Intel tilbagekalder og afliver fitness-ur trods kæmpe-investering: Kan give brand-skader på huden

Intel tilbagekalder samtlige modeller af fitness-armsbåndsuret Basis Peak, som kan give forbrændninger. Basis-uret aflives helt, efter Intel har investeret mere end en halv milliard kroner i det. Nu står Intel helt uden produkt på området.

Intel tilbagekalder med omgående virkning samtlige eksemplarer af fitness-armbåndsuret Basis Peak efter selskabet har opdaget, at Basis Peak-urene kan give brandskader på bærerne.

"Vi tilbagekalder af sikkerhedsmæssige grunde Basis Peak-urene, da urene kan overophede, hvilke kan føre til brandskader eller vabler på hudens overflade," lyder det fra Josh Walden fra Intel.

Intel understreger, at det er vigtigt, at man som eventuel bruger af Basis Peak 'omgående stopper' enhver brug af uret og tilbageleverer det til den butik, hvor det er købt.

De ure, som kan give brandskader, er ifølge Intel blevet fremstillet mellem august 2014 og juli 2015 og solgt fra november 2014 til juni 2016.

Det svarer stort set til samtlige solgte Basis Peak-ure.

Ifølge Intel er der blevet konstateret skader på bærerne på grund af overophedning på 0,2 procent af de solgte ure.

Ifølge Intel gælder tilbagekaldelsen ikke de ældre Basis B1, men selskabet tilbyder dog, at ejere af B1'ere ligeledes kan refundere disse.

I modsætning til mange andre fitness-ure, måler Basis Peak-urene løbende puls via en LED på bagsiden af uret.

Det er denne LED's forbindelse til huden, der i visse tilfælde har været grunden til, at bæreren er blevet forbrændt. Intel har i et stykke tid arbejdet på at finde en løsning på problemet via en software-opdatering - men altså uden held.

"Vi havde håbet, at vi kunne løse problemet via en software-opdatering. Men vi er desværre ikke i stand til at udvikle sådan en løsning uden samtidig at ødelægge bruger-oplevelsen," lyder det fra selskabet.

I kølvandet på beslutningen lukker og slukker selskabet helt for den medfølgende Basis Peak-service, hvor brugerne ellers har kunnet synkronisere og sammligne data og lignende.

Det kommer til at ske med udgangen af i år, hvorefter Basis Peak altså må regnes for i praksis at være helt død.

Basis Peak stammer fra selskabet Basis Science, som Intel købte i 2014 for 100 millioner dollar for at komme ind på det dengang spirende kæmpemarked for wearables.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Intel betale op mod 800 millioner for lille ur-firma.

Det er med beslutningen om at aflive Basis Peak uklart, hvad Intel har af fremadrettede planer på området.

Med aflivningen har Intel nemlig slet ingen aktuelle produkter på området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.