Artikel top billede

Politi vil 3D-printe mord-offers finger for at åbne låst smartphone

Amerikansk politi forsøger alternativ tilgang til at få adgang til data på et mordoffers smartphone. Ordensmagten har bedt om hjælp til at 3D-printe modeller af ofrets fingre for at åbne telefonen.

Efter San Bernardino-massemordet i december, hvor en låst iPhone spillede en helt central rolle i sagen, har amerikansk politi nu taget noget mere kreative metoder i brug for at få adgang til låste smartphones.

Politiet i den amerikanske stat Michigan har således henvendt sig til en professor ved Michigans statsuniversitet med speciale inden for biometrisk identificering for at få hjælp til at åbne en smartphone tilhørende et mandeligt mordoffer.

Ideen er, at politiet ved hjælp af mordofrets fingeraftryk fra en tidligere arrestation kan 3D-printe 'fingre' med selvsamme fingeraftryk fra den døde mand.

Herefter kan politiet bruge disse 3D-printede 'fingre' til at åbne ofrets telefon med, da der på telefonen kan ligge afgørende spor omkring, hvem der kunne have myrdet manden.

Det skriver Fusion.net, som har talt med professoren fra Michigan State University ved navn Anil Jain, som bistår politiet med denne biometriske tilgang til efterforskningen.

Da efterforskningen stadig pågår, er både politiet og hjælperne fra universitet dog ikke meget for at være konkrete i sagen, oplyser Fusion.net.

Mangler menneskelig hud

Eftersom fingeraftrykslæsere på dagens smartphones ikke umiddelbart reagerer på blot et fingeraftryk, men er afhængige af små elektriske kredsløb, som ens egne fingre med menneskelig hud frembringer, er metoden langt fra skudsikker.

Derfor eksperimenterer de biometriske specialister fra universitetet med et tyndt lag af metalliske partikler smurt ud på de 3D-printede fingermodeller for at få dem til at opføre sig menneskelige fingre, som en smartphone-fingeraftrykslæser herefter vil kunne reagere på.

Indtil videre forsøger universitetsfolkene sig med alle ofrets 10 3D-printede fingermodeller.

Når universitetet er klar med sine fingermodeller, vil de blive overdraget til politiet, som så kan afprøve fingermodellerne på fingeraftrykslæseren på mordofrets telefon.

Hvad gør dansk politi?

Hvis metoden virker, er det derfor ikke usandsynligt, at politiet fremover vil kunne åbne låste smartphones med fingeraftryklslæsere, såfremt ordensmagten ligger inde med et fingeraftryk fra et offer.

Computerworld har derfor spurgt det danske rigspoliti, om der også her kan komme på tale at benytte 3D-printede fingermodeller til at tilgå låste smartphones. 

Lovens lange arm ønsker dog ikke at gå i detaljer om, hvorvidt fingeraftryk kan benyttes på denne måde på vores breddegrader. 

I stedet lyder det, at kryptering af smartphones er en fælles udfordring for politienheder alle steder i verden, og der derfor foregår en vis grad af international vidensdeling på området. 

Læs også: 
Ny lov på vej i Rusland: Efterretningstjenesten skal have bagdøre til alle chat-apps

Bagdøre på vej i din iPhone? Så alvorlige kan konsekvenserne blive for dig og dit computer-udstyr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere