Artikel top billede

Intel tilbagekalder og afliver fitness-ur trods kæmpe-investering: Kan give brand-skader på huden

Intel tilbagekalder samtlige modeller af fitness-armsbåndsuret Basis Peak, som kan give forbrændninger. Basis-uret aflives helt, efter Intel har investeret mere end en halv milliard kroner i det. Nu står Intel helt uden produkt på området.

Intel tilbagekalder med omgående virkning samtlige eksemplarer af fitness-armbåndsuret Basis Peak efter selskabet har opdaget, at Basis Peak-urene kan give brandskader på bærerne.

"Vi tilbagekalder af sikkerhedsmæssige grunde Basis Peak-urene, da urene kan overophede, hvilke kan føre til brandskader eller vabler på hudens overflade," lyder det fra Josh Walden fra Intel.

Intel understreger, at det er vigtigt, at man som eventuel bruger af Basis Peak 'omgående stopper' enhver brug af uret og tilbageleverer det til den butik, hvor det er købt.

De ure, som kan give brandskader, er ifølge Intel blevet fremstillet mellem august 2014 og juli 2015 og solgt fra november 2014 til juni 2016.

Det svarer stort set til samtlige solgte Basis Peak-ure.

Ifølge Intel er der blevet konstateret skader på bærerne på grund af overophedning på 0,2 procent af de solgte ure.

Ifølge Intel gælder tilbagekaldelsen ikke de ældre Basis B1, men selskabet tilbyder dog, at ejere af B1'ere ligeledes kan refundere disse.

I modsætning til mange andre fitness-ure, måler Basis Peak-urene løbende puls via en LED på bagsiden af uret.

Det er denne LED's forbindelse til huden, der i visse tilfælde har været grunden til, at bæreren er blevet forbrændt.

Intel har i et stykke tid arbejdet på at finde en løsning på problemet via en software-opdatering - men altså uden held.

"Vi havde håbet, at vi kunne løse problemet via en software-opdatering. Men vi er desværre ikke i stand til at udvikle sådan en løsning uden samtidig at ødelægge bruger-oplevelsen," lyder det fra selskabet.

I kølvandet på beslutningen lukker og slukker selskabet helt for den medfølgende Basis Peak-service, hvor brugerne ellers har kunnet synkronisere og sammligne data og lignende.

Det kommer til at ske med udgangen af i år, hvorefter Basis Peak altså må regnes for i praksis at være helt død.

Basis Peak stammer fra selskabet Basis Science, som Intel købte i 2014 for 100 millioner dollar for at komme ind på det dengang spirende kæmpemarked for wearables.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Intel betale op mod 800 millioner for lille ur-firma.

Det er med beslutningen om at aflive Basis Peak uklart, hvad Intel har af fremadrettede planer på området.

Med aflivningen har Intel nemlig slet ingen aktuelle produkter på området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere