Artikel top billede

It-gigant betaler 132 millioner kroner i erstatning til kvinder for køns-diskrimination

Den amerikanske chip-kømpe Qualcomm lægger 132 millioner kroner på bordet for at lukke sag om, at selskabets kvindelige ansatte har fået mindre i løn end de mandlige, som desuden har haft nemmere ved at blive forfremmet.

Den amerikanske chip-kæmpe Qualcomm betaler 132 millioner kroner i erstatning til 3.290 tidligere og nuværende kvindelige ansatte.

Det sker i et forlig, der lukker det masse-søgsmål, som de kvindelige medarbejdere havde anlagt mod selskabet med beskyldninger om køns-diskrimination.

Søgsmålet er blevet anlagt af syv kvinder, hvoraf blot en enkelt stadig arbejder i Qualcomm.

I sagen har de kvindelige medarbejdere anført, at de har fået mindre i løn end mandlige medarbejdere i samme funktioner, ligesom de mener, at de mandlige medarbejdere har haft langt nemmere ved at blive forfremmet end dem selv.

De 3.290 kvinder, der har sagsøgt selskabet, har alle haft deres daglige gang i selskabets amerikanske faciliteter under fællesbetegnelsen STEM (science, technology, engineering, math).

15 procent af lederne er kvinder

Ifølge søgsmålet har de haft langt sværere ved at blive forfremmet end deres mandlige STEM-kolleger.

De mener de underbygges med, at blot 15 procent af lederne i afdelingen er kvinder.

Ifølge kvinderne skyldes det, at Qualcomms forfremmelses-politik er lagt an på anbefalinger, hvor lederne - hvoraf de fleste altså er mænd - selv skal pege på de underordnede, som de ønsker forfremmet.

"Der findes ikke et system, hvor en ansat kan pege på sig selv til en forfremmelse. Et overvældende flertal af ledere, der kan forfremme ansatte, er mænd," hedder det i søgsmålet.

Qualcomm meddeler i forbindelse med forliget, at selskabet går op i at behandle dets ansatte 'retfærdigt og lige."

"Selv om vi har meget stærke modargumenter mod beskyldningerne, har vi valgt at fokusere på fortsat at indføre meningsfulde forbedringer i vores interne programmer og processer mod en ligeværdig arbejdsstyrke," lyder det fra selskabets øverste pr-chef, vice president Christine Trimble.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere