Artikel top billede

App Store sætter ny rekord: Pokemon Go en særdeles lukrativ forretning for Apple

Apple er ved at udvikle sig til en af de virkelige vindere af Pokemon Go-feberen. Appstore har aldrig sendt flere fakturaer afsted.

Spilsuccesen Pokemon Go tiltrækker et hav af fans, og det betyder flere penge på Apples bundlinje.

Æblefirmaets boss, Tim Cook, meddeler på Twitter, at App Store har slået rekord i juli, både når det handler om fakturering og om de kontanter, der udbetales til udviklerne.

Tim Cook nævner ikke Pokemon Go specifikt, men den amerikanske webside Macworld vurderer, at det er spillet, hvor de små figurer skal indsamles, som har rykket så voldsomt i app-butikkens omsætning.

Apple afslører heller ikke hvor mange hentninger, app-forretningen har, men flere analytikere har ifølge Macworld bekræftet, at Pokemon Go er hentet i to- måske trecifrede milliontal til både Androd og iOS.

Selve appen er, som mange nok allerede har erfaret, gratis, men brugerne kan foretage handler gennem applikationen.

Når der handles, så får Apple 30 procent af hvert køb, hvilket hurtigt kan blive til en solid omsætning.

50 milliarder til udviklerne

I takt med at spillets sværhedsgrad stiger fra niveau til niveau, kræver det løbende flere såkaldte Pokeballs til at fange spillets Pokemons med.

Disse Pokeballs køber spillerne ved hjælp af valutaen Pokecoins, hvor en pakke med 100 Pokecoins koster 99 cents (6,70 kroner) i Apples App Store. Skal en spiller have 14.500 Pokecoins koster det derimod 99,99 dollar (675 kroner).

En analytiker som business-siden Fortune har talt med vurderer, at Apple kan skrabe tre milliarder dollar, svarende til cirka 20 milliarder kroner, sammen gennem Pokemon Go over de næste tre år.

Læs også: Sådan tjener Apple 20 milliarder kroner på Pokémon Go

Den indtjening ser allerede nu ud til at være skudt i gang.

Da Googles Playbutik også sælger diverse Pokémon-produkter til minimum 10 millioner Android-brugere, kan Google også forvente at score kassen på spil-successen.

I et andet Tweet skriver Tim Cooke i øvrigt, at App Store-udviklerne samlet set har fået udbetalt 50 milliarder dollar, eller 332 milliarder kroner, siden starten tilbage i 2008.
IT-JOB

Lundgrens Advokatpartnerselskab

Serviceminded IT-supporter

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Experienced Data Engineer

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Senior Software Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere