Artikel top billede

Intel tilbagekalder og afliver fitness-ur trods kæmpe-investering: Kan give brand-skader på huden

Intel tilbagekalder samtlige modeller af fitness-armsbåndsuret Basis Peak, som kan give forbrændninger. Basis-uret aflives helt, efter Intel har investeret mere end en halv milliard kroner i det. Nu står Intel helt uden produkt på området.

Intel tilbagekalder med omgående virkning samtlige eksemplarer af fitness-armbåndsuret Basis Peak efter selskabet har opdaget, at Basis Peak-urene kan give brandskader på bærerne.

"Vi tilbagekalder af sikkerhedsmæssige grunde Basis Peak-urene, da urene kan overophede, hvilke kan føre til brandskader eller vabler på hudens overflade," lyder det fra Josh Walden fra Intel.

Intel understreger, at det er vigtigt, at man som eventuel bruger af Basis Peak 'omgående stopper' enhver brug af uret og tilbageleverer det til den butik, hvor det er købt.

De ure, som kan give brandskader, er ifølge Intel blevet fremstillet mellem august 2014 og juli 2015 og solgt fra november 2014 til juni 2016.

Det svarer stort set til samtlige solgte Basis Peak-ure.

Ifølge Intel er der blevet konstateret skader på bærerne på grund af overophedning på 0,2 procent af de solgte ure.

Ifølge Intel gælder tilbagekaldelsen ikke de ældre Basis B1, men selskabet tilbyder dog, at ejere af B1'ere ligeledes kan refundere disse.

I modsætning til mange andre fitness-ure, måler Basis Peak-urene løbende puls via en LED på bagsiden af uret.

Det er denne LED's forbindelse til huden, der i visse tilfælde har været grunden til, at bæreren er blevet forbrændt.

Intel har i et stykke tid arbejdet på at finde en løsning på problemet via en software-opdatering - men altså uden held.

"Vi havde håbet, at vi kunne løse problemet via en software-opdatering. Men vi er desværre ikke i stand til at udvikle sådan en løsning uden samtidig at ødelægge bruger-oplevelsen," lyder det fra selskabet.

I kølvandet på beslutningen lukker og slukker selskabet helt for den medfølgende Basis Peak-service, hvor brugerne ellers har kunnet synkronisere og sammligne data og lignende.

Det kommer til at ske med udgangen af i år, hvorefter Basis Peak altså må regnes for i praksis at være helt død.

Basis Peak stammer fra selskabet Basis Science, som Intel købte i 2014 for 100 millioner dollar for at komme ind på det dengang spirende kæmpemarked for wearables.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Intel betale op mod 800 millioner for lille ur-firma.

Det er med beslutningen om at aflive Basis Peak uklart, hvad Intel har af fremadrettede planer på området.

Med aflivningen har Intel nemlig slet ingen aktuelle produkter på området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere