Artikel top billede

Salg af (hybrid)hardware er en af Redmond-firmaets veje til et plus på regnskabets bundlinje i fremtiden.

Microsoft er på vej tilbage efter mistede Windows-indtægter

Microsofts licensindtægter fra Windows er styrtdykket, men nu ser it-kæmpen ud til at have fundet nye indtægtskilder, der igen kan fylde kontanter på bundlinjen.

De nyeste regnskabstal fra Microsofts 2016-udgave viser både en nedgang i indtægter og i bruttoresultatet for årets andet kvartal.

Indtægterne landede på 140 milliarder kroner, og resultatet blev på 85 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på henholdsvis 7,1 og 14,1 procentpoint i forhold til den samme periode sidste år.

Men Windows-forretningen viser tegn på bedring, og det samme gør produktionen af pc-udstyr, der høster fremgang på forretningssiden og blandt premium-forbrugere, skriver Computerworlds internationale nyhedscenter, IDG News.

Microsoft så faktisk en stor reel forbedring på 250 procentpoint i driftsresultatet for andet kvartal.

Tallet 'snyder' dog lidt, skriver IDG News, der fortæller, at regnskabet for 2015 omfattede en solid nedskrivning i forbindelse med Nokia.

Tager man Nokia ud af ligningen, står Microsoft derfor tilbage med det laveste driftsresultat for et kvartal i fire år.

Det forklares først og fremmest med investeringer, øget markedsføring og udvikling. Udgifter, der har været nødvendige for at holde konkurrenterne i skak og vinde markedsandele i skyen.

Hybrid er hipt

It-analytiker Jack Narcotta fra analysehuset Technology Business Research siger til IDG News, at valutakursen også har en indflydelse på det lavere resultat.

Han peger dog også på, at niveauet for salg og indtjening stadig viser et firma, der formår at skabe gode profitmarginer på et hårdt marked med stor konkurrence.

"Microsoft ser ud til at have gjort op med effekterne af nedgangen i Windows-licenserne, der har præget regnskabet i de sidste par år," siger han.

Ifølge analytikeren er Windows 10 blevet modnet, og det er nu klar til at blive solgt i forbindelse med nye maskiner.

Ud over det vurderer han, at der er plads til et bredere udvalg af (hybrid)notebooks, der kan tiltrække sig opmærksomhed fra både virksomheder og almindelige forbrugere.

"Mens det globale pc-marked er svagt, så findes der lommer af muligheder af disse hardware-produkter til både forbrugere og virksomheder," siger Jack Narcotta.

Producenterne er så småt begyndt at tjene penge på disse enheder og derved imødegå den kommende efterspørgsel på (hybrid)bærbare computere til erhvervslivet og forbrugere, der gerne vil betale lidt ekstra.

Microsoft er på rette vej

Teknologi Business Research vurderer på den baggrund, at årets regnskab er det første lille skridt i et opsving for Microsoft.

Firmaet bevæger sig i den rigtige retning, men det skal bruge lidt mere tid end planlagt til at nå målet.

Det ses eksempelvis i Microsofts ambition om at nå en milliard Windows 10-brugere inden 2018, der er blevet hældt ud med badevandet, vurderer Jack Narcotta

Firmaet har da også erkendt, at det mål ikke bliver opfyldt og forklarer det blandt andet med et svagt salg af Windows-baserede telefoner. Men et reduceret pc-salg bærer nok også en del af skylden.

Microsoft få i de næste regnskaber også lidt igen på licens-kontoen.

Hidtil har Windows 10 som bekendt været gratis, men den ordning stopper nu og afløses af en abonnementsordning med en månedlig betaling for koden.

Læs også:
Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Apple og Microsoft kommer med regnskab: Den ene tjener milliarder - den anden mister dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere