Ny sikkerhedsrisiko: Hackere kan tage kontrol over dit sexlegetøj

Dit sexlegetøj indsamler følsomme data, som hackere kan stjæle.

Du har sikkert hørt skrækhistorierne om, hvordan hackerne vil stjæle dine sundhedsdata, hacke dit hus og overtage styringen med din bil.

Men nej, det stopper ikke her.

For på hacker-konferencen Def Con i Las Vegas er det netop blevet bevist, at dit sexlegetøj heller ikke længere er sikkert.

Ifølge den britske avis The Guardian lykkedes det for to new zealandske hackere, der går under navnene Goldfisk og Follower, at hacke den internet-styrede vibrator We-Vibe 4 Plus, der er produceret af virksomheden Standard Innovation.

We-Vibe 4 Plus udmærker sig ved både at være udstyret med en wifi-forbindelse samt en Android- og iOS-app, der gør det muligt at fjernstyre vibratoren, uanset hvor på kloden du befinder dig.

Læs også: Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B

Perfekt til den forretningsrejsende
Af brugeranmeldelser på nettet fremgår det, at fjernstyringsmuligheden gør den perfekt til alle, der ofte må forlade deres partner til fordel for forretningsrejser.

Men det betyder også, at det vil være muligt for en tredjepart at overtage kontrollen med massageapparatet, hvilket ifølge hackerne til konferencen vil være at sidestille med et seksuelt overgreb. 

Men hvad der måske er mindst ligeså bekymrende for brugerne af We-Vibe 4 Plus er, at det til Def Con-konferencen blev bevist, at apparatet indsamler en lang række følsomme data.

Herunder enhedens arbejdstemperatur og vibrationsintensitet.

Oplysninger som enheden i øvrigt automatisk sender retur til producenten, og som gør det muligt at identificere, hvornår og hvor ofte enheden anvendes.

Ifølge de to hackere, Goldfisk og Follower, bliver Standard Innovations produkter anvendt af mere end to millioner kunder over hele verden.

Ifølge The Guardian oplyser producenten af We-Vibe 4 Plus, at de indsamlede data udelukende bliver brugt til at identificere, hvilke indstillinger og hvilken intensitet brugerne af produktet foretrækker.
 
Gode anmeldelser
Afslutningsvis kan det nævnes, at We-Vibe 4 Plus kan købes i flere danske netbutikker til knap 729 kroner og får relativt gode bruger-anmeldelser.

Her på Computerworld har vi forgæves forsøgt at overtale vores test- og forbrugerredaktør til at teste We Vibe 4 Plus. I stedet må den nysgerrige læser nøjes med denne produktvideo: Læs også: Eksperternes gode råd: Sådan kommer du i gang med smarte produkter


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.