Artikel top billede

Ny sikkerhedsrisiko: Hackere kan tage kontrol over dit sexlegetøj

Dit sexlegetøj indsamler følsomme data, som hackere kan stjæle.

Du har sikkert hørt skrækhistorierne om, hvordan hackerne vil stjæle dine sundhedsdata, hacke dit hus og overtage styringen med din bil.

Men nej, det stopper ikke her.

For på hacker-konferencen Def Con i Las Vegas er det netop blevet bevist, at dit sexlegetøj heller ikke længere er sikkert.

Ifølge den britske avis The Guardian lykkedes det for to new zealandske hackere, der går under navnene Goldfisk og Follower, at hacke den internet-styrede vibrator We-Vibe 4 Plus, der er produceret af virksomheden Standard Innovation.

We-Vibe 4 Plus udmærker sig ved både at være udstyret med en wifi-forbindelse samt en Android- og iOS-app, der gør det muligt at fjernstyre vibratoren, uanset hvor på kloden du befinder dig.

Læs også: Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B

Perfekt til den forretningsrejsende

Af brugeranmeldelser på nettet fremgår det, at fjernstyringsmuligheden gør den perfekt til alle, der ofte må forlade deres partner til fordel for forretningsrejser.

Men det betyder også, at det vil være muligt for en tredjepart at overtage kontrollen med massageapparatet, hvilket ifølge hackerne til konferencen vil være at sidestille med et seksuelt overgreb. 

Men hvad der måske er mindst ligeså bekymrende for brugerne af We-Vibe 4 Plus er, at det til Def Con-konferencen blev bevist, at apparatet indsamler en lang række følsomme data.

Herunder enhedens arbejdstemperatur og vibrationsintensitet.

Oplysninger som enheden i øvrigt automatisk sender retur til producenten, og som gør det muligt at identificere, hvornår og hvor ofte enheden anvendes.

Ifølge de to hackere, Goldfisk og Follower, bliver Standard Innovations produkter anvendt af mere end to millioner kunder over hele verden.

Ifølge The Guardian oplyser producenten af We-Vibe 4 Plus, at de indsamlede data udelukende bliver brugt til at identificere, hvilke indstillinger og hvilken intensitet brugerne af produktet foretrækker.
 
Gode anmeldelser
Afslutningsvis kan det nævnes, at We-Vibe 4 Plus kan købes i flere danske netbutikker til knap 729 kroner og får relativt gode bruger-anmeldelser.

Her på Computerworld har vi forgæves forsøgt at overtale vores test- og forbrugerredaktør til at teste We Vibe 4 Plus. I stedet må den nysgerrige læser nøjes med denne produktvideo: 

Læs også: Eksperternes gode råd: Sådan kommer du i gang med smarte produkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere