Artikel top billede

(Foto: S.Jastrzebski)

IT-Universitetet jubler: Rekordmange unge danskere vil være softwareudviklere

På IT-Universitetet topper softwareudvikling ansøgerlisten, mens en anden disciplin oplever tilbagegang i antallet af studerende.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle om ansøgertallene for nye studerende på DIKU i København.

Her var der virkelig fremgang at spore.

Den historie kan du læse her: Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Men det er ikke kun Københavns Universitet, der ser antallet af it-studerende vokse.

"På IT-Universitetet noterer vi samme positive udvikling med en stor stigning i antallet af ansøgninger til bacheloruddannelsen i softwareudvikling," skriver Vibeke Arildsen, der er kommunikationsmedarbejder på ITU i en mail til Computerworld.

Den største popularitet kan ses på linjen for softwareudvikling, der har fået en fremgang på 36 procent i forhold til sidste år.

"Vi ser tydeligt, at endnu flere gerne vil læse softwareudvikling, som i forvejen er ITU's største bacheloruddannelse. Vi har i år øget kapaciteten takket være en engangsinvestering fra universitetets bestyrelse, så vi er meget tilfredse med, at søgningen er vokset tilsvarende", siger rektor Mads Tofte.

Men også Global Business Informatics oplever solide tal. Her har 23 procent flere søgt ind. Værre ser det ud for Digitale Medier og Design.

Her oplever ITU en tilbagegang på 12 procent i forhold til sidste år.

Samlet set bliver der optaget 1.165 elever på de tre uddannelseslinjer, hvilket betyder, at det totale antal ansøgninger til ITU's tre bacheloruddannelser slår rekord.

"Vi har i år modtaget 46 procent flere førsteprioritetsansøgninger til denne uddannelse end sidste år," oplyser Vibeke Arildsen.

Læs også:
Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Danske software-udviklere er vildt eftertragtede - men lønniveauet er faldet

Stormløb mod it-uddannelser: Nu vil de unge kode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere