Artikel top billede

Ny sikkerhedsrisiko: Hackere kan tage kontrol over dit sexlegetøj

Dit sexlegetøj indsamler følsomme data, som hackere kan stjæle.

Du har sikkert hørt skrækhistorierne om, hvordan hackerne vil stjæle dine sundhedsdata, hacke dit hus og overtage styringen med din bil.

Men nej, det stopper ikke her.

For på hacker-konferencen Def Con i Las Vegas er det netop blevet bevist, at dit sexlegetøj heller ikke længere er sikkert.

Ifølge den britske avis The Guardian lykkedes det for to new zealandske hackere, der går under navnene Goldfisk og Follower, at hacke den internet-styrede vibrator We-Vibe 4 Plus, der er produceret af virksomheden Standard Innovation.

We-Vibe 4 Plus udmærker sig ved både at være udstyret med en wifi-forbindelse samt en Android- og iOS-app, der gør det muligt at fjernstyre vibratoren, uanset hvor på kloden du befinder dig.

Læs også: Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B

Perfekt til den forretningsrejsende

Af brugeranmeldelser på nettet fremgår det, at fjernstyringsmuligheden gør den perfekt til alle, der ofte må forlade deres partner til fordel for forretningsrejser.

Men det betyder også, at det vil være muligt for en tredjepart at overtage kontrollen med massageapparatet, hvilket ifølge hackerne til konferencen vil være at sidestille med et seksuelt overgreb. 

Men hvad der måske er mindst ligeså bekymrende for brugerne af We-Vibe 4 Plus er, at det til Def Con-konferencen blev bevist, at apparatet indsamler en lang række følsomme data.

Herunder enhedens arbejdstemperatur og vibrationsintensitet.

Oplysninger som enheden i øvrigt automatisk sender retur til producenten, og som gør det muligt at identificere, hvornår og hvor ofte enheden anvendes.

Ifølge de to hackere, Goldfisk og Follower, bliver Standard Innovations produkter anvendt af mere end to millioner kunder over hele verden.

Ifølge The Guardian oplyser producenten af We-Vibe 4 Plus, at de indsamlede data udelukende bliver brugt til at identificere, hvilke indstillinger og hvilken intensitet brugerne af produktet foretrækker.
 
Gode anmeldelser
Afslutningsvis kan det nævnes, at We-Vibe 4 Plus kan købes i flere danske netbutikker til knap 729 kroner og får relativt gode bruger-anmeldelser.

Her på Computerworld har vi forgæves forsøgt at overtale vores test- og forbrugerredaktør til at teste We Vibe 4 Plus. I stedet må den nysgerrige læser nøjes med denne produktvideo: 

Læs også: Eksperternes gode råd: Sådan kommer du i gang med smarte produkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere