Artikel top billede

Salg af (hybrid)hardware er en af Redmond-firmaets veje til et plus på regnskabets bundlinje i fremtiden.

Microsoft er på vej tilbage efter mistede Windows-indtægter

Microsofts licensindtægter fra Windows er styrtdykket, men nu ser it-kæmpen ud til at have fundet nye indtægtskilder, der igen kan fylde kontanter på bundlinjen.

De nyeste regnskabstal fra Microsofts 2016-udgave viser både en nedgang i indtægter og i bruttoresultatet for årets andet kvartal.

Indtægterne landede på 140 milliarder kroner, og resultatet blev på 85 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på henholdsvis 7,1 og 14,1 procentpoint i forhold til den samme periode sidste år.

Men Windows-forretningen viser tegn på bedring, og det samme gør produktionen af pc-udstyr, der høster fremgang på forretningssiden og blandt premium-forbrugere, skriver Computerworlds internationale nyhedscenter, IDG News.

Microsoft så faktisk en stor reel forbedring på 250 procentpoint i driftsresultatet for andet kvartal.

Tallet 'snyder' dog lidt, skriver IDG News, der fortæller, at regnskabet for 2015 omfattede en solid nedskrivning i forbindelse med Nokia.

Tager man Nokia ud af ligningen, står Microsoft derfor tilbage med det laveste driftsresultat for et kvartal i fire år.

Det forklares først og fremmest med investeringer, øget markedsføring og udvikling. Udgifter, der har været nødvendige for at holde konkurrenterne i skak og vinde markedsandele i skyen.

Hybrid er hipt

It-analytiker Jack Narcotta fra analysehuset Technology Business Research siger til IDG News, at valutakursen også har en indflydelse på det lavere resultat.

Han peger dog også på, at niveauet for salg og indtjening stadig viser et firma, der formår at skabe gode profitmarginer på et hårdt marked med stor konkurrence.

"Microsoft ser ud til at have gjort op med effekterne af nedgangen i Windows-licenserne, der har præget regnskabet i de sidste par år," siger han.

Ifølge analytikeren er Windows 10 blevet modnet, og det er nu klar til at blive solgt i forbindelse med nye maskiner.

Ud over det vurderer han, at der er plads til et bredere udvalg af (hybrid)notebooks, der kan tiltrække sig opmærksomhed fra både virksomheder og almindelige forbrugere.

"Mens det globale pc-marked er svagt, så findes der lommer af muligheder af disse hardware-produkter til både forbrugere og virksomheder," siger Jack Narcotta.

Producenterne er så småt begyndt at tjene penge på disse enheder og derved imødegå den kommende efterspørgsel på (hybrid)bærbare computere til erhvervslivet og forbrugere, der gerne vil betale lidt ekstra.

Microsoft er på rette vej

Teknologi Business Research vurderer på den baggrund, at årets regnskab er det første lille skridt i et opsving for Microsoft.

Firmaet bevæger sig i den rigtige retning, men det skal bruge lidt mere tid end planlagt til at nå målet.

Det ses eksempelvis i Microsofts ambition om at nå en milliard Windows 10-brugere inden 2018, der er blevet hældt ud med badevandet, vurderer Jack Narcotta

Firmaet har da også erkendt, at det mål ikke bliver opfyldt og forklarer det blandt andet med et svagt salg af Windows-baserede telefoner. Men et reduceret pc-salg bærer nok også en del af skylden.

Microsoft få i de næste regnskaber også lidt igen på licens-kontoen.

Hidtil har Windows 10 som bekendt været gratis, men den ordning stopper nu og afløses af en abonnementsordning med en månedlig betaling for koden.

Læs også:
Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10

Apple og Microsoft kommer med regnskab: Den ene tjener milliarder - den anden mister dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere