Artikel top billede

Efter stort milliardtab: Nu opgiver Uber at erobre det kinesiske marked

Uber er på vej til at opgive det kinesiske marked efter en lang og blodig kamp mod en kinesisk konkurrent.

Uber er i gang med at sælge sit kinesiske datterselskab til den førende samkørselstjeneste i Kina, Didi Chuxing.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Konsekvensen af handlen bliver, at Uber helt trækker sig ud af det kinesiske marked mod til gengæld at få en betydelig ejerandel i Didi Chuxing, der efter handlen vurderes til at være 35 milliarder dollar værd. Det svarer til 235 milliarder danske kroner.

Opkøbet vil sætte en stopper for de to selskabers hårde kamp om det kinesiske marked, som Uber gennem længere tid har kæmpet en hård kamp for at vriste ud af hænderne på Didi Chuxing.

Har tabt milliarder i Kina

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg har Uber tabt mere end to milliarder dollar, knap 13 millarder danske kroner, på sit kinesiske eventyr.

Dermed står det kinesiske marked ifølge Bloomberg i kontrast  til de vestlige markeder, hvor Uber angiveligt langt om længe er begyndt at tjene penge.

Derfor har flere af Ubers investorer angiveligt også gennem længere tid presset på for, at virksomheden skal opgive den tabsgivende forretning i Kina.

Bloomberg er kommet i besiddelse af et internt blogindlæg, som Ubers stifter og administrerende direktør, Travis Kalanick, har skrevet til virksomhedens medarbejdere.

Her skriver han, at både Uber og Didi Chuxing stadigvæk taber penge på det kinesiske marked, selv om begge virksomheder gennem de seneste år har investeret milliarder af dollar i markedet.

"Vi bliver nødt til at levere overskud, hvis vi ønsker at skabe en levedygtig forretning i Kina, der på bedste vis tjener de kinesiske kunders, chaufførers og byers interesser," lyder hans begrundelse for handlen.

Netop blevet lovligt

Handlen kommer blot en uge efter, at den kinesiske regering har vedtaget en lov, der slår fast at kørselstjenester som Uber og Didi Chuxing er fuldt lovlige i Kina.

Ifølge Wall Street Journal vil Uber nu blive den største enkeltstående investor i Didi Chuxing. Herudover er Apple samt de kinesiske internetgiganter Alibaba og Tencent også store investorer i Didi Chuxing.

Læs også:
Store samkørsels-tjenester fusionerer: Vil forsøge at ramme Uber i hele Europa 

Ekspert i deleøkonomi om Uber-dom: Det er super ærgerligt for Danmark

Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi? Her er syv centrale spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere