Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Ny sikkerhedsrisiko: Hackere kan tage kontrol over dit sexlegetøj

Dit sexlegetøj indsamler følsomme data, som hackere kan stjæle.

Du har sikkert hørt skrækhistorierne om, hvordan hackerne vil stjæle dine sundhedsdata, hacke dit hus og overtage styringen med din bil.

Men nej, det stopper ikke her.

For på hacker-konferencen Def Con i Las Vegas er det netop blevet bevist, at dit sexlegetøj heller ikke længere er sikkert.

Ifølge den britske avis The Guardian lykkedes det for to new zealandske hackere, der går under navnene Goldfisk og Follower, at hacke den internet-styrede vibrator We-Vibe 4 Plus, der er produceret af virksomheden Standard Innovation.

We-Vibe 4 Plus udmærker sig ved både at være udstyret med en wifi-forbindelse samt en Android- og iOS-app, der gør det muligt at fjernstyre vibratoren, uanset hvor på kloden du befinder dig.

Læs også: Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B

Perfekt til den forretningsrejsende

Af brugeranmeldelser på nettet fremgår det, at fjernstyringsmuligheden gør den perfekt til alle, der ofte må forlade deres partner til fordel for forretningsrejser.

Men det betyder også, at det vil være muligt for en tredjepart at overtage kontrollen med massageapparatet, hvilket ifølge hackerne til konferencen vil være at sidestille med et seksuelt overgreb. 

Men hvad der måske er mindst ligeså bekymrende for brugerne af We-Vibe 4 Plus er, at det til Def Con-konferencen blev bevist, at apparatet indsamler en lang række følsomme data.

Herunder enhedens arbejdstemperatur og vibrationsintensitet.

Oplysninger som enheden i øvrigt automatisk sender retur til producenten, og som gør det muligt at identificere, hvornår og hvor ofte enheden anvendes.

Ifølge de to hackere, Goldfisk og Follower, bliver Standard Innovations produkter anvendt af mere end to millioner kunder over hele verden.

Ifølge The Guardian oplyser producenten af We-Vibe 4 Plus, at de indsamlede data udelukende bliver brugt til at identificere, hvilke indstillinger og hvilken intensitet brugerne af produktet foretrækker.
 
Gode anmeldelser
Afslutningsvis kan det nævnes, at We-Vibe 4 Plus kan købes i flere danske netbutikker til knap 729 kroner og får relativt gode bruger-anmeldelser.

Her på Computerworld har vi forgæves forsøgt at overtale vores test- og forbrugerredaktør til at teste We Vibe 4 Plus. I stedet må den nysgerrige læser nøjes med denne produktvideo: 

Læs også: Eksperternes gode råd: Sådan kommer du i gang med smarte produkter
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Experienced SAP Finance Consultant – Digital (d/f/m)

Danmarks Meteorologiske Institut

DevOps til Vejrdata

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Technical Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere