Artikel top billede

Uddistancerer alle andre: Fire cloud-selskaber dominerer hele markedet

Fire cloud-selskaber kom ud ad starthullerne i rette tid. De er i dag så store, at ingen andre kan følge med.

Fire cloud-selskaber er i dag så store, at ingen andre kan følge med.

En ny undersøgelse fra Synergy Research Group viser, at de fire store spillere på markedet for cloud-infrastruktur-løsninger (IaaS, PaaS og private cloud) dominerer markedet næsten helt.

De fire er Amazon Web Services, Microsoft, IBM og Google.

De fire - der jo alle er amerikanske selskaber - sidder til sammen på 55 procent af markedet for cloud-infrastruktur-tjenester, mens de resterende 45 procent fordeles mellem et ret stort antal mindre spillere.

De tæller eksempelvis Alibaba, Fujitsu, NTT, HPE, Oracle, Salesforce og Racspace.

Amazon banker det hele

Størst af alle med en betydelig margin er Amazon Web Services, der sidder på hele 31 procent af det globale marked.

Næststørst er Microsoft med 11 procent, mens IBM sidder på otte procent og Google på fem procent.

Fortsætter med at lægge afstand

"Amazon og de andre tre, store spillere har distanceret sig fra konkurrence i markedet, og de fortsætter med at lægge afstand til de øvrige," siger chef-analytiker i Synergy, John Dinsdale, til Computerworlds amerikanske nnyhedsbureau.

Han peger på, at de fire store spillere især nyder godt af deres globale tilstedeværelse, marketing-muskler og deres penge.

De har nemlig alle mulighed for at finansiere de meget store investeringer, som det kræver at være med på markedet, hvor der er behov for meget store datacentre (det som man kalder 'hyperscale.'

Du kan komme med inden for portene på Microsofts kæmpe-datacenter i Dublin her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Ifølge undersøgelsen fra Synergi lægger de Amazon, Microsoft, IBM og Google fortsat yderligere afstand til den resterende gruppe af meget mindre spillere på markedet.

Ser man på ren omsætning, har de fire store haft eksplosiv vækst det seneste år, hvor deres omsætning på området i snit er vokset med 68 procent i andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

De 20 leverandører i rækken under de fire største er til sammenligning 'blot' vokset med 41 procent i samme periode, mens markedet er vokset med 51 procent.

Ifølge Synergi kan der desuden være grøde i markedet. For både Google og Microsoft har væsentligt højere vækst på området end Amazon Web Services, hvilket kan indikere, at der kan være opbrud på vej.

Læs også:

Så stort bliver nyt kæmpedatacenter i Fredericia - men hvem står bag?

Skyerne trækker sig sammen: Danske datacentre risikerer at blæse omkuld i cloud-æraen

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Microsoft i gang med test: Fremtidens datacentre skal måske ligge på havets bund

Microsoft Danmarks nye topchef: Her er min plan med Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere