Salg af (hybrid)hardware er en af Redmond-firmaets veje til et plus på regnskabets bundlinje i fremtiden.

Microsoft er på vej tilbage efter mistede Windows-indtægter

Microsofts licensindtægter fra Windows er styrtdykket, men nu ser it-kæmpen ud til at have fundet nye indtægtskilder, der igen kan fylde kontanter på bundlinjen.

De nyeste regnskabstal fra Microsofts 2016-udgave viser både en nedgang i indtægter og i bruttoresultatet for årets andet kvartal.

Indtægterne landede på 140 milliarder kroner, og resultatet blev på 85 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på henholdsvis 7,1 og 14,1 procentpoint i forhold til den samme periode sidste år.

Men Windows-forretningen viser tegn på bedring, og det samme gør produktionen af pc-udstyr, der høster fremgang på forretningssiden og blandt premium-forbrugere, skriver Computerworlds internationale nyhedscenter, IDG News.

Microsoft så faktisk en stor reel forbedring på 250 procentpoint i driftsresultatet for andet kvartal.

Tallet 'snyder' dog lidt, skriver IDG News, der fortæller, at regnskabet for 2015 omfattede en solid nedskrivning i forbindelse med Nokia.

Tager man Nokia ud af ligningen, står Microsoft derfor tilbage med det laveste driftsresultat for et kvartal i fire år.

Det forklares først og fremmest med investeringer, øget markedsføring og udvikling. Udgifter, der har været nødvendige for at holde konkurrenterne i skak og vinde markedsandele i skyen.

Hybrid er hipt
It-analytiker Jack Narcotta fra analysehuset Technology Business Research siger til IDG News, at valutakursen også har en indflydelse på det lavere resultat.

Han peger dog også på, at niveauet for salg og indtjening stadig viser et firma, der formår at skabe gode profitmarginer på et hårdt marked med stor konkurrence.

"Microsoft ser ud til at have gjort op med effekterne af nedgangen i Windows-licenserne, der har præget regnskabet i de sidste par år," siger han.

Ifølge analytikeren er Windows 10 blevet modnet, og det er nu klar til at blive solgt i forbindelse med nye maskiner.

Ud over det vurderer han, at der er plads til et bredere udvalg af (hybrid)notebooks, der kan tiltrække sig opmærksomhed fra både virksomheder og almindelige forbrugere.

"Mens det globale pc-marked er svagt, så findes der lommer af muligheder af disse hardware-produkter til både forbrugere og virksomheder," siger Jack Narcotta.

Producenterne er så småt begyndt at tjene penge på disse enheder og derved imødegå den kommende efterspørgsel på (hybrid)bærbare computere til erhvervslivet og forbrugere, der gerne vil betale lidt ekstra.

Microsoft er på rette vej
Teknologi Business Research vurderer på den baggrund, at årets regnskab er det første lille skridt i et opsving for Microsoft.

Firmaet bevæger sig i den rigtige retning, men det skal bruge lidt mere tid end planlagt til at nå målet.

Det ses eksempelvis i Microsofts ambition om at nå en milliard Windows 10-brugere inden 2018, der er blevet hældt ud med badevandet, vurderer Jack Narcotta

Firmaet har da også erkendt, at det mål ikke bliver opfyldt og forklarer det blandt andet med et svagt salg af Windows-baserede telefoner. Men et reduceret pc-salg bærer nok også en del af skylden.

Microsoft få i de næste regnskaber også lidt igen på licens-kontoen.

Hidtil har Windows 10 som bekendt været gratis, men den ordning stopper nu og afløses af en abonnementsordning med en månedlig betaling for koden.

Læs også:
Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Apple og Microsoft kommer med regnskab: Den ene tjener milliarder - den anden mister dem


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.