Artikel top billede

App Store sætter ny rekord: Pokemon Go en særdeles lukrativ forretning for Apple

Apple er ved at udvikle sig til en af de virkelige vindere af Pokemon Go-feberen. Appstore har aldrig sendt flere fakturaer afsted.

Spilsuccesen Pokemon Go tiltrækker et hav af fans, og det betyder flere penge på Apples bundlinje.

Æblefirmaets boss, Tim Cook, meddeler på Twitter, at App Store har slået rekord i juli, både når det handler om fakturering og om de kontanter, der udbetales til udviklerne.

Tim Cook nævner ikke Pokemon Go specifikt, men den amerikanske webside Macworld vurderer, at det er spillet, hvor de små figurer skal indsamles, som har rykket så voldsomt i app-butikkens omsætning.

Apple afslører heller ikke hvor mange hentninger, app-forretningen har, men flere analytikere har ifølge Macworld bekræftet, at Pokemon Go er hentet i to- måske trecifrede milliontal til både Androd og iOS.

Selve appen er, som mange nok allerede har erfaret, gratis, men brugerne kan foretage handler gennem applikationen.

Når der handles, så får Apple 30 procent af hvert køb, hvilket hurtigt kan blive til en solid omsætning.

50 milliarder til udviklerne

I takt med at spillets sværhedsgrad stiger fra niveau til niveau, kræver det løbende flere såkaldte Pokeballs til at fange spillets Pokemons med.

Disse Pokeballs køber spillerne ved hjælp af valutaen Pokecoins, hvor en pakke med 100 Pokecoins koster 99 cents (6,70 kroner) i Apples App Store. Skal en spiller have 14.500 Pokecoins koster det derimod 99,99 dollar (675 kroner).

En analytiker som business-siden Fortune har talt med vurderer, at Apple kan skrabe tre milliarder dollar, svarende til cirka 20 milliarder kroner, sammen gennem Pokemon Go over de næste tre år.

Læs også: Sådan tjener Apple 20 milliarder kroner på Pokémon Go

Den indtjening ser allerede nu ud til at være skudt i gang.

Da Googles Playbutik også sælger diverse Pokémon-produkter til minimum 10 millioner Android-brugere, kan Google også forvente at score kassen på spil-successen.

I et andet Tweet skriver Tim Cooke i øvrigt, at App Store-udviklerne samlet set har fået udbetalt 50 milliarder dollar, eller 332 milliarder kroner, siden starten tilbage i 2008.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere