Artikel top billede

Uddistancerer alle andre: Fire cloud-selskaber dominerer hele markedet

Fire cloud-selskaber kom ud ad starthullerne i rette tid. De er i dag så store, at ingen andre kan følge med.

Fire cloud-selskaber er i dag så store, at ingen andre kan følge med.

En ny undersøgelse fra Synergy Research Group viser, at de fire store spillere på markedet for cloud-infrastruktur-løsninger (IaaS, PaaS og private cloud) dominerer markedet næsten helt.

De fire er Amazon Web Services, Microsoft, IBM og Google.

De fire - der jo alle er amerikanske selskaber - sidder til sammen på 55 procent af markedet for cloud-infrastruktur-tjenester, mens de resterende 45 procent fordeles mellem et ret stort antal mindre spillere.

De tæller eksempelvis Alibaba, Fujitsu, NTT, HPE, Oracle, Salesforce og Racspace.

Amazon banker det hele

Størst af alle med en betydelig margin er Amazon Web Services, der sidder på hele 31 procent af det globale marked.

Næststørst er Microsoft med 11 procent, mens IBM sidder på otte procent og Google på fem procent.

Fortsætter med at lægge afstand

"Amazon og de andre tre, store spillere har distanceret sig fra konkurrence i markedet, og de fortsætter med at lægge afstand til de øvrige," siger chef-analytiker i Synergy, John Dinsdale, til Computerworlds amerikanske nnyhedsbureau.

Han peger på, at de fire store spillere især nyder godt af deres globale tilstedeværelse, marketing-muskler og deres penge.

De har nemlig alle mulighed for at finansiere de meget store investeringer, som det kræver at være med på markedet, hvor der er behov for meget store datacentre (det som man kalder 'hyperscale.'

Du kan komme med inden for portene på Microsofts kæmpe-datacenter i Dublin her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Ifølge undersøgelsen fra Synergi lægger de Amazon, Microsoft, IBM og Google fortsat yderligere afstand til den resterende gruppe af meget mindre spillere på markedet.

Ser man på ren omsætning, har de fire store haft eksplosiv vækst det seneste år, hvor deres omsætning på området i snit er vokset med 68 procent i andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

De 20 leverandører i rækken under de fire største er til sammenligning 'blot' vokset med 41 procent i samme periode, mens markedet er vokset med 51 procent.

Ifølge Synergi kan der desuden være grøde i markedet. For både Google og Microsoft har væsentligt højere vækst på området end Amazon Web Services, hvilket kan indikere, at der kan være opbrud på vej.

Læs også:

Så stort bliver nyt kæmpedatacenter i Fredericia - men hvem står bag?

Skyerne trækker sig sammen: Danske datacentre risikerer at blæse omkuld i cloud-æraen

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Microsoft i gang med test: Fremtidens datacentre skal måske ligge på havets bund

Microsoft Danmarks nye topchef: Her er min plan med Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere