Artikel top billede

"Vi er glade for, at vi nu for alvor kan trække i det fælles arbejdstøj sammen med Edlund," siger administrerende direktør i KMD, Eva Berneke. Foto: Dan Jensen.

Stort opkøb på plads: KMD har endelig fået lov til at købe stort dansk software-hus

Den danske it-koncern KMD's opkøb af it-virksomheden Edlund er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne, og handlen mellem de to virksomheder er netop fuldført.

I starten af dette år kunne Computerworld berette, at KMD ville købe software-leverandøren Edlund, der sidder på godt halvdelen af det danske marked for software til livsforsikring og pension.

Den historie kan du læse her: Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet

Nu har konkurrence-myndighederne så givet grønt lys for handlen. Det skriver KMD i en presseudsendelse.

De to virksomheder har derfor fuldført aftalen, og parterne går nu ind i den næste fase, der handler om at vinde nyt fælles terræn inden for den finansielle sektor.

"Vi er glade for, at vi nu for alvor kan trække i det fælles arbejdstøj sammen med Edlund," fortæller administrerende direktør i KMD, Eva Berneke.

Læs også: KMD's direktør: Derfor har vi valgt at købe Edlund

Hos Edlund glæder man sig også over, at den nye konstellation kan gå i gang med at indfri potentialet.

"Vores forventninger om, at KMD og Edlund supplerer hinanden godt, holder stik. Vi er blevet bekræftet i, at vi sammen kan løfte markedet for it-understøttelse af liv- og pensionsselskaber både herhjemme og i udlandet" siger direktør i Edlund, Thomas Jøhnk.

Læs også: KMD skovler penge ind: Har fundet den gyldne opskrift på vækst og indtjening

Ingen tal på prissedlen

Med opkøbet er Edlund blevet et selvstændigt datterselskab i KMD-koncernen.

Selv om de cirka 200 medarbejdere dermed har fået ny arbejdsgiver, så fortsætter de med at have deres normale arbejdsgang i kontorerne i Valby i København.

KMD har gennem det seneste år opkøbt flere selskaber - blandt andet sikkerhedsfirmaet Neupart og norske Banqsoft, der ligger i samme boldgade som Edlund.

"KMD har høje ambitioner inden for softwareudvikling til finans-, forsikring- og pensionsområdet. Det er områder, der passer godt til KMD's styrker i it-understøttelse af regulerede forretningsområder med videnstunge medarbejdere, der forstår behovet for stabil drift og højt sikkerhedsniveau," lyder det i en udtalelse fra KMD's topchef, Eva Berneke.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget KMD betaler for Edlund, der i fjor omsatte for 271 millioner kroner.

Læs også:
Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: "It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os"

Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere