Artikel top billede

IT-Universitetet jubler: Rekordmange unge danskere vil være softwareudviklere

På IT-Universitetet topper softwareudvikling ansøgerlisten, mens en anden disciplin oplever tilbagegang i antallet af studerende.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle om ansøgertallene for nye studerende på DIKU i København.

Her var der virkelig fremgang at spore.

Den historie kan du læse her: Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Men det er ikke kun Københavns Universitet, der ser antallet af it-studerende vokse.

"På IT-Universitetet noterer vi samme positive udvikling med en stor stigning i antallet af ansøgninger til bacheloruddannelsen i softwareudvikling," skriver Vibeke Arildsen, der er kommunikationsmedarbejder på ITU i en mail til Computerworld.

Den største popularitet kan ses på linjen for softwareudvikling, der har fået en fremgang på 36 procent i forhold til sidste år.

"Vi ser tydeligt, at endnu flere gerne vil læse softwareudvikling, som i forvejen er ITU's største bacheloruddannelse. Vi har i år øget kapaciteten takket være en engangsinvestering fra universitetets bestyrelse, så vi er meget tilfredse med, at søgningen er vokset tilsvarende", siger rektor Mads Tofte.

Men også Global Business Informatics oplever solide tal. Her har 23 procent flere søgt ind. Værre ser det ud for Digitale Medier og Design.

Her oplever ITU en tilbagegang på 12 procent i forhold til sidste år.

Samlet set bliver der optaget 1.165 elever på de tre uddannelseslinjer, hvilket betyder, at det totale antal ansøgninger til ITU's tre bacheloruddannelser slår rekord.

"Vi har i år modtaget 46 procent flere førsteprioritetsansøgninger til denne uddannelse end sidste år," oplyser Vibeke Arildsen.

Læs også:
Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Danske software-udviklere er vildt eftertragtede - men lønniveauet er faldet

Stormløb mod it-uddannelser: Nu vil de unge kode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.