Artikel top billede

(Foto: S.Jastrzebski)

IT-Universitetet jubler: Rekordmange unge danskere vil være softwareudviklere

På IT-Universitetet topper softwareudvikling ansøgerlisten, mens en anden disciplin oplever tilbagegang i antallet af studerende.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle om ansøgertallene for nye studerende på DIKU i København.

Her var der virkelig fremgang at spore.

Den historie kan du læse her: Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Men det er ikke kun Københavns Universitet, der ser antallet af it-studerende vokse.

"På IT-Universitetet noterer vi samme positive udvikling med en stor stigning i antallet af ansøgninger til bacheloruddannelsen i softwareudvikling," skriver Vibeke Arildsen, der er kommunikationsmedarbejder på ITU i en mail til Computerworld.

Den største popularitet kan ses på linjen for softwareudvikling, der har fået en fremgang på 36 procent i forhold til sidste år.

"Vi ser tydeligt, at endnu flere gerne vil læse softwareudvikling, som i forvejen er ITU's største bacheloruddannelse. Vi har i år øget kapaciteten takket være en engangsinvestering fra universitetets bestyrelse, så vi er meget tilfredse med, at søgningen er vokset tilsvarende", siger rektor Mads Tofte.

Men også Global Business Informatics oplever solide tal. Her har 23 procent flere søgt ind. Værre ser det ud for Digitale Medier og Design.

Her oplever ITU en tilbagegang på 12 procent i forhold til sidste år.

Samlet set bliver der optaget 1.165 elever på de tre uddannelseslinjer, hvilket betyder, at det totale antal ansøgninger til ITU's tre bacheloruddannelser slår rekord.

"Vi har i år modtaget 46 procent flere førsteprioritetsansøgninger til denne uddannelse end sidste år," oplyser Vibeke Arildsen.

Læs også:
Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Danske software-udviklere er vildt eftertragtede - men lønniveauet er faldet

Stormløb mod it-uddannelser: Nu vil de unge kode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere