Artikel top billede

"Vi er glade for, at vi nu for alvor kan trække i det fælles arbejdstøj sammen med Edlund," siger administrerende direktør i KMD, Eva Berneke. Foto: Dan Jensen.

Stort opkøb på plads: KMD har endelig fået lov til at købe stort dansk software-hus

Den danske it-koncern KMD's opkøb af it-virksomheden Edlund er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne, og handlen mellem de to virksomheder er netop fuldført.

I starten af dette år kunne Computerworld berette, at KMD ville købe software-leverandøren Edlund, der sidder på godt halvdelen af det danske marked for software til livsforsikring og pension.

Den historie kan du læse her: Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet

Nu har konkurrence-myndighederne så givet grønt lys for handlen. Det skriver KMD i en presseudsendelse.

De to virksomheder har derfor fuldført aftalen, og parterne går nu ind i den næste fase, der handler om at vinde nyt fælles terræn inden for den finansielle sektor.

"Vi er glade for, at vi nu for alvor kan trække i det fælles arbejdstøj sammen med Edlund," fortæller administrerende direktør i KMD, Eva Berneke.

Læs også: KMD's direktør: Derfor har vi valgt at købe Edlund

Hos Edlund glæder man sig også over, at den nye konstellation kan gå i gang med at indfri potentialet.

"Vores forventninger om, at KMD og Edlund supplerer hinanden godt, holder stik. Vi er blevet bekræftet i, at vi sammen kan løfte markedet for it-understøttelse af liv- og pensionsselskaber både herhjemme og i udlandet" siger direktør i Edlund, Thomas Jøhnk.

Læs også: KMD skovler penge ind: Har fundet den gyldne opskrift på vækst og indtjening

Ingen tal på prissedlen

Med opkøbet er Edlund blevet et selvstændigt datterselskab i KMD-koncernen.

Selv om de cirka 200 medarbejdere dermed har fået ny arbejdsgiver, så fortsætter de med at have deres normale arbejdsgang i kontorerne i Valby i København.

KMD har gennem det seneste år opkøbt flere selskaber - blandt andet sikkerhedsfirmaet Neupart og norske Banqsoft, der ligger i samme boldgade som Edlund.

"KMD har høje ambitioner inden for softwareudvikling til finans-, forsikring- og pensionsområdet. Det er områder, der passer godt til KMD's styrker i it-understøttelse af regulerede forretningsområder med videnstunge medarbejdere, der forstår behovet for stabil drift og højt sikkerhedsniveau," lyder det i en udtalelse fra KMD's topchef, Eva Berneke.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget KMD betaler for Edlund, der i fjor omsatte for 271 millioner kroner.

Læs også:
Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: "It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os"

Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere