Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skift password nu: Stjålne login-oplysninger til 200 millioner mail-konti sat til salg

En hacker hævder, at han har stjålet login-informationer til 200 millioner mail-konti. Alle brugere opfordres til at skifte password straks.

Alle Yahoo-brugere opfordres til omgående at skifte passwords.

En hacker hævder nemlig, at han har stjålet login-informationer for 200 millioner Yahoo-konti, som han nu er i færd med at sælge på det sorte marked.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste bliver de mange login-data udbudt på den illegale online markedsplads TheRealDeal, der findes på det skjulte internet, darknet.

Prisen er her sat til tre bitcoins - omkring 13.300 kroner.

Har tidligere stjålet fra LinkedIn

Den pågældende hacker kalder sig selv for 'peace_of_mind', og han hævder, at han tidligere med succes har stjålet og solgt login-informationer til LinkedIn- og Tumblr-konti.

Han meddeler, at han er kommet i besiddelse af Yahoo-brugerbasen via en russisk hacker-gruppe, der også har stjålet data fra LinkedIn, Tumblr og MySpace.

Yahoo meddeler, at selskabet er opmærksom på, at databasen er sat til salg. Selskabet ønsker hverken at be- eller afkræfte spørgsmålet om, hvorvidt de stjålne data er de rigtige Yahoo-data.

Ifølge hackeren har tyveriet af login-informationerne 'højst sandsynligt' fundet sted i 2012.

Det passer meget godt med, at Yahoo i 2012 oplyste, at selskabet var blevet ramt af et stort password-tyveri. Dengang meddelte Yahoo dog, at det 'kun' drejede sig om 450.000 konti.

Det kan du læse mere om her: Yahoo ramt af stort password-tyveri.

For tiden er en russisk hacker samtidig meget aktiv. Han kaldes for 'The Collector,' og han sælger for tiden ifølge forskellige sikkerhedsselskaber millioner af mail-login-oplysninger til mail-konti hos Yahoo, Gmail og Hotmail.

'Peace_of_mind' har offentligtgjort eksempler på de oplysninger, som han har udbudt til salg. De inkluderer en mail-adresse samt password, fødselsdato og backup-mailadresse.

Læs også: Danskerne er de dårligste i Europa til password: Sådan får du en sikker adgangskode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere