Artikel top billede

Uddistancerer alle andre: Fire cloud-selskaber dominerer hele markedet

Fire cloud-selskaber kom ud ad starthullerne i rette tid. De er i dag så store, at ingen andre kan følge med.

Fire cloud-selskaber er i dag så store, at ingen andre kan følge med.

En ny undersøgelse fra Synergy Research Group viser, at de fire store spillere på markedet for cloud-infrastruktur-løsninger (IaaS, PaaS og private cloud) dominerer markedet næsten helt.

De fire er Amazon Web Services, Microsoft, IBM og Google.

De fire - der jo alle er amerikanske selskaber - sidder til sammen på 55 procent af markedet for cloud-infrastruktur-tjenester, mens de resterende 45 procent fordeles mellem et ret stort antal mindre spillere.

De tæller eksempelvis Alibaba, Fujitsu, NTT, HPE, Oracle, Salesforce og Racspace.

Amazon banker det hele

Størst af alle med en betydelig margin er Amazon Web Services, der sidder på hele 31 procent af det globale marked.

Næststørst er Microsoft med 11 procent, mens IBM sidder på otte procent og Google på fem procent.

Fortsætter med at lægge afstand

"Amazon og de andre tre, store spillere har distanceret sig fra konkurrence i markedet, og de fortsætter med at lægge afstand til de øvrige," siger chef-analytiker i Synergy, John Dinsdale, til Computerworlds amerikanske nnyhedsbureau.

Han peger på, at de fire store spillere især nyder godt af deres globale tilstedeværelse, marketing-muskler og deres penge.

De har nemlig alle mulighed for at finansiere de meget store investeringer, som det kræver at være med på markedet, hvor der er behov for meget store datacentre (det som man kalder 'hyperscale.'

Du kan komme med inden for portene på Microsofts kæmpe-datacenter i Dublin her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Ifølge undersøgelsen fra Synergi lægger de Amazon, Microsoft, IBM og Google fortsat yderligere afstand til den resterende gruppe af meget mindre spillere på markedet.

Ser man på ren omsætning, har de fire store haft eksplosiv vækst det seneste år, hvor deres omsætning på området i snit er vokset med 68 procent i andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

De 20 leverandører i rækken under de fire største er til sammenligning 'blot' vokset med 41 procent i samme periode, mens markedet er vokset med 51 procent.

Ifølge Synergi kan der desuden være grøde i markedet. For både Google og Microsoft har væsentligt højere vækst på området end Amazon Web Services, hvilket kan indikere, at der kan være opbrud på vej.

Læs også:

Så stort bliver nyt kæmpedatacenter i Fredericia - men hvem står bag?

Skyerne trækker sig sammen: Danske datacentre risikerer at blæse omkuld i cloud-æraen

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Microsoft i gang med test: Fremtidens datacentre skal måske ligge på havets bund

Microsoft Danmarks nye topchef: Her er min plan med Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.