Artikel top billede

Oracle slår alarm: Hackere rammer et af verdens største kasseapparat-systemer

Russiske hackere har infiltreret en række vitale systemer i Oracle-divisionen Micros, der står bag nogle af verdens mest udbredte kasse-apparat-systemer.

Russiske hackere er lykkedes med at inficere en stribe centrale systemer hos Micros, der er en af verdens største leverandører af såkaldte point-of-sales-systemer - kasseapparat-systemer - til butikker, restauranter og lignende.

Oplysningerne stammer fra sikkerheds-bloggeren Brian Krebs, der er kendt for almindeligvis at være velinformeret, og de bekræftes af Oracle.

Du kan læse hans blogindlæg her.

Ifølge Brian Krebs har hackerne inficeret 700 computer-systemer hos Micros, som har 330.000 kasseapparater kørende i restauranter, butikker og lignende i 180 lande.

Der er angiveligt tale om en russisk hacker-gruppe ved navn 'Carbanak Gang.'

Forskellige hackergruppe har især i de senere år for alvor haft forskellige point-of-sales systemer i kikkerten, da de har vist sig at være relativt nemme adgangsveje til betalings-oplysninger og lignende.

Angiveligt er inficeringen begyndt i en enkelt maskine, hvorefter det er lykkedes for dem at brede sig ud til øvrige maskiner.

Oracle skriver i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at selskabet har 'opdaget fjendtlig kode i visse af Micros legacy-systemer.'

Selskabet skriver, at det allerede har 'øget sikkerheds-niveauet' for at hindre, at noget lignende vil gentage sig. Selskabet oplyser ikke, hvad der specifikt er tale om.

Nu opfordres alle Micros-kunder til omgående at skifte password på alle systemer og for alle medarbejdere, der har adgang til betalingssystemerne.

Oracle købte Micros i 2014 for gigantiske 25 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Oracle lægge kassen for kasseapparat-firma: Her er den gyldne plan

Oracle har ti[l brugerne af Micros-kasseapparaterne udsendt en meddelelse, hvor selskabet skriver følgende:

"Dear MICROS Customer,

Oracle Security has detected and addressed malicious code in certain legacy MICROS systems. Oracle's Corporate network and Oracle's other cloud and service offerings were not impacted by this code. Payment card data is encrypted both at rest and in transit in the MICROS hosted environment.

To prevent a recurrence, Oracle implemented additional security measures for the legacy MICROS systems. Consistent with standard security remediation protocols, Oracle is requiring MICROS customers to change the passwords for all MICROS accounts.

Information for customers on how to change your passwords has been published on My Oracle Support (Doc ID 2165744.1). We also recommend that you change the password for any account that was used by a MICROS representative to access your on-premises systems.

Please refer to My Oracle Support (Doc ID 2165744.1) and the attached FAQs for additional information. You may also contact MICROS Support at http://www.oracle.com/us/corporate/acquisitions/micros/support/index.htm. We apologize for any inconvenience this may cause you.

The Oracle Hospitality & Retail Team"

Læs også:

Trusselsbilledet lige nu: Dit kreditkort er i skudlinjen, men din telefon er sikker

Sådan beskytter du dit kreditkort mod afluring

Din hæveautomat er en tikkende malware-bombe

Disse brancher er hårdest ramt af it-kriminelle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere