Artikel top billede

Hackere gør klar til OL: Antallet af inficerede web-adresser eksploderer

Hackere i massevis er i fuld gang med at gøre klar til De Olympiske Lege i Brasilien, hvor de åbner tusindvis af farlige websites, der skal anvendes til at fuppe brugere.

Hackere og andre cyberkriminelle har i de seneste måneder opkøbt tusindvis af web-domæner og server-plads i Brasilien som forberedelse til De Olympiske Lege, der snart løber af stablen.

Hackerne har efter opkøbene inficeret URL'erne i håbet om at få mange brugere i nettet under OL.

Ifølge data indsamlet af sikkerhedsselskabet Fortinet - som indsamler data via to millioner sensor over hele verden - er antallet af inficerede URL'er registreret i Brasilien steget med hele 83 procent i de seneste tre måneder.

I samme periode er antallet af inficerede URL'er gennemsnitligt verden over steget med blot 16 procent, hedder det.

Fortinet har også registreret en kraftig stigning i antallet af phishing-domæner i Brasilien - især den type, der anvendes til at franarre brugerne deres betalingsoplysninger og lignende.

Sikkerhedsselskabets sensorer har registreret mere end 3.800 inficerede websites og URL'er, der indeholder '.gov.br,' som anvendes af offentlige, brasilianske myndigheder og som derfor normalt indgyder en form for tillid hos brugerne.

Fortinet er på denne baggrund overbevist om, at mange hackere og cyberkriminelle vil iværksætte større angreb mod De Olympiske Lege i Brasilien.

Problemet kan forstærkes af, at it-sikkerheden generelt ikke har nogen særlig høj prioritet i Brasilien.

Således regnes data-forforfalskning og data-tyveri kun som den 16. mest alvorlige trussel blandt brasilianske virksomheder, har en nylig rundspørge fra World Economic Forum vist.

Læs også: Hvor hulen finder jeg den perfekte streaming-løsning til den ultimative sportssommer?

Cyber-angreb regnes kun for den 23. mest alvorlige trussel.

Til sammenligning regnes cyberangreb af danske virksomheder for at være den fjerde-mest alvorlige trussel, mens data-tyveri herhjemme regnes for at være den ottende-mest alvorlige trussel.

Du kan se undersøgelsen fra World Economic Forum her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere