Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ericsson-topchef blev fyret fra det kriseramte selskab: Nu scorer han kassen

Den fyrede topchef i kriseramte Ericsson behøver ikke skynde sig at finde et nyt job - han får nemlig en kæmpe millionbonus med som et gyldent håndtryk på vej ud ad døren.

Ericsson-topchefen Hans Vestberg, der tidligere på ugen blev sat på porten i det kriseramte selskab, står til at indkassere et gyldent håndtryk i den helt tunge klasse på vej ud ad døren.

Hans Vestberg, der har været CEO i Ericsson siden januar 2010 og samlet har været i Ericsson i 28 år, bliver fyret, mens Ericsson er i fuld gang med at gennemføre milliardbesparelser på grund af den pressede situation, netværktsgiganten befinder sig i.

Hans Vestberg bliver dog alligevel sendt videre fra Ericsson med en pose penge, der ikke bliver helt let at bære på.

Vores kolleger fra Computerworld Norge skriver, at Hans Vestberg får 28 millioner svenske kroner med som slutpakke fra Ericsson, omkring 22 millioner danske, svarende til to årslønninger.

Læs også:Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

Hans Vestberg træder tilbage som CEO med omgående virkning, meddelte Ericsson mandag.

I stedet træder Jan Frykhammar til som konstitueret CEO, indtil den endelige afløser er fundet.

Samtidig er Carl Mellander udnævnt til ny finansdirektør, og der er da også et markant behov for, at kriseramte Ericsson får bedre styr på økonomien.

Ericsson har igennem længere tid sparet og fyret for milliarder. Den seneste spareplan fra 2014 indebar, at der skulle spares omkring 7,2 milliarder danske kroner over et par år.

Men det går ikke hurtigt nok med at trimme selskabet, og derfor lægger Ericsson nu an til nye omfattende indgreb, lød det i april. Læs mere om det her.

Får ros trods fyringen

Hans Vestberg har dog været med så længe i Ericsson, at han både har en aktie i selskabets opture og nedture.

Han får da også pæne ord med på vejen trods fyringen.

Bestyrelsesformand Leif Johansson udtaler, at Hans Vestberg i syv år har "ført virksomheden gennem en signifikant transformation i industrien og i selskabet," og at han har været en "inspiration for medarbejderne og lederne på tværs af Ericsson."

"Men i den nuværende miljø, og mens virksomheden sætter fart på udførelsen af strategien, har bestyrelsen besluttet, at det er tid til, at en ny leder skal drive den næste fase i udviklingen af Ericsson."

Ericsson har i dag omkring 115.000 ansatte fordelt på 180 lande. I det seneste årsregnskab var omsætningen på omkring 192 milliarder danske kroner. I 2012 var der næsten 128.000 ansatte i selskabet.

Læs også:

Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder

Tele-nedsmeltning i Sverige: Så mange mister jobbet hos Sony Mobile og Ericsson

Ny administrerende direktør i Ericsson Danmark
IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

DevOps softwareudviklere til PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere