Artikel top billede

Oracle slår alarm: Hackere rammer et af verdens største kasseapparat-systemer

Russiske hackere har infiltreret en række vitale systemer i Oracle-divisionen Micros, der står bag nogle af verdens mest udbredte kasse-apparat-systemer.

Russiske hackere er lykkedes med at inficere en stribe centrale systemer hos Micros, der er en af verdens største leverandører af såkaldte point-of-sales-systemer - kasseapparat-systemer - til butikker, restauranter og lignende.

Oplysningerne stammer fra sikkerheds-bloggeren Brian Krebs, der er kendt for almindeligvis at være velinformeret, og de bekræftes af Oracle.

Du kan læse hans blogindlæg her.

Ifølge Brian Krebs har hackerne inficeret 700 computer-systemer hos Micros, som har 330.000 kasseapparater kørende i restauranter, butikker og lignende i 180 lande.

Der er angiveligt tale om en russisk hacker-gruppe ved navn 'Carbanak Gang.'

Forskellige hackergruppe har især i de senere år for alvor haft forskellige point-of-sales systemer i kikkerten, da de har vist sig at være relativt nemme adgangsveje til betalings-oplysninger og lignende.

Angiveligt er inficeringen begyndt i en enkelt maskine, hvorefter det er lykkedes for dem at brede sig ud til øvrige maskiner.

Oracle skriver i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at selskabet har 'opdaget fjendtlig kode i visse af Micros legacy-systemer.'

Selskabet skriver, at det allerede har 'øget sikkerheds-niveauet' for at hindre, at noget lignende vil gentage sig. Selskabet oplyser ikke, hvad der specifikt er tale om.

Nu opfordres alle Micros-kunder til omgående at skifte password på alle systemer og for alle medarbejdere, der har adgang til betalingssystemerne.

Oracle købte Micros i 2014 for gigantiske 25 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Oracle lægge kassen for kasseapparat-firma: Her er den gyldne plan

Oracle har ti[l brugerne af Micros-kasseapparaterne udsendt en meddelelse, hvor selskabet skriver følgende:

"Dear MICROS Customer,

Oracle Security has detected and addressed malicious code in certain legacy MICROS systems. Oracle's Corporate network and Oracle's other cloud and service offerings were not impacted by this code. Payment card data is encrypted both at rest and in transit in the MICROS hosted environment.

To prevent a recurrence, Oracle implemented additional security measures for the legacy MICROS systems. Consistent with standard security remediation protocols, Oracle is requiring MICROS customers to change the passwords for all MICROS accounts.

Information for customers on how to change your passwords has been published on My Oracle Support (Doc ID 2165744.1). We also recommend that you change the password for any account that was used by a MICROS representative to access your on-premises systems.

Please refer to My Oracle Support (Doc ID 2165744.1) and the attached FAQs for additional information. You may also contact MICROS Support at http://www.oracle.com/us/corporate/acquisitions/micros/support/index.htm. We apologize for any inconvenience this may cause you.

The Oracle Hospitality & Retail Team"

Læs også:

Trusselsbilledet lige nu: Dit kreditkort er i skudlinjen, men din telefon er sikker

Sådan beskytter du dit kreditkort mod afluring

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe

Disse brancher er hårdest ramt af it-kriminelle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere