligner en klassisk "Fugl Føniks"-manøvre har det københavnske gadget-firma Playground Distribution Aps været igennem en konkurs, der efterlader kreditorerne med en lang næse.

Manøvren betyder, at en stribe kreditorer står tilbage med tilgodehavender, som tilsammen løber op i mere end ti millioner kroner.

Ifølge advokat Christian Elmer, der er kurator for konkursen, lukkede Jyske Bank i slutningen af sidste måned Playgrounds kredit. Dermed var pengekassen tom, og selskabet måtte derfor den 30. juni bede Sø- og Handelsretten om at begære selskabet konkurs.

Kun godt en uge efter konkursen har en række nye investorer købt aktiviteterne i Playground Distribution ud af konkursboet og fortsætter nu forretningen befriet fra den tyngende gæld - nu med nyt CVR-nummer under navnet Playground Aps.

Hovedparten af de gamle medarbejdere fortsætter i det nye selskab, hvor den tidligere direktør i det konkursramte selskab, Frederik Scheibel er medejer, og hvor tidligere daglig leder Anders Bjørndahl har fået titel som direktør.

Onsdag i sidste uge udsendte det nye firma en mail til de gamle kunder i Playground Distribution, hvor man forklarer, at man gerne vil være "på forkant med udviklingen", og at man i løbet af foråret 2016 har "gennemført en række strategiske tiltag", som har "sorteret ud i vores brandportefølje og derved frigivet teamets ressourcer til vores vigtigste kunder".

"Som følge af omstruktureringen har Playground fået nyt CVR-nummer, men adressen er den samme. Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde sammen med jer i vores fokuserede og optimerede setup," hedder det videre i mailen, som ikke nævner konkursen kun seks dage tidligere.

Kurator kræver en forklaring

Mailen fra Playground blev udsendt på et tidspunkt, hvor overdragelsen af aktiviteterne til det nye selskab ikke var endeligt på plads, og det fik da også kurator i konkursboet, Christian Elmer, til at løfte et øjenbryn eller to.

"Jeg er blevet bekendt med at selskabet efter konkursdekretet har udsendt en mail, hvor man blandt andet omtaler en række såkaldt strategiske tiltag, som jeg ikke tidligere er blevet gjort bekendt med. Det har jeg bedt om en nærmere redegørelse for," siger Christian Elmer til Computerworld.

Kreditorerne må bagerst i køen

Krakket i det gamle Playground-slelskab har efterladt flere kreditorer med store tilgodehavender, som ifølge Computerworlds oplysninger løber op i mere end ti millioner kroner.

Dertil kommer gæld til Jyske Bank, som via et såkaldt virksomhedspant står forrest i køen, når kurator på et tidspunkt har gjort boet op.

Blandt kreditorerne finder man distributøren Tura Scandinavia, som ifølge nordisk direktør Stefan Eriksson risikerer et tab på flere millioner kroner. Penge, som skulle betale for et lager af hovedtelefoner fra Skullcandy, som Playground tidligere i år overtog fra netop Tura Scandinavia.

Ifølge Stefan Eriksson har også Skullcandy et millionstort tilgodehavende i konkursboet efter Playground Distribution.

Frederik Scheibel fra Playground har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Computerworld.

Læs også:

Konsolidering i markedet: Nordisk distributør køber konkurrent

Krakket softwarefirma reddet på målstregen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere