Artikel top billede

App Store sætter ny rekord: Pokemon Go en særdeles lukrativ forretning for Apple

Apple er ved at udvikle sig til en af de virkelige vindere af Pokemon Go-feberen. Appstore har aldrig sendt flere fakturaer afsted.

Spilsuccesen Pokemon Go tiltrækker et hav af fans, og det betyder flere penge på Apples bundlinje.

Æblefirmaets boss, Tim Cook, meddeler på Twitter, at App Store har slået rekord i juli, både når det handler om fakturering og om de kontanter, der udbetales til udviklerne.

Tim Cook nævner ikke Pokemon Go specifikt, men den amerikanske webside Macworld vurderer, at det er spillet, hvor de små figurer skal indsamles, som har rykket så voldsomt i app-butikkens omsætning.

Apple afslører heller ikke hvor mange hentninger, app-forretningen har, men flere analytikere har ifølge Macworld bekræftet, at Pokemon Go er hentet i to- måske trecifrede milliontal til både Androd og iOS.

Selve appen er, som mange nok allerede har erfaret, gratis, men brugerne kan foretage handler gennem applikationen.

Når der handles, så får Apple 30 procent af hvert køb, hvilket hurtigt kan blive til en solid omsætning.

50 milliarder til udviklerne

I takt med at spillets sværhedsgrad stiger fra niveau til niveau, kræver det løbende flere såkaldte Pokeballs til at fange spillets Pokemons med.

Disse Pokeballs køber spillerne ved hjælp af valutaen Pokecoins, hvor en pakke med 100 Pokecoins koster 99 cents (6,70 kroner) i Apples App Store. Skal en spiller have 14.500 Pokecoins koster det derimod 99,99 dollar (675 kroner).

En analytiker som business-siden Fortune har talt med vurderer, at Apple kan skrabe tre milliarder dollar, svarende til cirka 20 milliarder kroner, sammen gennem Pokemon Go over de næste tre år.

Læs også: Sådan tjener Apple 20 milliarder kroner på Pokémon Go

Den indtjening ser allerede nu ud til at være skudt i gang.

Da Googles Playbutik også sælger diverse Pokémon-produkter til minimum 10 millioner Android-brugere, kan Google også forvente at score kassen på spil-successen.

I et andet Tweet skriver Tim Cooke i øvrigt, at App Store-udviklerne samlet set har fået udbetalt 50 milliarder dollar, eller 332 milliarder kroner, siden starten tilbage i 2008.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere