Artikel top billede

Sådan får du den klassiske startmenu tilbage i Windows 10

Hvis du har Windows 10 på din computer og savner den gamle startmenu, så er der hjælp at hente. Se her hvordan.

Med Windows 8 og 10 ændrede Microsoft dramastisk på udseendet i verdens mest populære styresystem på pc'er.  

Særligt startmenuen blev ændret. Små ikoner og mapper blev erstattet af store firkantede felter og apps, hvilket er et af de største kritikpunkter mod Windows 10 fra mange brugere. 

Hvis du savner den klassiske startmenu i Windows 10, er der dog en mulighed for at få den tilbage.

Med programmet Classic Shell kan du tvinge den firkantede startemenu i Windows 10 til at ligne startmenuen fra Windows 8, 7 eller XP - eller en helt fjerde startmenu, du selv vælger. 

Læs også: Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Nemt at bruge

Programmet finder du på Classic Shells hjemmeside, og det er gratis. Installationen er let og tager kun et minuts tid, og derefter er din startmenu automatisk omdannet til at ligne menuen fra Windows 7.

Programmet spørger dig som det første, hvilken type startmenu du vil benytte fremover. Du kan altid ændre startmenuen tilbage igen i Classic Shells indstillinger (Alle programmer > Classic Shell).

Der er et hav af indstillinger til at ændre startmenuens udseende, og du kan vælge imellem en række forskellige temaer.

Vores favorit er XP-temaet eller slet ikke at have et tema aktiveret, så startmenuen ligner noget fra en Linux-distribution. 

Du kan også vælge et andet billede som startikon fremfor Windows-logoet, og vil du af med programmet igen, sletter du det ganske enkelt under "Tilføj eller Fjern programmer" i Windows 10's indstillinger. 

Du kan også hente Classic Explorer fra samme hjemmeside, der omdanner hele Windows 10, så det kommer til at ligne Windows 7. 

Læs også: Seks ting du bør tjekke efter download af den store opdatering af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere