Artikel top billede

Efter stort milliardtab: Nu opgiver Uber at erobre det kinesiske marked

Uber er på vej til at opgive det kinesiske marked efter en lang og blodig kamp mod en kinesisk konkurrent.

Uber er i gang med at sælge sit kinesiske datterselskab til den førende samkørselstjeneste i Kina, Didi Chuxing.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Konsekvensen af handlen bliver, at Uber helt trækker sig ud af det kinesiske marked mod til gengæld at få en betydelig ejerandel i Didi Chuxing, der efter handlen vurderes til at være 35 milliarder dollar værd. Det svarer til 235 milliarder danske kroner.

Opkøbet vil sætte en stopper for de to selskabers hårde kamp om det kinesiske marked, som Uber gennem længere tid har kæmpet en hård kamp for at vriste ud af hænderne på Didi Chuxing.

Har tabt milliarder i Kina

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg har Uber tabt mere end to milliarder dollar, knap 13 millarder danske kroner, på sit kinesiske eventyr.

Dermed står det kinesiske marked ifølge Bloomberg i kontrast  til de vestlige markeder, hvor Uber angiveligt langt om længe er begyndt at tjene penge.

Derfor har flere af Ubers investorer angiveligt også gennem længere tid presset på for, at virksomheden skal opgive den tabsgivende forretning i Kina.

Bloomberg er kommet i besiddelse af et internt blogindlæg, som Ubers stifter og administrerende direktør, Travis Kalanick, har skrevet til virksomhedens medarbejdere.

Her skriver han, at både Uber og Didi Chuxing stadigvæk taber penge på det kinesiske marked, selv om begge virksomheder gennem de seneste år har investeret milliarder af dollar i markedet.

"Vi bliver nødt til at levere overskud, hvis vi ønsker at skabe en levedygtig forretning i Kina, der på bedste vis tjener de kinesiske kunders, chaufførers og byers interesser," lyder hans begrundelse for handlen.

Netop blevet lovligt

Handlen kommer blot en uge efter, at den kinesiske regering har vedtaget en lov, der slår fast at kørselstjenester som Uber og Didi Chuxing er fuldt lovlige i Kina.

Ifølge Wall Street Journal vil Uber nu blive den største enkeltstående investor i Didi Chuxing. Herudover er Apple samt de kinesiske internetgiganter Alibaba og Tencent også store investorer i Didi Chuxing.

Læs også:
Store samkørsels-tjenester fusionerer: Vil forsøge at ramme Uber i hele Europa 

Ekspert i deleøkonomi om Uber-dom: Det er super ærgerligt for Danmark

Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi? Her er syv centrale spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere