Artikel top billede

Skift password nu: Stjålne login-oplysninger til 200 millioner mail-konti sat til salg

En hacker hævder, at han har stjålet login-informationer til 200 millioner mail-konti. Alle brugere opfordres til at skifte password straks.

Alle Yahoo-brugere opfordres til omgående at skifte passwords.

En hacker hævder nemlig, at han har stjålet login-informationer for 200 millioner Yahoo-konti, som han nu er i færd med at sælge på det sorte marked.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste bliver de mange login-data udbudt på den illegale online markedsplads TheRealDeal, der findes på det skjulte internet, darknet.

Prisen er her sat til tre bitcoins - omkring 13.300 kroner.

Har tidligere stjålet fra LinkedIn

Den pågældende hacker kalder sig selv for 'peace_of_mind', og han hævder, at han tidligere med succes har stjålet og solgt login-informationer til LinkedIn- og Tumblr-konti.

Han meddeler, at han er kommet i besiddelse af Yahoo-brugerbasen via en russisk hacker-gruppe, der også har stjålet data fra LinkedIn, Tumblr og MySpace.

Yahoo meddeler, at selskabet er opmærksom på, at databasen er sat til salg. Selskabet ønsker hverken at be- eller afkræfte spørgsmålet om, hvorvidt de stjålne data er de rigtige Yahoo-data.

Ifølge hackeren har tyveriet af login-informationerne 'højst sandsynligt' fundet sted i 2012.

Det passer meget godt med, at Yahoo i 2012 oplyste, at selskabet var blevet ramt af et stort password-tyveri. Dengang meddelte Yahoo dog, at det 'kun' drejede sig om 450.000 konti.

Det kan du læse mere om her: Yahoo ramt af stort password-tyveri.

For tiden er en russisk hacker samtidig meget aktiv. Han kaldes for 'The Collector,' og han sælger for tiden ifølge forskellige sikkerhedsselskaber millioner af mail-login-oplysninger til mail-konti hos Yahoo, Gmail og Hotmail.

'Peace_of_mind' har offentligtgjort eksempler på de oplysninger, som han har udbudt til salg. De inkluderer en mail-adresse samt password, fødselsdato og backup-mailadresse.

Læs også: Danskerne er de dårligste i Europa til password: Sådan får du en sikker adgangskode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere