Ny sikkerhedsrisiko: Hackere kan tage kontrol over dit sexlegetøj

Dit sexlegetøj indsamler følsomme data, som hackere kan stjæle.

Du har sikkert hørt skrækhistorierne om, hvordan hackerne vil stjæle dine sundhedsdata, hacke dit hus og overtage styringen med din bil.

Men nej, det stopper ikke her.

For på hacker-konferencen Def Con i Las Vegas er det netop blevet bevist, at dit sexlegetøj heller ikke længere er sikkert.

Ifølge den britske avis The Guardian lykkedes det for to new zealandske hackere, der går under navnene Goldfisk og Follower, at hacke den internet-styrede vibrator We-Vibe 4 Plus, der er produceret af virksomheden Standard Innovation.

We-Vibe 4 Plus udmærker sig ved både at være udstyret med en wifi-forbindelse samt en Android- og iOS-app, der gør det muligt at fjernstyre vibratoren, uanset hvor på kloden du befinder dig.

Læs også: Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B

Perfekt til den forretningsrejsende
Af brugeranmeldelser på nettet fremgår det, at fjernstyringsmuligheden gør den perfekt til alle, der ofte må forlade deres partner til fordel for forretningsrejser.

Men det betyder også, at det vil være muligt for en tredjepart at overtage kontrollen med massageapparatet, hvilket ifølge hackerne til konferencen vil være at sidestille med et seksuelt overgreb. 

Men hvad der måske er mindst ligeså bekymrende for brugerne af We-Vibe 4 Plus er, at det til Def Con-konferencen blev bevist, at apparatet indsamler en lang række følsomme data.

Herunder enhedens arbejdstemperatur og vibrationsintensitet.

Oplysninger som enheden i øvrigt automatisk sender retur til producenten, og som gør det muligt at identificere, hvornår og hvor ofte enheden anvendes.

Ifølge de to hackere, Goldfisk og Follower, bliver Standard Innovations produkter anvendt af mere end to millioner kunder over hele verden.

Ifølge The Guardian oplyser producenten af We-Vibe 4 Plus, at de indsamlede data udelukende bliver brugt til at identificere, hvilke indstillinger og hvilken intensitet brugerne af produktet foretrækker.
 
Gode anmeldelser
Afslutningsvis kan det nævnes, at We-Vibe 4 Plus kan købes i flere danske netbutikker til knap 729 kroner og får relativt gode bruger-anmeldelser.

Her på Computerworld har vi forgæves forsøgt at overtale vores test- og forbrugerredaktør til at teste We Vibe 4 Plus. I stedet må den nysgerrige læser nøjes med denne produktvideo: Læs også: Eksperternes gode råd: Sådan kommer du i gang med smarte produkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.