Foto: Dan Jensen.

Sådan tjener Apple 20 milliarder kroner på Pokémon Go

Apple og Google står til at tjene milliardvis af kroner, når Pokémon Go-spillerne køber hjælperedskaber i it-giganternes app-butikker.

It-selskabet Apple står til at tjene en sand formue på det ultrapopulære Pokémon Go-spil, som går sin sejrsgang i en hel stribe lande, og i dag fredag får premiere på hjemmebanen i Japan.

Godt 20 milliarder kan spillet udviklet af Niantic i samarbejde med Nintendo indbringe æbleselskabet i de kommende par år, skriver The Guardian.

Den udregning er foretaget af investeringsbanken Needham & Co, som blandt andet har medregnet de mere end 21 millioner aktive Pokémon Go-spillere, der findes i USA.

Første fix er gratis
Apples indtjening stammer fra 30 procent af de køb, som spillerne foretager sig i Pokémon Go-spillet, der ellers som udgangspunkt er gratis at downoloade til en iPhone.

Og mens spillets sværhedsgrad stiger fra niveau til niveau, kræver det løbende flere såkaldte Pokéballs til at fange spillets Pokémons med.

Disse Pokéballs køber spillerne ved hjælp af valutaen Pokécoins, hvor en pakke med 100 Pokécoins koster 99 cents (6,70 kroner) i Apples App Store. Skal en spiller have 14.500 Pokécoins koster det derimod 99,99 dollar (675 kroner).

Set i lyset af, hvor populært spiller er, begynder Apples kasseapparater at synge skønsang, jo længere og mere involverede spillerne er i det populære augmented reality-spil.

Da Googles Playbutik også sælger diverse Pokémon-produkter til minimum 10 millioner Android-brugere, kan Google også forvente at score kassen på spil-successen, som amerikanske brugere ifølge analysehuset Sensor Tower bruger mere tid på end på Facebook og WhatsApp.

Aktierne stiger
I kølvandet på Pokémon Go-spillet og forlydender om fede indtjeninger, er Apple-aktien torsdag morgen steget med fem procent.

Det svarer til en stigning på 25 milliarder dollar eller 168 milliarder kroner, hvilket så måske ikke alene kan tilskrives det japanske spil, og siden er aktien da også faldet en smule igen. 

Nintendo-aktien er derimod gået gennem loftet efter lanceringen af spillet, da selskabet på blot få uger har fordoblet sin værdi på aktiemarkedet.

Det kan du læse mere om her: Se kurven: Nintendos aktiekurs på vild himmelflugt efter premieren på Pokémon GO

Læs også:
Nintendo skifter strategi: Disse tre områder vil selskabet satse på


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.