Samsung er stadig Android-kongen, men i flere lande går det tilbage for firmaet.

Andelen af Android-telefoner vokser markant - undtagen i ét land

I Europa er der ingen, der slår Android, og på vores kontinent er Samsung kongen. Der er dog en undtagelse, der bekræfter reglen. I et enkelt land ser det anderledes ud.

Android-platformen formerer sig hastigt i Europa.

Tre ud af fire smarte telefoner drives således på en software-platform fra Google.

En dugfrisk salgsstatistik viser således, at 76,5 procent af alle smartphones solgt i de fem største EU-lande i marts, april og maj 2016 var drevet af Android.

Det gav en vækst på seks Android-procentpoints.

De fem lande er Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien og Spanien.

Europa nærmer sig Kina
Tallene betyder, at vi i Europa nærmer os kinesiske tilstande.

I denne del af verden er Android-andelen på næsten 80 procent af de solgte telefoner.

"Android fortsætter med at vokse år for år i de fleste områder. Italien var vækstvinder i sidste periode med 10,2 procentpoints. Dermed er markedsandelen for Android på 80,9 procent i landet," siger Lauren Guenveur direktør i Kantar Worldpanel ComTech til websiden Cellular-News, som også har offentliggjort salgstallene.

Telefon-kongen over dem alle er Samsung, men også den kinesiske vækstkomet Huawei ligger godt til.

På de fem største markeder i EU har de to firmaer en samlet andel på 12,5 procent, men i landene Spanien og Italien er procentdelen helt oppe på 21.

I Huawei-lejren er det eksempelvis modellen P8 Lite, der hitter.

Selv om Samsung ligger i toppen har firmaet fået stryg.

I Spanien og Italien har firmaet eksempelvis en nedgang på henholdsvis 7,6 og 5,6 procentpoint, dog uden at tabe førstepladsen til kineserne fra Huawei af den grund.

Huawei har det heller ikke let alle steder. I det Nordamerikanske marked hænger firmaet eksempelvis i bremsen.

Hvis firmaet skal nå sin egen målsætning om at blive den næststørste telefonproducent i verden på kort sigt, så skal der bedre tal til i denne region.

Lidt overraskende er det koreanske LG, der stryger afsted i USA med en salgsandel på 15,2 procent for de tre måneder.

Derved er LG med til at give Apple lidt modstand på hjemmebanen og give Android en amerikansk markedsandel på 68,5 procent med iPhone-opfinderen på andenpladsen.

Undtagelsen, der bekræfter reglen
Som du måske kan huske fra tysktimerne, er der altid en undtagelse, der bekræfter reglen.

Undtagelsen fra den europæiske tendens er Storbritannien.

Mens landet har en ophedet diskussion om forholdet til EU, forøgede amerikanske Apple salget til 36 procent af markedsandelen.

Samsung gik derimod et lille nøk tilbage med 0,2 procentpoints og den samlede Android-andel i Storbritannien havnede på 58,6 procent, hvilket er den laveste i både Europa og USA.

Storbritannien er i øvrigt den region, hvor Microsofts telefoner sælger bedst - dog uden at komme i nærheden af de to store styresystemer.

Læs også:
Hvad sker der? 'Det nye Microsoft' prioriterer iOS- og Android-apps udviklet med open source-værktøjer

Dansk app-udvikler: Apple forsøger at vende uheldig tendens med nyt tiltag

Her er fem simple metoder til at optimere din software inden lancering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.