Salg af (hybrid)hardware er en af Redmond-firmaets veje til et plus på regnskabets bundlinje i fremtiden.

Microsoft er på vej tilbage efter mistede Windows-indtægter

Microsofts licensindtægter fra Windows er styrtdykket, men nu ser it-kæmpen ud til at have fundet nye indtægtskilder, der igen kan fylde kontanter på bundlinjen.

De nyeste regnskabstal fra Microsofts 2016-udgave viser både en nedgang i indtægter og i bruttoresultatet for årets andet kvartal.

Indtægterne landede på 140 milliarder kroner, og resultatet blev på 85 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på henholdsvis 7,1 og 14,1 procentpoint i forhold til den samme periode sidste år.

Men Windows-forretningen viser tegn på bedring, og det samme gør produktionen af pc-udstyr, der høster fremgang på forretningssiden og blandt premium-forbrugere, skriver Computerworlds internationale nyhedscenter, IDG News.

Microsoft så faktisk en stor reel forbedring på 250 procentpoint i driftsresultatet for andet kvartal.

Tallet 'snyder' dog lidt, skriver IDG News, der fortæller, at regnskabet for 2015 omfattede en solid nedskrivning i forbindelse med Nokia.

Tager man Nokia ud af ligningen, står Microsoft derfor tilbage med det laveste driftsresultat for et kvartal i fire år.

Det forklares først og fremmest med investeringer, øget markedsføring og udvikling. Udgifter, der har været nødvendige for at holde konkurrenterne i skak og vinde markedsandele i skyen.

Hybrid er hipt
It-analytiker Jack Narcotta fra analysehuset Technology Business Research siger til IDG News, at valutakursen også har en indflydelse på det lavere resultat.

Han peger dog også på, at niveauet for salg og indtjening stadig viser et firma, der formår at skabe gode profitmarginer på et hårdt marked med stor konkurrence.

"Microsoft ser ud til at have gjort op med effekterne af nedgangen i Windows-licenserne, der har præget regnskabet i de sidste par år," siger han.

Ifølge analytikeren er Windows 10 blevet modnet, og det er nu klar til at blive solgt i forbindelse med nye maskiner.

Ud over det vurderer han, at der er plads til et bredere udvalg af (hybrid)notebooks, der kan tiltrække sig opmærksomhed fra både virksomheder og almindelige forbrugere.

"Mens det globale pc-marked er svagt, så findes der lommer af muligheder af disse hardware-produkter til både forbrugere og virksomheder," siger Jack Narcotta.

Producenterne er så småt begyndt at tjene penge på disse enheder og derved imødegå den kommende efterspørgsel på (hybrid)bærbare computere til erhvervslivet og forbrugere, der gerne vil betale lidt ekstra.

Microsoft er på rette vej
Teknologi Business Research vurderer på den baggrund, at årets regnskab er det første lille skridt i et opsving for Microsoft.

Firmaet bevæger sig i den rigtige retning, men det skal bruge lidt mere tid end planlagt til at nå målet.

Det ses eksempelvis i Microsofts ambition om at nå en milliard Windows 10-brugere inden 2018, der er blevet hældt ud med badevandet, vurderer Jack Narcotta

Firmaet har da også erkendt, at det mål ikke bliver opfyldt og forklarer det blandt andet med et svagt salg af Windows-baserede telefoner. Men et reduceret pc-salg bærer nok også en del af skylden.

Microsoft få i de næste regnskaber også lidt igen på licens-kontoen.

Hidtil har Windows 10 som bekendt været gratis, men den ordning stopper nu og afløses af en abonnementsordning med en månedlig betaling for koden.

Læs også:
Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Apple og Microsoft kommer med regnskab: Den ene tjener milliarder - den anden mister dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.