Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-gigant betaler 132 millioner kroner i erstatning til kvinder for køns-diskrimination

Den amerikanske chip-kømpe Qualcomm lægger 132 millioner kroner på bordet for at lukke sag om, at selskabets kvindelige ansatte har fået mindre i løn end de mandlige, som desuden har haft nemmere ved at blive forfremmet.

Den amerikanske chip-kæmpe Qualcomm betaler 132 millioner kroner i erstatning til 3.290 tidligere og nuværende kvindelige ansatte.

Det sker i et forlig, der lukker det masse-søgsmål, som de kvindelige medarbejdere havde anlagt mod selskabet med beskyldninger om køns-diskrimination.

Søgsmålet er blevet anlagt af syv kvinder, hvoraf blot en enkelt stadig arbejder i Qualcomm.

I sagen har de kvindelige medarbejdere anført, at de har fået mindre i løn end mandlige medarbejdere i samme funktioner, ligesom de mener, at de mandlige medarbejdere har haft langt nemmere ved at blive forfremmet end dem selv.

De 3.290 kvinder, der har sagsøgt selskabet, har alle haft deres daglige gang i selskabets amerikanske faciliteter under fællesbetegnelsen STEM (science, technology, engineering, math).

15 procent af lederne er kvinder

Ifølge søgsmålet har de haft langt sværere ved at blive forfremmet end deres mandlige STEM-kolleger.

De mener de underbygges med, at blot 15 procent af lederne i afdelingen er kvinder.

Ifølge kvinderne skyldes det, at Qualcomms forfremmelses-politik er lagt an på anbefalinger, hvor lederne - hvoraf de fleste altså er mænd - selv skal pege på de underordnede, som de ønsker forfremmet.

"Der findes ikke et system, hvor en ansat kan pege på sig selv til en forfremmelse. Et overvældende flertal af ledere, der kan forfremme ansatte, er mænd," hedder det i søgsmålet.

Qualcomm meddeler i forbindelse med forliget, at selskabet går op i at behandle dets ansatte 'retfærdigt og lige."

"Selv om vi har meget stærke modargumenter mod beskyldningerne, har vi valgt at fokusere på fortsat at indføre meningsfulde forbedringer i vores interne programmer og processer mod en ligeværdig arbejdsstyrke," lyder det fra selskabets øverste pr-chef, vice president Christine Trimble.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere