Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skift password nu: Stjålne login-oplysninger til 200 millioner mail-konti sat til salg

En hacker hævder, at han har stjålet login-informationer til 200 millioner mail-konti. Alle brugere opfordres til at skifte password straks.

Alle Yahoo-brugere opfordres til omgående at skifte passwords.

En hacker hævder nemlig, at han har stjålet login-informationer for 200 millioner Yahoo-konti, som han nu er i færd med at sælge på det sorte marked.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste bliver de mange login-data udbudt på den illegale online markedsplads TheRealDeal, der findes på det skjulte internet, darknet.

Prisen er her sat til tre bitcoins - omkring 13.300 kroner.

Har tidligere stjålet fra LinkedIn

Den pågældende hacker kalder sig selv for 'peace_of_mind', og han hævder, at han tidligere med succes har stjålet og solgt login-informationer til LinkedIn- og Tumblr-konti.

Han meddeler, at han er kommet i besiddelse af Yahoo-brugerbasen via en russisk hacker-gruppe, der også har stjålet data fra LinkedIn, Tumblr og MySpace.

Yahoo meddeler, at selskabet er opmærksom på, at databasen er sat til salg. Selskabet ønsker hverken at be- eller afkræfte spørgsmålet om, hvorvidt de stjålne data er de rigtige Yahoo-data.

Ifølge hackeren har tyveriet af login-informationerne 'højst sandsynligt' fundet sted i 2012.

Det passer meget godt med, at Yahoo i 2012 oplyste, at selskabet var blevet ramt af et stort password-tyveri. Dengang meddelte Yahoo dog, at det 'kun' drejede sig om 450.000 konti.

Det kan du læse mere om her: Yahoo ramt af stort password-tyveri.

For tiden er en russisk hacker samtidig meget aktiv. Han kaldes for 'The Collector,' og han sælger for tiden ifølge forskellige sikkerhedsselskaber millioner af mail-login-oplysninger til mail-konti hos Yahoo, Gmail og Hotmail.

'Peace_of_mind' har offentligtgjort eksempler på de oplysninger, som han har udbudt til salg. De inkluderer en mail-adresse samt password, fødselsdato og backup-mailadresse.

Læs også: Danskerne er de dårligste i Europa til password: Sådan får du en sikker adgangskode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere