Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-gigant betaler 132 millioner kroner i erstatning til kvinder for køns-diskrimination

Den amerikanske chip-kømpe Qualcomm lægger 132 millioner kroner på bordet for at lukke sag om, at selskabets kvindelige ansatte har fået mindre i løn end de mandlige, som desuden har haft nemmere ved at blive forfremmet.

Den amerikanske chip-kæmpe Qualcomm betaler 132 millioner kroner i erstatning til 3.290 tidligere og nuværende kvindelige ansatte.

Det sker i et forlig, der lukker det masse-søgsmål, som de kvindelige medarbejdere havde anlagt mod selskabet med beskyldninger om køns-diskrimination.

Søgsmålet er blevet anlagt af syv kvinder, hvoraf blot en enkelt stadig arbejder i Qualcomm.

I sagen har de kvindelige medarbejdere anført, at de har fået mindre i løn end mandlige medarbejdere i samme funktioner, ligesom de mener, at de mandlige medarbejdere har haft langt nemmere ved at blive forfremmet end dem selv.

De 3.290 kvinder, der har sagsøgt selskabet, har alle haft deres daglige gang i selskabets amerikanske faciliteter under fællesbetegnelsen STEM (science, technology, engineering, math).

15 procent af lederne er kvinder

Ifølge søgsmålet har de haft langt sværere ved at blive forfremmet end deres mandlige STEM-kolleger.

De mener de underbygges med, at blot 15 procent af lederne i afdelingen er kvinder.

Ifølge kvinderne skyldes det, at Qualcomms forfremmelses-politik er lagt an på anbefalinger, hvor lederne - hvoraf de fleste altså er mænd - selv skal pege på de underordnede, som de ønsker forfremmet.

"Der findes ikke et system, hvor en ansat kan pege på sig selv til en forfremmelse. Et overvældende flertal af ledere, der kan forfremme ansatte, er mænd," hedder det i søgsmålet.

Qualcomm meddeler i forbindelse med forliget, at selskabet går op i at behandle dets ansatte 'retfærdigt og lige."

"Selv om vi har meget stærke modargumenter mod beskyldningerne, har vi valgt at fokusere på fortsat at indføre meningsfulde forbedringer i vores interne programmer og processer mod en ligeværdig arbejdsstyrke," lyder det fra selskabets øverste pr-chef, vice president Christine Trimble.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere