Artikel top billede

Hackere gør klar til OL: Antallet af inficerede web-adresser eksploderer

Hackere i massevis er i fuld gang med at gøre klar til De Olympiske Lege i Brasilien, hvor de åbner tusindvis af farlige websites, der skal anvendes til at fuppe brugere.

Hackere og andre cyberkriminelle har i de seneste måneder opkøbt tusindvis af web-domæner og server-plads i Brasilien som forberedelse til De Olympiske Lege, der snart løber af stablen.

Hackerne har efter opkøbene inficeret URL'erne i håbet om at få mange brugere i nettet under OL.

Ifølge data indsamlet af sikkerhedsselskabet Fortinet - som indsamler data via to millioner sensor over hele verden - er antallet af inficerede URL'er registreret i Brasilien steget med hele 83 procent i de seneste tre måneder.

I samme periode er antallet af inficerede URL'er gennemsnitligt verden over steget med blot 16 procent, hedder det.

Fortinet har også registreret en kraftig stigning i antallet af phishing-domæner i Brasilien - især den type, der anvendes til at franarre brugerne deres betalingsoplysninger og lignende.

Sikkerhedsselskabets sensorer har registreret mere end 3.800 inficerede websites og URL'er, der indeholder '.gov.br,' som anvendes af offentlige, brasilianske myndigheder og som derfor normalt indgyder en form for tillid hos brugerne.

Fortinet er på denne baggrund overbevist om, at mange hackere og cyberkriminelle vil iværksætte større angreb mod De Olympiske Lege i Brasilien.

Problemet kan forstærkes af, at it-sikkerheden generelt ikke har nogen særlig høj prioritet i Brasilien.

Således regnes data-forforfalskning og data-tyveri kun som den 16. mest alvorlige trussel blandt brasilianske virksomheder, har en nylig rundspørge fra World Economic Forum vist.

Læs også: Hvor hulen finder jeg den perfekte streaming-løsning til den ultimative sportssommer?

Cyber-angreb regnes kun for den 23. mest alvorlige trussel.

Til sammenligning regnes cyberangreb af danske virksomheder for at være den fjerde-mest alvorlige trussel, mens data-tyveri herhjemme regnes for at være den ottende-mest alvorlige trussel.

Du kan se undersøgelsen fra World Economic Forum her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere