Sådan får du den klassiske startmenu tilbage i Windows 10

Hvis du har Windows 10 på din computer og savner den gamle startmenu, så er der hjælp at hente. Se her hvordan.

Med Windows 8 og 10 ændrede Microsoft dramastisk på udseendet i verdens mest populære styresystem på pc'er.  

Særligt startmenuen blev ændret. Små ikoner og mapper blev erstattet af store firkantede felter og apps, hvilket er et af de største kritikpunkter mod Windows 10 fra mange brugere. 

Hvis du savner den klassiske startmenu i Windows 10, er der dog en mulighed for at få den tilbage.

Med programmet Classic Shell kan du tvinge den firkantede startemenu i Windows 10 til at ligne startmenuen fra Windows 8, 7 eller XP - eller en helt fjerde startmenu, du selv vælger. 

Læs også: Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Nemt at bruge
Programmet finder du på Classic Shells hjemmeside, og det er gratis. Installationen er let og tager kun et minuts tid, og derefter er din startmenu automatisk omdannet til at ligne menuen fra Windows 7.

Programmet spørger dig som det første, hvilken type startmenu du vil benytte fremover. Du kan altid ændre startmenuen tilbage igen i Classic Shells indstillinger (Alle programmer > Classic Shell).

Der er et hav af indstillinger til at ændre startmenuens udseende, og du kan vælge imellem en række forskellige temaer.

Vores favorit er XP-temaet eller slet ikke at have et tema aktiveret, så startmenuen ligner noget fra en Linux-distribution. 

Du kan også vælge et andet billede som startikon fremfor Windows-logoet, og vil du af med programmet igen, sletter du det ganske enkelt under "Tilføj eller Fjern programmer" i Windows 10's indstillinger. 

Du kan også hente Classic Explorer fra samme hjemmeside, der omdanner hele Windows 10, så det kommer til at ligne Windows 7. 

Læs også: Seks ting du bør tjekke efter download af den store opdatering af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.