Artikel top billede

"Vi er glade for, at vi nu for alvor kan trække i det fælles arbejdstøj sammen med Edlund," siger administrerende direktør i KMD, Eva Berneke. Foto: Dan Jensen.

Stort opkøb på plads: KMD har endelig fået lov til at købe stort dansk software-hus

Den danske it-koncern KMD's opkøb af it-virksomheden Edlund er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne, og handlen mellem de to virksomheder er netop fuldført.

I starten af dette år kunne Computerworld berette, at KMD ville købe software-leverandøren Edlund, der sidder på godt halvdelen af det danske marked for software til livsforsikring og pension.

Den historie kan du læse her: Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet

Nu har konkurrence-myndighederne så givet grønt lys for handlen. Det skriver KMD i en presseudsendelse.

De to virksomheder har derfor fuldført aftalen, og parterne går nu ind i den næste fase, der handler om at vinde nyt fælles terræn inden for den finansielle sektor.

"Vi er glade for, at vi nu for alvor kan trække i det fælles arbejdstøj sammen med Edlund," fortæller administrerende direktør i KMD, Eva Berneke.

Læs også: KMD's direktør: Derfor har vi valgt at købe Edlund

Hos Edlund glæder man sig også over, at den nye konstellation kan gå i gang med at indfri potentialet.

"Vores forventninger om, at KMD og Edlund supplerer hinanden godt, holder stik. Vi er blevet bekræftet i, at vi sammen kan løfte markedet for it-understøttelse af liv- og pensionsselskaber både herhjemme og i udlandet" siger direktør i Edlund, Thomas Jøhnk.

Læs også: KMD skovler penge ind: Har fundet den gyldne opskrift på vækst og indtjening

Ingen tal på prissedlen

Med opkøbet er Edlund blevet et selvstændigt datterselskab i KMD-koncernen.

Selv om de cirka 200 medarbejdere dermed har fået ny arbejdsgiver, så fortsætter de med at have deres normale arbejdsgang i kontorerne i Valby i København.

KMD har gennem det seneste år opkøbt flere selskaber - blandt andet sikkerhedsfirmaet Neupart og norske Banqsoft, der ligger i samme boldgade som Edlund.

"KMD har høje ambitioner inden for softwareudvikling til finans-, forsikring- og pensionsområdet. Det er områder, der passer godt til KMD's styrker i it-understøttelse af regulerede forretningsområder med videnstunge medarbejdere, der forstår behovet for stabil drift og højt sikkerhedsniveau," lyder det i en udtalelse fra KMD's topchef, Eva Berneke.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget KMD betaler for Edlund, der i fjor omsatte for 271 millioner kroner.

Læs også:
Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: "It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os"

Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere