Artikel top billede

Hackere gør klar til OL: Antallet af inficerede web-adresser eksploderer

Hackere i massevis er i fuld gang med at gøre klar til De Olympiske Lege i Brasilien, hvor de åbner tusindvis af farlige websites, der skal anvendes til at fuppe brugere.

Hackere og andre cyberkriminelle har i de seneste måneder opkøbt tusindvis af web-domæner og server-plads i Brasilien som forberedelse til De Olympiske Lege, der snart løber af stablen.

Hackerne har efter opkøbene inficeret URL'erne i håbet om at få mange brugere i nettet under OL.

Ifølge data indsamlet af sikkerhedsselskabet Fortinet - som indsamler data via to millioner sensor over hele verden - er antallet af inficerede URL'er registreret i Brasilien steget med hele 83 procent i de seneste tre måneder.

I samme periode er antallet af inficerede URL'er gennemsnitligt verden over steget med blot 16 procent, hedder det.

Fortinet har også registreret en kraftig stigning i antallet af phishing-domæner i Brasilien - især den type, der anvendes til at franarre brugerne deres betalingsoplysninger og lignende.

Sikkerhedsselskabets sensorer har registreret mere end 3.800 inficerede websites og URL'er, der indeholder '.gov.br,' som anvendes af offentlige, brasilianske myndigheder og som derfor normalt indgyder en form for tillid hos brugerne.

Fortinet er på denne baggrund overbevist om, at mange hackere og cyberkriminelle vil iværksætte større angreb mod De Olympiske Lege i Brasilien.

Problemet kan forstærkes af, at it-sikkerheden generelt ikke har nogen særlig høj prioritet i Brasilien.

Således regnes data-forforfalskning og data-tyveri kun som den 16. mest alvorlige trussel blandt brasilianske virksomheder, har en nylig rundspørge fra World Economic Forum vist.

Læs også: Hvor hulen finder jeg den perfekte streaming-løsning til den ultimative sportssommer?

Cyber-angreb regnes kun for den 23. mest alvorlige trussel.

Til sammenligning regnes cyberangreb af danske virksomheder for at være den fjerde-mest alvorlige trussel, mens data-tyveri herhjemme regnes for at være den ottende-mest alvorlige trussel.

Du kan se undersøgelsen fra World Economic Forum her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere