Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

KMD's direktør: Derfor har vi valgt at købe Edlund

Interview:. Med købet af Edlund og norske Banqsoft er springet ind på den finansielle sektors it-marked godt i gang. KMD mener selv, det er det helt rigtige marked, for det ligner kommunerne. Store mængder data og masser af regler.

Det kræver planlægning og omtanke, når så stor en spiller på it-markedet som KMD ser sig om efter et nyt forretningsområde.

Med opkøbet af Edlund, som leverer specialiseret software til administration af livforsikringer og pension, har KMD bevæget sig ind på hidtil ukendt land.

Men der er gode grunde til, at KMD valgte at udvide butikken i retning af den finansielle sektor, forklarer administrerende direktør for KMD, Eva Berneke.

For den finansielle sektor har brug for folk med kedelige spidskompetencer.

"I virkeligheden har vi i et stykke tid arbejdet på at finde ud af, hvilket område i det private erhvervsliv der passer til KMD. Vi har jo selv nogle ekspertiser omkring sikre data, store transaktionsmængder og høj sikkerhed omkring persondata og at overholde til enhver tid gældende lovgivning. Det kan jo lyde kedeligt for nogle, men for den finansielle sektor er det i højsædet," siger KMD's administrerende direktør, Eva Berneke, til Computerworld.

Derfor har KMD koncentreret sig om at opkøbe firmaer, som allerede er etablerede på den finansielle sektors it-marked, uddyber Eva Berneke.

"Den finansielle sektor passer kompetencemæssigt til det, vi foretager os. Det har været en guideline, når vi gennemfører opkøb. Derfor købte vi Banqsoft, der jo også er i Norge og Sverige, og derfor har vi fokuseret på Edlund."

Gamle ekspertiser skal lønne sig på det nye marked

Hos Edlund ser administrerende direktør Thomas Jøhnk frem til, at KMD's muskler vil lade softwareudvikleren tilbyde sine kunder helt at overtage deres it-afdelinger. Og det er han ikke ene om.

For Eva Berneke ser det som en naturlig forlængelse af KMD's historie i kommunerne.

"Det er den historik, vi kommer fra i det offentlige, hvor vi leverer et bredt spektrum af it-løsninger og vi kan se at der er mulighed for det i den finansielle sektor, hvor de gerne vil have nogen til at integrere alle systemerne og passe det. Vi regner med at se et større behov for det i den finansielle sektor."

Det marked kommer både til at ligge i Danmark og i resten af Norden.

Edlund har i flere år barslet med at blive store i udlandet, og de planer fortsætter efter opkøbet, fortæller Eva Berneke.

"Vi skal have noget kommerciel muskel i Sverige og Norge, så vi ansætter nogle lokale folk, som har erfaring med pensionsbranchen og kender markedet og de nationale lovgivninger. De skal så sættes sammen med dem, der kender den danske løsning."

En af dem kan passende være Edlunds direktør, Thomas Jøhnk, som snart bliver arbejdende bestyrelsesmedlem.

Han skal nemlig afløses på direktørposten af en ny og mere internationalt erfaren person, som skal stå for Edlunds nordiske fremstød.

Det kan du læse mere om her: Edlund-direktør fratræder som direktør efter salg til KMD: Derfor sælger Edlund hele butikken

For tiden behøver Thomas Jøhnk dog ikke at skifte visitkortet ud. For der står ikke en ny direktør klar i kullisen.

"Det skal vi først til at kigge på nu, for handelen skulle i hus først. Heldigvis skal Thomas ikke nogen steder, så det er dejligt, at han kan fortsætte," lyder det fra Eva Berneke.

Læs også: Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere