Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-gigant betaler 132 millioner kroner i erstatning til kvinder for køns-diskrimination

Den amerikanske chip-kømpe Qualcomm lægger 132 millioner kroner på bordet for at lukke sag om, at selskabets kvindelige ansatte har fået mindre i løn end de mandlige, som desuden har haft nemmere ved at blive forfremmet.

Den amerikanske chip-kæmpe Qualcomm betaler 132 millioner kroner i erstatning til 3.290 tidligere og nuværende kvindelige ansatte.

Det sker i et forlig, der lukker det masse-søgsmål, som de kvindelige medarbejdere havde anlagt mod selskabet med beskyldninger om køns-diskrimination.

Søgsmålet er blevet anlagt af syv kvinder, hvoraf blot en enkelt stadig arbejder i Qualcomm.

I sagen har de kvindelige medarbejdere anført, at de har fået mindre i løn end mandlige medarbejdere i samme funktioner, ligesom de mener, at de mandlige medarbejdere har haft langt nemmere ved at blive forfremmet end dem selv.

De 3.290 kvinder, der har sagsøgt selskabet, har alle haft deres daglige gang i selskabets amerikanske faciliteter under fællesbetegnelsen STEM (science, technology, engineering, math).

15 procent af lederne er kvinder

Ifølge søgsmålet har de haft langt sværere ved at blive forfremmet end deres mandlige STEM-kolleger.

De mener de underbygges med, at blot 15 procent af lederne i afdelingen er kvinder.

Ifølge kvinderne skyldes det, at Qualcomms forfremmelses-politik er lagt an på anbefalinger, hvor lederne - hvoraf de fleste altså er mænd - selv skal pege på de underordnede, som de ønsker forfremmet.

"Der findes ikke et system, hvor en ansat kan pege på sig selv til en forfremmelse. Et overvældende flertal af ledere, der kan forfremme ansatte, er mænd," hedder det i søgsmålet.

Qualcomm meddeler i forbindelse med forliget, at selskabet går op i at behandle dets ansatte 'retfærdigt og lige."

"Selv om vi har meget stærke modargumenter mod beskyldningerne, har vi valgt at fokusere på fortsat at indføre meningsfulde forbedringer i vores interne programmer og processer mod en ligeværdig arbejdsstyrke," lyder det fra selskabets øverste pr-chef, vice president Christine Trimble.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere