Artikel top billede

Efter stort milliardtab: Nu opgiver Uber at erobre det kinesiske marked

Uber er på vej til at opgive det kinesiske marked efter en lang og blodig kamp mod en kinesisk konkurrent.

Uber er i gang med at sælge sit kinesiske datterselskab til den førende samkørselstjeneste i Kina, Didi Chuxing.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Konsekvensen af handlen bliver, at Uber helt trækker sig ud af det kinesiske marked mod til gengæld at få en betydelig ejerandel i Didi Chuxing, der efter handlen vurderes til at være 35 milliarder dollar værd. Det svarer til 235 milliarder danske kroner.

Opkøbet vil sætte en stopper for de to selskabers hårde kamp om det kinesiske marked, som Uber gennem længere tid har kæmpet en hård kamp for at vriste ud af hænderne på Didi Chuxing.

Har tabt milliarder i Kina

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg har Uber tabt mere end to milliarder dollar, knap 13 millarder danske kroner, på sit kinesiske eventyr.

Dermed står det kinesiske marked ifølge Bloomberg i kontrast  til de vestlige markeder, hvor Uber angiveligt langt om længe er begyndt at tjene penge.

Derfor har flere af Ubers investorer angiveligt også gennem længere tid presset på for, at virksomheden skal opgive den tabsgivende forretning i Kina.

Bloomberg er kommet i besiddelse af et internt blogindlæg, som Ubers stifter og administrerende direktør, Travis Kalanick, har skrevet til virksomhedens medarbejdere.

Her skriver han, at både Uber og Didi Chuxing stadigvæk taber penge på det kinesiske marked, selv om begge virksomheder gennem de seneste år har investeret milliarder af dollar i markedet.

"Vi bliver nødt til at levere overskud, hvis vi ønsker at skabe en levedygtig forretning i Kina, der på bedste vis tjener de kinesiske kunders, chaufførers og byers interesser," lyder hans begrundelse for handlen.

Netop blevet lovligt

Handlen kommer blot en uge efter, at den kinesiske regering har vedtaget en lov, der slår fast at kørselstjenester som Uber og Didi Chuxing er fuldt lovlige i Kina.

Ifølge Wall Street Journal vil Uber nu blive den største enkeltstående investor i Didi Chuxing. Herudover er Apple samt de kinesiske internetgiganter Alibaba og Tencent også store investorer i Didi Chuxing.

Læs også:
Store samkørsels-tjenester fusionerer: Vil forsøge at ramme Uber i hele Europa 

Ekspert i deleøkonomi om Uber-dom: Det er super ærgerligt for Danmark

Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi? Her er syv centrale spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere