Foto: Dan Jensen.

Sådan tjener Apple 20 milliarder kroner på Pokémon Go

Apple og Google står til at tjene milliardvis af kroner, når Pokémon Go-spillerne køber hjælperedskaber i it-giganternes app-butikker.

It-selskabet Apple står til at tjene en sand formue på det ultrapopulære Pokémon Go-spil, som går sin sejrsgang i en hel stribe lande, og i dag fredag får premiere på hjemmebanen i Japan.

Godt 20 milliarder kan spillet udviklet af Niantic i samarbejde med Nintendo indbringe æbleselskabet i de kommende par år, skriver The Guardian.

Den udregning er foretaget af investeringsbanken Needham & Co, som blandt andet har medregnet de mere end 21 millioner aktive Pokémon Go-spillere, der findes i USA.

Første fix er gratis
Apples indtjening stammer fra 30 procent af de køb, som spillerne foretager sig i Pokémon Go-spillet, der ellers som udgangspunkt er gratis at downoloade til en iPhone.

Og mens spillets sværhedsgrad stiger fra niveau til niveau, kræver det løbende flere såkaldte Pokéballs til at fange spillets Pokémons med.

Disse Pokéballs køber spillerne ved hjælp af valutaen Pokécoins, hvor en pakke med 100 Pokécoins koster 99 cents (6,70 kroner) i Apples App Store. Skal en spiller have 14.500 Pokécoins koster det derimod 99,99 dollar (675 kroner).

Set i lyset af, hvor populært spiller er, begynder Apples kasseapparater at synge skønsang, jo længere og mere involverede spillerne er i det populære augmented reality-spil.

Da Googles Playbutik også sælger diverse Pokémon-produkter til minimum 10 millioner Android-brugere, kan Google også forvente at score kassen på spil-successen, som amerikanske brugere ifølge analysehuset Sensor Tower bruger mere tid på end på Facebook og WhatsApp.

Aktierne stiger
I kølvandet på Pokémon Go-spillet og forlydender om fede indtjeninger, er Apple-aktien torsdag morgen steget med fem procent.

Det svarer til en stigning på 25 milliarder dollar eller 168 milliarder kroner, hvilket så måske ikke alene kan tilskrives det japanske spil, og siden er aktien da også faldet en smule igen. 

Nintendo-aktien er derimod gået gennem loftet efter lanceringen af spillet, da selskabet på blot få uger har fordoblet sin værdi på aktiemarkedet.

Det kan du læse mere om her: Se kurven: Nintendos aktiekurs på vild himmelflugt efter premieren på Pokémon GO

Læs også:
Nintendo skifter strategi: Disse tre områder vil selskabet satse på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.