Artikel top billede

Sådan får du den klassiske startmenu tilbage i Windows 10

Hvis du har Windows 10 på din computer og savner den gamle startmenu, så er der hjælp at hente. Se her hvordan.

Med Windows 8 og 10 ændrede Microsoft dramastisk på udseendet i verdens mest populære styresystem på pc'er.  

Særligt startmenuen blev ændret. Små ikoner og mapper blev erstattet af store firkantede felter og apps, hvilket er et af de største kritikpunkter mod Windows 10 fra mange brugere. 

Hvis du savner den klassiske startmenu i Windows 10, er der dog en mulighed for at få den tilbage.

Med programmet Classic Shell kan du tvinge den firkantede startemenu i Windows 10 til at ligne startmenuen fra Windows 8, 7 eller XP - eller en helt fjerde startmenu, du selv vælger. 

Læs også: Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Nemt at bruge

Programmet finder du på Classic Shells hjemmeside, og det er gratis. Installationen er let og tager kun et minuts tid, og derefter er din startmenu automatisk omdannet til at ligne menuen fra Windows 7.

Programmet spørger dig som det første, hvilken type startmenu du vil benytte fremover. Du kan altid ændre startmenuen tilbage igen i Classic Shells indstillinger (Alle programmer > Classic Shell).

Der er et hav af indstillinger til at ændre startmenuens udseende, og du kan vælge imellem en række forskellige temaer.

Vores favorit er XP-temaet eller slet ikke at have et tema aktiveret, så startmenuen ligner noget fra en Linux-distribution. 

Du kan også vælge et andet billede som startikon fremfor Windows-logoet, og vil du af med programmet igen, sletter du det ganske enkelt under "Tilføj eller Fjern programmer" i Windows 10's indstillinger. 

Du kan også hente Classic Explorer fra samme hjemmeside, der omdanner hele Windows 10, så det kommer til at ligne Windows 7. 

Læs også: Seks ting du bør tjekke efter download af den store opdatering af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere